Cienasts Vecgada vakarā
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Brieža karbonāde ar ķirbja un kazas siera lazanju,
2 porcijām vajadzēs: 360 g brieža karbonādes, 5 g kadiķogu, 10 g
sāls, 5 g piparu, 5 g rozmarīna, eļļu, 30 g parmezana siera, 20 g
Holandes siera, 1 olu, 10 g rīvmaizes, 40 g kazas siera, 140 g
ķirbja, 6 lazanjas plāksnes, 40 g upeņu, 40 g ābolu, 50 g
sarkanvīna, 30 g cukura
Karbonādi sagriež porcijās, uzber sāli,
piparus, sakapātas kadiķogas, rozmarīnu, nedaudz eļļas, apcep uz
pannas, tad liek krāsnī 180 grādos uz 7-9 min.
Parmezanu un
Holandes sieru sarīvē, pievieno rīvmaizi un olu, visu samīca, veido
kroketes. Tās fritē eļļā, kad gatavas, nosusina uz papīra
salvetes.
Kazas sieru un ķirbi smalki sagriež, pievieno sāli,
piparus un karsē uz nelielas uguns, kamēr ķirbis
izšķīdis.
Lazanjas plāksnes noblanšē sālsūdenī.
Formā kārto
lazanjas plāksni, tad kazas siera un ķirbja masu, atkal lazanjas
plāksni un masu. Virsū liek lazanjas plāksni, visu apsedz ar foliju
un cep 180 grādos 30 min.
Mērcei savāra upenes, sagrieztus
ābolus, sarkanvīnu, cukuru un izberž visu caur sietu.
Uz šķīvja
kārto karbonādi, lazanju, kroketes un mērci.
Latvijas zandarts ar biešu, melno plūmju risoto u
2 porcijām vajadzēs: 340 g zandarta filejas, 40 g eļļas, 5 g
timiāna, 20 g sāls, 5 g piparu, 160 g gatava risoto (arborio rīsi,
šalotes sīpoli, ķiploks, timiāns, baltvīns, sviests un dārzeņu
buljons), 40 g vārītu biešu, 30 g melno plūmju, 40 g vīngliemežu, 5
g pētersīļu, 30 g sviesta
Zandartu sagriež porcijās pa 170 g,
uzkaisa sāli, piparus, timiānu. Cep uz pannas, kamēr gatavs. Ja
gabali resnāki, tos vēl uz pāris minūtēm ieliek
cepeškrāsnī.
Risoto pievieno sagrieztas bietes un melnās plūmes,
visu samaisa.
Vīngliemežus (pērk saldētus vai konservētus savā
sulā) apcep sviestā ar pētersīļiem, pievienojot pēc garšas sāli un
piparus.
Kārto uz šķīvja zandartu, risoto un vīngliemežus.
Jēra steika salāti ar smiltsērkšķu čatniju un ķ
2 porcijām vajadzēs: 220 g jēra šķiņķa, 70 g smiltsērkšķu, 40 g
ābolu, 20 g sīpolu, 5 g čili, 30 g cukura, 50 g apelsīna, 30 g
gaišā balzamiko etiķa, 30 g ķiršu, 40 g sarkanvīna, 20 g parmezana,
10 g pistāciju, 10 g graudu sinepju, 5 g rozmarīna, sāli, piparus,
eļļu
Jēra šķiņķi apkaisa ar sāli, uzber sasmalcinātu
rozmarīnu, piparus, sinepes. Visu iemasē gaļā kopā ar nedaudz
eļļas. Stingri ietin šķiņķi pārtikas plēvē. Liek formā, ielej 1 cm
augstumā ūdeni un liek cepeškrāsnī 65 grādos uz 6 stundām.
Jēru
var sagatavot iepriekšējā dienā, tas būs ļoti
sulīgs.
Smiltsērkšķus liek katliņā, pievieno sagrieztus
apelsīnus bez mizas, kubiņos sagrieztus ābolus bez mizas, cukuru,
gaišo balzamiko etiķi, sīpolus, smalki sakapātu čili, visu vāra uz
nelielas uguns.
Ķiršus karamelizē sarkanvīnā ar cukuru.
Visu
kārto uz šķīvja. Sasmalcina pistācijas un dekorē ēdienu.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!