Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +15 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Copa America un pārsteigumi

Apskatoties sestdienas futbola spēļu grafiku, varētu iedomāties, ka pašlaik notiek Dienvidamerikas čempionāts jeb Copa America. Tomēr ne - Pasaules kausa astotdaļfināla stadiju Brazīlijā sāks četras kontinenta pārstāves: Brazīlija spēlēs ar Čīli, Kolumbija - ar Urugvaju. Svētdien ceļazīmes uz ceturtdaļfinālu dalīs četras komandas, kuras pārsteidza grupu turnīrā: Nīderlande, Meksika, Kostarika un Grieķija.

Pirmais astotdaļfināla mačs starp Brazīliju un Čīli solās būs rezultatīvs. Abas komandas vispirms liek akcentu uz uzbrukumu, kur tām ir eksplozīvi un ar bumbu spēlēt mīloši futbolisti. Pēdējās sešās savstarpējās spēlēs vienmēr tika gūti vismaz trīs vārti. Vēl viena tendence - tajās spēlēs abas komandas kopīgām pūlēm nopelnīja piecas sarkanās kartītes.

«Esmu ticies ar Čīli jau divreiz un atceros, cik mums bija grūti. Tā ir tipiska Dienvidamerikas komanda: viltīga, organizēta un meistarīga. Ja man būtu jāizvēlas pretinieks astotdaļfinālā, noteikti izvēlētos citu,» uz gaidāmās spēles sarežģītību pirms mača norādīja Brazīlijas izlases galvenais treneris Felipe Skolari. Brazīlijas aizsargs Dāvids Luiss, atbildot uz jautājumu, kas ir Čīles bīstamākais ierocis, atbildēja, ka tā esot visa komanda. Taču, saprotams, sevišķa liela uzmanība tiek veltīta Aleksim Sančesam, kurš klubu sezonā Barcelona komandā bija tikpat rezultatīvs kā komandas biedrs Neimars, kurš pārstāv Brazīliju. «Aleksis ir zvaigzne. Es viņu ļoti apbrīnoju. Viņš ir lielisks spēlētājs, kurš jāuzmana. Mēs nedrīkstam dot viņam vietu,» Neimars izcēla savu kluba biedru kā galveno draudu Brazīlijai gaidāmajā mačā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bez nosaukuma

28.VI 18.45
Brazīlija (55%)
Komentārs. Ar Neimara rezultativitāti un Oskara teicamajām piespēlēm izslēgšanas spēlēs var arī nepietikt. Joprojām aktuāls joks, ka uzbrucējs Freds, iespējams, ir ruds. TV ekrānos jau viņu neredz... Dažs eksperts pat teic, ka ar Fredu viņi spēlē 10 vīru sastāvā.

Čīle (45%)
Komentārs. Ja būtu jāpiešķir mūžīgā dzinēja balva šajā PK, tā, visticamāk, tiktu Čīlei. Čīliešiem ir viszibenīgākā pāreja uzbrukumā, katrā mačā viņi izdara tik daudz precīzu tālo piespēļu kā neviena cita komanda PK (82). Ir pamats bažām par «otrā stāva» nosargāšanu.

Bez nosaukuma

29.VI 18.45
Nīderlande (45%)
Komentārs. Grupu turnīra stadijā guva visvairāk vārtu pretuzbrukumos (3) un vispār (10). Pret Čīli spēlēja tā, kā Nīderlandei nepieklātos (30% bumbas kontroles), izpelnoties par to kritiku, bet uzvarētājus netiesā. Jo vājāks pretinieks, jo grūtāk viņiem klāsies.

Meksika (55%)
Komentārs. PK vismazāk vārtu ielaidusī komanda spēlēs pret visvairāk iesitušo. Meksikāņi prot spēlēt no aizsardzības, vārtsargs Očoa rāda brīnumus, Džovanni duš Santušs veido uzbrukumus. Ja pieturēsies pie sava spēles stila, atņems pretiniekiem pretuzbrukumu trumpi.

Bez nosaukuma

28.VI 22.45
Kolumbija (55%)
Komentārs. Pacietīgi gaida savas iespējas un aukstasinīgi tās realizē. Grupa nebija no sarežģītākajām, tāpēc trīs uzvaras tikpat spēlēs nebūtu jāpārvērtē, taču pretinieki tiktāl pārliecinājuši vēl mazāk. Pēdējās sešās savstarpējās spēlēs četrreiz zaudēja.

Urugvaja (45%)
Komentārs. Ar Svaresa parādīšanos laukumā spēja vērst situāciju «nāves grupā» sev par labu, taču sniegums bija tālu no vēlamā. Turklāt Svaress košanas dēļ turnīrā vairs nepiedalīsies. Diez vai Djego Forlans nospēlēs tikpat spilgti kā pirms četriem gadiem DĀR.

Bez nosaukuma

29.VI 22.45
Kostarika (45%)
Komentārs. Viena no nedaudzajām komandām, kas vēl ne reizes Brazīlijā nav zaudējusi. Tās iekļūšana astotdaļfinālā ir sensācija. Lieliski nospēlēja otrā plāna lomas pret grupas favorītiem. Pret grieķiem, visticamāk, nāksies iejusties varonīgākā tēlā.

Grieķija (55%)
Komentārs. Astotdaļfinālu visnepārliecinošāk sasniegusī komanda. Tika tur kā caur adatas aci. Treneris prasmīgi reaģēja pēc pirmās neveiksmes un veica nepieciešamās izmaiņas sastāvā. Vajadzētu būt priekšrocībām aktiermākslā un ar to saistītajā «otrajā stāvā».

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?