Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Dārgi, ar atlaidēm

Es esmu taupīgs, un man bieži vien ir žēl katra iztērētā lata. Tieši tāpēc cenšos iepirkties tad, kad ir atlaides, un tādējādi papildinu savus krājumus. Tā varu dzert labu vīnu un tērēt mazāk naudas. Mani novērojumi liecina, ka mēdz būt četru veidu atlaides: 1) tirgū ienākot jaunam dzērienam; 2) tirdzniecības veicināšanai; 3) kad tiek likvidēta kāda pozīcija; 4) kad tiek likvidēts kāds vīna veikals.

Tieši pēdējais gadījums ir visinteresantākais, jo tiek piedāvāts samērā plašs vīnu spektrs un arī cenas mēdz būt vislabākās. Vienīgi jācenšas noķert īsto brīdi, jo vīnu skaits veikalā ar katru brīdi kļūst arvien mazāks.

Šādos gadījumos manu uzmanību vispirms piesaista dārgākie vīni, kuru cena latu izteiksmē krītas visvairāk. Piekritīsiet, ka ieguvums no vīna, kas parasti maksā Ls 20, tā cenai samazinoties Ls 10, būs lielāks nekā piecu latu vīnam, kurš arī ir kļuvis uz pusi lētāks.

Tomēr visos gadījumos, lai neuzķertos uz dažādām pseidoatlaidēm, ir jāorientējas cenās un pašam vismaz aptuveni jāzina konkrētā vīna vērtība.

Šonedēļ uz jaunām telpām pārvācas vīna veikals Decanter, un es steidzu izmantot šo situāciju. Jau kādu laiku šajā veikalā metu acis uz kādu interesantu Chablis. Iespējams, manu uzmanību piesaistīja savdabīgā pudele, iespējams, pie vainas bija šim vīnam reģionam netipiskais nosaukums Grand Regnard. Tomēr mani no pirkuma visu laiku atturēja parastam Chablis neraksturīgi augstā cena, kas raksturīga pakāpi augstākam, tā saucamajam Premier Cru vīnam. Sīkāk papētot, kļuva skaidrāks augstās cenas iemesls. Chablis Grand Regnard līdzīgi kā labs šampanietis top no labāko reģiona vīna dārzu vīnogām. Tikai tāpēc, ka vīnogas ir augušas dažādos vīna dārzos, tā etiķeti nerotā kāds oficiāli prestižāks nosaukums.

Cenai kļūstot pievilcīgākai, nopirku šo Chablis Grand Regnard 2011. Nobaudot šo vīnu, nebiju vīlies. Vīns pavisam nedaudz izturēts ozolkokā, uz ko norāda noapaļotā, nedaudz vaniļas krēmam līdzīgā pēcgarša. Samērā netipisks, patiks tiem, kuri meklē ko interesantu un savdabīgu.

Daudzi būs dzirdējuši vārdu Asti. Lielākajai daļai tas asociējas ar Latvijā ļoti populāru saldenu itāļu dzirkstošo vīnu. Tomēr tiek ražots arī pavisam citāds līdzīga nosaukuma vīns. Runa ir par Moscato d'Asti, kas atšķirībā no sava daudz populārākā brālēna ir tikai nedaudz dzirkstošs.

Arī tas ir saldens, taču tā garša ir daudz maigāka un diskrētāka. Šī vīna tapšanas procesā tiek apstādināta rūgšana, tādējādi tiek panākts zems alkohola un saglabāts augsts cukura līmenis. Ceretto Moscato d'Asti 2012 ir viens no vislabākajiem šāda stila vīniem Latvijā.

Šis vīns noteikti nepatiks tiem, kas vīnā vispirms meklē alkoholu, bet patiks garšas harmonijas cienītājiem.

Lai arī avīzes iznākšanas brīdī Decanter jau būs sācis pārvākšanos, jācer, ka, atverot jauno veikalu (jaunais veikals durvis vērs novembra sākumā, adrese: Miesnieku iela 14, ieeja no 11. novembra krastmalas - red.), pircēji tiks iepriecināti ar interesantām atklāšanas cenām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?