Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Draudzīgs rezultāts, ne spēle

Nepiekāpīga cīņa katrā laukuma centimetrā un bez atlaidēm sev un pretiniekiem. Tā noritēja SMSCredit.lv virslīgas ceturtās kārtas centrālās spēles. Līderu spēlē starp Skonto un Daugava Rīga futbolistiem fiksēts bezvārtu neizšķirts 0:0, bet svētdien Daugavpilī čempionvienība Daugava kompensācijas laikā izlaida uzvaru pret Liepājas metalurgu - 1:1.

Piektdienas spēlē Rīgā savā starpā tikās ne tikai divas tobrīd vadošās komandas Latvijas čempionātā, bet arī komandas, kuras iepriekšējās trijās kārtās ielaidušas vismazāk vārtu, - skontiešu vārtsargs šosezon virslīgā vēl ne reizes nebija ķeksējis bumbu no savu vārtu tīkla, bet viņa kolēģim Daugava Rīga vārtos tas bija jādara tikai vienreiz.

Abas komandas spēli sāka piesardzīgi. Skonto galvenais treneris Tamazs Pertija pat izšķīrās par spēli ar pieciem aizsargiem, par papildu spēlētāju aizsardzības līnijā ziedojot malējos pussargus un zināmu daļu bumbas kontroles. Vidējā līnijā Daugava Rīga komandai bija skaitlisks pārsvars, un tā vairāk kontrolēja bumbu, bet patālu no pretinieku soda laukuma un bez reāliem draudiem Skonto vārtiem.

Arī Skonto pirmajā puslaikā no spēles pretinieku vārtus neapdraudēja, taču viņu izpildītās standartsituācijas sagādāja raizes nominālo laukuma saimnieku vārtsargam Artūram Vaičulim.

Pakāpeniski Skonto pārņēma spēles vadības grožus savās rokās, un otrajā puslaikā jau viņi diktēja noteikumus laukumā, bet Daugava Rīga aizvien lielāku vērību pievērsa savu vārtu drošībai. Pāris reižu Vaičulis varēja būt pateicīgs viņas augstībai veiksmei, kas ļāva viņa komandai turpināt čempionātu bez zaudējumiem, kad spēlēts jau ar trijām «lielā četrinieka» komandām: Daugavu, Liepājas metalurgu un Skonto.

Cīņas netrūka arī svētdienas spēlē Daugavpilī. Jau pirmajā puslaikā Celtnieka stadiona mākslīgo segumu savainojuma dēļ bija spiests pamest liepājnieku aizsargs Genādijs Soloņicins, bet otrā puslaika izskaņā viesu vārtsargs Pāvels Doroševs pēc divām asām sadursmēm pieprasīja maiņu, kuru limitu metalurgi jau bija izsmēluši. Laukumā parādījās nestuves, jo Doroševs neesot varējis paša spēkiem pamest laukumu, viens viņa vārtsarga cimds jau bija laukuma spēlētāja Jurģa Kalna rokās, bet, uzzinājis, ka nevar tikt nomainīts, Doroševs piekrita turpināt spēli. Pretējā gadījumā viņa komandas izredzes atspēlēties no 0:1 būtu sarukušas līdz minimumam.

Un viņa drosme nebija veltīga! Sezonas atklājums Dmitrijs Hmizs ar sarežģītu sitienu no asa leņķa kompensācijas laika ceturtajā minūtē panāca neizšķirtu, bet minūti vēlāk Doroševs slaidā lēcienā glāba savu komandu no 1:2 un zaudējuma. Liepājniekiem smags, bet pelnīts punkts Daugavpilī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Futbols

SMSCredit.lv virslīgas ceturtā kārta
Daugava Rīga - Skonto 0:0, Ventspils - Spartaks 1:0 (Jančuks 44.), Jelgava - Ilūkste 2:2 (Žuļevs 14., Daņilovs 79. - Kumada 54., Ošs (s.v.) 63.), Daugava - Liepājas metalurgs 1:1 (Babatunde 78. - Hmizs 90.), Metta/Latvijas Universitāte - Jūrmala 1:2 (Vardanjans 72. - Gladiļins 90., Malašenoks 90.)
Tabula
1. Ventspils 4 3 0 1 10-6 9
2. Skonto 4 2 2 0 9-0 8
3. Jūrmala 4 2 2 0 4-2 8
4. Daugava (R) 4 2 2 0 3-1 8
5. Metalurgs 4 2 2 0 9-4 7
6. Daugava 4 1 2 1 6-6 5
7. Spartaks 4 1 1 2 3-4 4
8. Ilūkste 4 0 3 1 5-10 3
9. Jelgava 4 0 1 3 3-9 1
10. Metta/LU 4 0 0 4 1-11 0
Piektā kārta: 26.IV Liepājas metalurgs - Jelgava, 27.IV Skonto - Ventspils, Jūrmala - Daugava Rīga, 28.IV Spartaks - Daugava, 29.IV Ilūkste - Metta/LU

Kaleidoskops

Skaistākie vārti
Joki Kumada (Ilūkstes NSS). Ilūkstieši ievada bumbu spēlē no sānu iemetiena, Ēriks Kokins ar galvu pāradresē bumbu tālāk soda laukuma dziļumā, Kumada to ar pirmo pieskārienu no gaisa triec Jelgavas vārtu tīklā. Pirmie vārti virslīgā 20 gadu vecajam japāņu pussargam.
Skaitlis
Pirmo punktu šajā sezonā tikai ceturtajā kārtā izcīnīja Jelagavas futbolisti, mača izskaņā glābjoties no zaudējuma debitantei Ilūkstei. Tiesa, tikpat labi zemgalieši varēja arī izraut uzvaru - divas teicamas iespējas neizmantoja Vadims Žuļevs.
Zaudējis vārtu ožu
Pēdējo divu gadu rezultatīvākais futbolists Latvijas virslīgā Mamuka Gongadze šajā sezonā joprojām nav guvis nevienus vārtus. Daugavpils Daugavas rindās to bija darīt vieglāk, nekā spēlējot Ilūkstes sastāvā, bet snaiperim 215 spēlētas minūtes bez vārtu guvuma tik un tā ir padaudz.
Izsprūk cauri sveikā
Divi nerealizēti izgājieni viens pret vienu ar pretinieku vārtsargu, tikai divi sitieni vārtu četrstūrī, neierasti maz stūra sitienu (tikai divi), bet Ventspils ar 1:0 gūst svarīgu uzvaru pār Spartaku.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?