Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Būt vai nebūt hokeja elitē

Vācija tikai nedaudz atviegloja uzdevumu. Pasaules hokeja čempionātā (PČ) Prāgā pirmdien svarīgā spēlē par palikšanu hokeja elitē Austrija pēcspēles metienu sērijā apspēlēja Vāciju ar 3:2. Lai saglabātu vietu augstākajā grupā arī uz nākamo gadu, Latvijas hokejistiem otrdienas spēlē ar Franciju pietiks ar zaudējumu papildlaikā vai «bullīšos», ja pirms tam Austrija būs zaudējusi Kanādai.

Gandrīz vai atkārtojas vēsture. Arī 2013. gada februārī pirmsolimpiskajā kvalifikācijas turnīrā Rīgā Latvijas hokejistiem spēlē ar Franciju derēja zaudējums papildlaikā, tikai toreiz spēles likme bija olimpiskā ceļazīme. Latvija arī zaudēja pagarinājumā ar 2:3. Atšķirībā no tās spēles šoreiz šāds rezultāts laikam jau apmierinās arī Francijas hokejistus. Francūži platu soli pretī palikšanai elitē varēja spert jau vēlajā pirmdienas vakara spēlē, uzvarot spēcīgo Zviedriju.

Austrijai otrdien pašai būs iespēja nosargāt vietu elitē, taču tādā gadījumā agrajā spēlē jāuzvar favorīts Kanāda. Austriešiem pietiks arī ar vienu punktu spēlē ar Kanādu, ja vēlajā pirmdienas spēlē Francija zaudēja Zviedrijai. Kā redzams, arī pirms pēdējās spēļu dienas situācija A grupas lejasgalā bija samezglota.

Pēc pirmdienas rīta treniņā Latvijas izlases galvenā trenera palīgs Kārlis Zirnis gandrīz vai paredzēja šādu notikumu scenāriju. «Nevaram cerēt, ka Vācija nospēlēs labi ar Austriju. Viss ir mūsu rokās, un gatavojamies spēlei ar Franciju,» uzsvēra Zirnis.

Vācieši gan darīja, ko varēja, divas reizes spēles gaitā atspēlējoties. Pēdējo reizi divas minūtes pirms pamatlaika beigām Patriks Raimers ar raidījumu no zilās līnijas panāca 2:2 izlīdzinājumu. Pēdējā minūtē austrieši ar slidu vēlreiz iedabūja ripu vārtos, taču tiesnesis vārtu guvumu neieskaitīja. «Bullīšus» jau meistarīgāk izpildīja Austrija.

Latvijas izlasē pirms pēdējās spēles ir dažas sliktas ziņas. Aizsargam Aleksandram Jerofejevam par pārkāpumu iepriekšējā mačā ar Austriju IIHF Disciplinārā komisija piešķīra vienas spēles diskvalifikāciju. Tas nozīmē, ka viņam PČ jau ir beidzies. Komandas rezultatīvākais spēlētājs Lauris Dārziņš (8 (3+5) punkti) savainojuma dēļ pirmdienas ledus treniņa vietā kondīciju uzturēja atlētikas zālē. Treneri gan maiņas ir salipinājuši ar domu, ka Lauris būs gatavs doties laukumā. Kopā ar Jāni Spruktu un Miķeli Rēdlihu atkal trenējās Miks Indrašis. Paredzams, ka būs maiņa: Daugaviņš - Džeriņš - Dārziņš. Ja tomēr Lauris nevarēs spēlēt, tad viņa vietu ieņems Roberts Bukarts. Vēl divas maiņas ir plānotas šādas: Skvorcovs - Bērziņš - Saulietis un Cipulis - Ābols - Bajaruns. Aizsardzībā Aleksandra Jerofejeva vietā līdzās Krišjānim Rēdliham spēlēs Māris Jass. Pārējie divi pāri palikuši bez izmaiņām: Sotnieks - Galviņš un M. Širokovs - Cibuļskis. Vārtus sargās Edgars Masaļskis.

«Francijai labi spēlētāji ir Damjēns Flerī un Saša Treijs. Viņiem ir mobili aizsargi, kuri labi kustina ripu, bet lielais atbalsts ir pieredzējušais vārtsargs Kristobals Iē, kurš jau pārbaudes spēlēs Rīgā komandu daudz pavilka,» Zirnis uzskaitīja Francijas izlases atslēgas spēlētājus un solīja aktīvāku spēli Latvijas izlases izpildījumā. «Šajā turnīrā pārsvarā esam spēlējuši uz pretuzbrukumiem, bet tagad būsim agresīvāki un aktīvāki.»

Svarīgās Latvijas un Francijas izlases spēles sākums otrdien pulksten 17.15 pēc Latvijas laika.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

A grupa

1. Kanāda 6 39:13 18
2. Zviedrija 6 30:17 13
3. Čehija 6 25:17 13
4. Šveice 6 11:16 9
5. Vācija 7 11:24 7
6. Austrija 6 9:19 5
7. Latvija 6 9:22 4
8. Francija 5 8:14 3
Vēlu vakarā spēlēja: Zviedrija - Francija
12.V Kanāda - Austrija (13.15), Latvija - Francija (17.15), Čehija - Šveice (21.15).

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?