Ietekme: tā kā uz iepakojuma nav redzams kaloriju daudzums, kā arī nav norādīts ogļhidrātu, olbaltumvielu un tauku daudzums, tad novērtēt produkta sastāvu un tā iedarbību uz cilvēka organismu nav iespējams. Produkts satur vairākas E vielas, esmu par tām rakstījis savā 2009. gadā izdotajā grāmatā un gribu ieteikt ikvienam lietotājam izpētīt detalizētu informāciju par katru no E vielām, kā arī katram pašam novērot organisma reakciju uz dažādiem produktiem, kuros tās ir.
Sastāvs: cūkgaļa (30%), ūdens, liellopu gaļa (21%), cūku tauki, cūku ādiņas, kartupeļu ciete, sojas olbaltumvielas, nitrītsāls (t.sk. pārtikas sāls, konservants E250), garšas un aromātvielas (t.sk. sinepes, kvieši, dūmu aromāts), stabilizētāji: E422, E450, karagināns, antioksidants askorbīnskābe, cukurs.
100 g produkta vidēji satur: 11 g olbaltumvielu, 4 g ogļhidrātu, 18 g tauku. Enerģētiskā vērtība 921 kJ/222 kcal. Ietekme: produkts nav uzskatāms par bagātīgu olbaltumvielu avotu, jo tajā ir samērā maz olbaltumu. Visu veidu desas tiek atzītas par gaļas produktiem. Gaļā ir 20-25% olbaltumu, ceptā gaļā - pat vēl vairāk. Tauki šajos cīsiņos ir mērenā daudzumā, tā ka cilvēkam, kam ir sportisks dzīvesveids, tauku daudzums ir piemērots. Par E vielām varu sacīt to pašu, ko jau norādīju, vērtējot iepriekšējo produktu.
Sastāvs: vistas fileja, cūkgaļas speķis, dzeramais ūdens, pārtikas sāls, dekstroze, garšvielas, konservanti E250, E262, antioksidanti E300, E316, E331, stabilizētāji E450, E451, E412, skābuma regulētājs E575, garšas pastiprinātājs E621, krāsviela E120.
Ražotāja sniegta papildinformācija: kaloriju daudzums 100 g produkta - 336 kcal, olbaltumvielu daudzums - 10,4 g, ogļhidrātu daudzums - 0,8 g un tauku daudzums -32,4 g. Ietekme: taukiem bagāts produkts, kas piemērots cilvēkiem, kuri nodarbojas ar sportu vai kuriem ir liela fiziska slodze. Piemēram, cilvēks, kas no rītiem regulāri skrien vai arī sistemātiski spēlē tenisu, šo produktu droši var lietot uzturā. Attiecībā uz olbaltumvielām varētu vēlēties lielāku to daudzumu - 20-25 g, nevis 10,4 g, jo tikai tad, ja daudzums ir 20-25 g, var apgalvot, ka gaļas produktam piemīt olbaltumvielu avota lieliskā iedarbība uz cilvēka organismu.
Sastāvs: augstas kvalitātes cūkgaļa - 74,9% un liellopu gaļa - 18,2%, ciete, soja, vārāmais sāls, garšvielu ekstrakti, čili, stabilizators E450, garšas pastiprinātājs E621, antioksidants E315, konservants E250.
100 g produkta satur: olbaltumvielas - 12,8%, taukus - 20,1%, ogļhidrātus - 1,2%. Enerģētiskā vērtība 100 g - 237 kcal/993 kJ.
Piebilde: Iepakots aizsargatmosfērā (70% - E941, 30% - E290).
Ietekme: bagātīgāks olbaltumvielu avots, jo olbaltumu mazliet vairāk nekā daudzos citos gaļas produktos. Tauki ir mērenā daudzumā, tā ka ļoti trekno produktu vidū šis produkts nav ierindojams. Atkal ir E vielas, un par tām varu sacīt to pašu, ko jau minēju pie pirmā produkta.
Analizē Rīgas Stradiņa universitātes Rehabilitācijas fakultātes docents Zigurds Zariņš