Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Pirmdiena, 18. novembris
Doloresa, Aleksandrs, Brīve

Cienasts Vecgada vakarā

Teju būs klāt 2012. Jaunas cerības, jauns tērps, gaidītas dāvanas, un, protams, svētkus gribas sagaidīt ar savam visdārgākajam cilvēkam gatavotu kādu īpašu ēdienu. Restorāna Neiburgs šefpavārs Tomass Godiņš iesaka trīs paša izfantazētas, izmēģinātas un par labu atzītas receptes. Pēc savas gaumes varat izvēlēties kādu no tām. Šīs nav receptes cilvēkam, kas pirmo reizi nolēmis gatavot svētku mielastu, bet, ja vien ir vēlēšanās un vēl mazliet laika līdz gada skaistākajai stundai, var pacensties. Nav taču noslēpums, ka mīlestība bieži vien spēj aizstāt saimnieces pieredzi un ķērienu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Brieža karbonāde ar ķirbja un kazas siera lazanju,

2 porcijām vajadzēs: 360 g brieža karbonādes, 5 g kadiķogu, 10 g sāls, 5 g piparu, 5 g rozmarīna, eļļu, 30 g parmezana siera, 20 g Holandes siera, 1 olu, 10 g rīvmaizes, 40 g kazas siera, 140 g ķirbja, 6 lazanjas plāksnes, 40 g upeņu, 40 g ābolu, 50 g sarkanvīna, 30 g cukura
Karbonādi sagriež porcijās, uzber sāli, piparus, sakapātas kadiķogas, rozmarīnu, nedaudz eļļas, apcep uz pannas, tad liek krāsnī 180 grādos uz 7-9 min.
Parmezanu un Holandes sieru sarīvē, pievieno rīvmaizi un olu, visu samīca, veido kroketes. Tās fritē eļļā, kad gatavas, nosusina uz papīra salvetes.
Kazas sieru un ķirbi smalki sagriež, pievieno sāli, piparus un karsē uz nelielas uguns, kamēr ķirbis izšķīdis.
Lazanjas plāksnes noblanšē sālsūdenī.
Formā kārto lazanjas plāksni, tad kazas siera un ķirbja masu, atkal lazanjas plāksni un masu. Virsū liek lazanjas plāksni, visu apsedz ar foliju un cep 180 grādos 30 min.
Mērcei savāra upenes, sagrieztus ābolus, sarkanvīnu, cukuru un izberž visu caur sietu.
Uz šķīvja kārto karbonādi, lazanju, kroketes un mērci.

Latvijas zandarts ar biešu, melno plūmju risoto u

2 porcijām vajadzēs: 340 g zandarta filejas, 40 g eļļas, 5 g timiāna, 20 g sāls, 5 g piparu, 160 g gatava risoto (arborio rīsi, šalotes sīpoli, ķiploks, timiāns, baltvīns, sviests un dārzeņu buljons), 40 g vārītu biešu, 30 g melno plūmju, 40 g vīngliemežu, 5 g pētersīļu, 30 g sviesta
Zandartu sagriež porcijās pa 170 g, uzkaisa sāli, piparus, timiānu. Cep uz pannas, kamēr gatavs. Ja gabali resnāki, tos vēl uz pāris minūtēm ieliek cepeškrāsnī.
Risoto pievieno sagrieztas bietes un melnās plūmes, visu samaisa.
Vīngliemežus (pērk saldētus vai konservētus savā sulā) apcep sviestā ar pētersīļiem, pievienojot pēc garšas sāli un piparus.
Kārto uz šķīvja zandartu, risoto un vīngliemežus.

Jēra steika salāti ar smiltsērkšķu čatniju un ķ

2 porcijām vajadzēs: 220 g jēra šķiņķa, 70 g smiltsērkšķu, 40 g ābolu, 20 g sīpolu, 5 g čili, 30 g cukura, 50 g apelsīna, 30 g gaišā balzamiko etiķa, 30 g ķiršu, 40 g sarkanvīna, 20 g parmezana, 10 g pistāciju, 10 g graudu sinepju, 5 g rozmarīna, sāli, piparus, eļļu

Jēra šķiņķi apkaisa ar sāli, uzber sasmalcinātu rozmarīnu, piparus, sinepes. Visu iemasē gaļā kopā ar nedaudz eļļas. Stingri ietin šķiņķi pārtikas plēvē. Liek formā, ielej 1 cm augstumā ūdeni un liek cepeškrāsnī 65 grādos uz 6 stundām.
Jēru var sagatavot iepriekšējā dienā, tas būs ļoti sulīgs.
Smiltsērkšķus liek katliņā, pievieno sagrieztus apelsīnus bez mizas, kubiņos sagrieztus ābolus bez mizas, cukuru, gaišo balzamiko etiķi, sīpolus, smalki sakapātu čili, visu vāra uz nelielas uguns.
Ķiršus karamelizē sarkanvīnā ar cukuru.
Visu kārto uz šķīvja. Sasmalcina pistācijas un dekorē ēdienu.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mantotie ēdieni

Valsts svētku nedēļā – tradīcijām un atmiņām bagātas receptes.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?