Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Dzintaru koncertzāle - lielais pievilkšanas magnēts

Vieta, kas Jūrmalai nes naudu un nodrošina prestižu - tā varētu raksturot Dzintaru koncertzāli. Simfoniskās mūzikas koncerti un Ineses Galantes festivāls garantē nopietnās mūzikas gardēžu pieplūdumu, tomēr no pilsētas maka viedokļa izdevīgāki ir Krievijas un NVS valstu iedzīvotājus piesaistoši pasākumi. Konkurss Jaunais vilnis, Dziedošais KiViNs un citi krievu valodu saprotošajai auditorijai paredzēti pasākumi nodrošina pilsētai to pietiekami labi situēto cilvēku pieplūdumu, no kura savukārt barojas nekustamo īpašumu kompānijas, viesnīcas un sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumi.

Dārgā rekonstrukcija

Pirms desmit gadiem Dzintaru koncertzāle izskatījās visai nožēlojami ar veciem koka soliem. Vairāku gadu laikā brīvdabas daļa ir pilnībā rekonstruēta un labiekārtota apkārtne, tagad pienākusi kārta vēsturiskajai ēkai, kuras restaurācijas un rekonstrukcijas projekts sākts 2012. gada oktobrī. Darbus plānots pabeigt divu gadu laikā ar tehnoloģiskajiem pārtraukumiem vasarā, un tos veic būvniecības uzņēmums RE&RE. Kopējās izmaksas ir 8,47 miljoni latu. «Tie darbi ir ļoti svarīgi, tikai ļoti žēl, ka šajā sezonā koncertzāle būs ļoti neērti izmantojama, jo puse teritorijas būs iekonservēts būvlaukums. Jūrmalā slēgtā zāle pasākumiem ir ļoti, ļoti vajadzīga, jautājums tikai, vai izmaksas ir adekvātas tam, kas tur tiek darīts,» saka Jūrmalas domes deputāts Māris Dzenītis. Nu jau bijušais pilsētas mēra padomnieks kultūras un sporta jautājumos Raimonds Munkevics (Jūrmala - mūsu mājas) oponē: «Darbi ir sarežģīti, arī pazemē, bija jānostiprina pamati, turklāt tas ir arhitektūras piemineklis, objekts nav standarta.» R. Munkevics arī noraida versiju, ka rekonstrukciju pasteidzinājuši Jaunā viļņa rīkotāju draudi konkursu pārcelt uz citurieni: «Projekts jau sen bija paredzēts, bet krīzes laikā valsts nedeva pašvaldībām kredītus.»

Remontdarbi rit ļoti veiksmīgi un ātrāk, nekā plānots, priecājas SIA Dzintaru koncertzāle valdes priekšsēdētājs Svens Renemanis. Pēc viņa teiktā, ar būvniekiem ir rasta vienošanās, kā organizēt apmeklētāju plūsmu, un visi koncertu un pasākumu rīkotāji ir informēti, ka mazajā zālē notiek remonts. «Sezonā nav neviena brīva datuma, visi zina, kas ir un kā būs, un producenti ir apmierināti,» izteicās S. Renemanis. Jūnija repertuārā iekļauts gan Mihaila Pļetņova un Krievijas Nacionālā orķestra koncerts, gan Baibas Skrides uzstāšanās, jūlijā starp Krievijas humora šoviem un Jauno vilni izbrīvēta vieta gan grupai Pērkons, gan vijolniekam Maksimam Vengerovam un kamerorķestrim no Valensijas, bet augustā jau ieplānots devītais festivāls Summertime - aicina Inese Galante, kā arī 14. Starptautiskais Baleta zvaigžņu festivāls. Notiks arī Olgas Dreģes jubilejas koncerts.

Paturēt Jauno vilni

Jauno izpildītāju konkursa Jaunais vilnis aiziešana no Jūrmalas ir bubulis, ar kuru konkursa rīkotāji regulāri nāk klajā, sūdzoties par nepietiekamo pašvaldības pretimnākšanu un draudot ar pārcelšanos uz citu pilsētu. Mazliet savdabīgu publicitāti konkursam piešķir arī regulārie žūrijas līdzpriekšsēdētāja Raimonda Paula paziņojumi par aiziešanu no konkursa. S. Renemanis mierina, ka šogad viss ir kārtībā, ar domi ir noslēgts līgums, tiesa, uz vienu gadu.

Viens no strīdus āboliem ar Jaunā viļņa veidotājiem savulaik bija arī par ēdināšanas zonas apkalpošanu. Jaunā viļņa rīkotāji 2011. gadā pauda neapmierinātību, ka koncertzāle viņiem neļauj nolīgt pašiem savu ēdinātāju, pat izsakot gatavību atmaksāt domei sponsorējumu par telpu īri Ls 25 000, tomēr vēlāk tika rasts kompromiss. Taču jau pirms tam, 2010. gadā, konkursā par ēdināšanas nodrošināšanu viens no pretendentiem bija ar R. Munkevicu netieši saistītais uzņēmums Priority, bet domes deputāte un toreizējā Dzintaru koncertzāles valdes locekle Marija Vorobjova aktīvi atbalstīja citu uzņēmumu - SIA Wanda. Kaut arī līgums ar Priority beigu beigās tika noslēgts, uzņēmums M. Vorobjovu iesūdzēja tiesā un arī šī tiesvedība, līdzīgi kā bēdīgi slavenā R. Munkevica kukuļošanas lieta, ilgst gadiem procesā iesaistīto personu veselības problēmu dēļ. Tagad tiesas sēde pārcelta uz 8. augustu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?