Puķes un šampanietis! Šī savienība ir tradicionāla gan priecīgos notikumos, gan arī atrisinājusi ne vienu vien krīzes situāciju. Lai tuvāk iepazītu šampanieša pasauli, šīgada Sieviešu dienu krāšņu darīs Riga Wine & Champagne festivāls Nordea Lielā Burbuļu parāde, kas Baltijas valstīs ir lielākā šampanieša degustācija. Tie ir svētki ar pievienoto vērtību - izglītošanos. Pasākuma apmeklētāji trīs dienu garumā varēs degustēt, malkot un baudīt, jo tiks piedāvāti vairāk nekā 80 dažādu šampaniešu (Champagne) un 60 augstākās kvalitātes dzirkstošo vīnu (Cremant, Franciacorta, Cava, Prosecco). Piemēram, 7. martā būs unikāla Moᅢᆱt & Chandon, pasaules slavenākā šampaniešu nama «vertikālā» jeb vairāku ražas gadu šampaniešu meistarklase, bet 9. martā tiks prezentēti izcilākie Austrijas vīni leģendārā Villija Brundlmaijera vadībā.
Festivāls ir svētki vīnmīļiem, pieredzes apmaiņa profesionāliem vīnziņiem un skola interesentiem. «Arī tiem, kuri vēl neorientējas vīna un šampanieša pasaulē, būs iespēja tikties ar zinošiem speciālistiem,» aicina NECom vadītājs Aigars Nords, viens no šī pasākuma rīkotājiem. Nordea Lielā Burbuļu parāde tiek organizēta pēc Eiropā ierastā t. s. walk-around degustāciju principa - ikvienam apmeklētājam ir iespēja apstaigāt visus «parādes» dalībniekus - vīna importētājus un ražotājus, nodegustēt un malkot pilnīgi visus «parādes» šampaniešus, uzdot jautājumus, uzklausīt Latvijas labāko vīnziņu padomus, personiski satikt šampanieša māju īpašniekus un vīndarus.
Šampanietis un dzirkstošais vīns ir jāsaprot, jo mīti par tiem ir bijuši vienmēr. Stereotips ir uzskats, ka šampanietis sader ar zemenēm un šokolādi. «Ļoti nepareizs salikums,» saka Aigars Nords un piebilst, ka «šampanietis ir universāls precinieks». Tas piestāvēs zivju ēdieniem, vēžveidīgajiem, austerēm, medījumiem. Skābju līmenis dzērienā ir gana labs, lai neitralizētu treknos ēdienus. Pēdējā atklāsme - šampanieti var baudīt kopā ar popkornu. Lai neapreibtu Burbuļu parādes degustācijā, festivāla laikā būs arī īpašas gardēžu uzkodas - «hotdogi», kuros cīsiņu noteikti nebūs, bet varēs baudīt tartaru, zosu aknas, garneles.
Degustāciju festivālā būs trīs sesijas - rīta, dienas un vakara. Nav jau tā, kā filmā Briljantu roka saka, ka šampanieti no rītiem dzer tikai aristokrāti un deģenerāti. No rītiem sarunas ir produktīvākas, jo vakara noskaņā jau šampanieti vairāk gribas baudīt un atslēgt prātu no izziņas procesa. Vietu skaits uz katru sesiju ir ierobežots, tādēļ ieejas kartes laikus var iegādāties www.rigawinechampagne.lv vai www.ekase.lv.