Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

E-talonu vilcienos vēl nevarēs izmantot

Iebuksējis vērienīgais un strauji sāktais e-talona projekts vilcienos. Akciju sabiedrība Pasažieru vilciens (PV) lūgusi SIA Rīgas karte uz pāris mēnešiem atlikt projekta otrās kārtas ieviešanu, kurai vajadzēja sākties jau maijā, ziņo Latvijas Radio.

PV vēlas papildu izpēti un apgalvo, ka noslēgto līgumu neplāno lauzt. Tikmēr neoficiāli izskan aizdomas, ka bijušās uzņēmuma vadības pērn rudenī noslēgtais līgums ir neizdevīgs PV.

Projektu īsteno SIA Rīgas karte, kas ieviesa e-talonu arī Rīgas sabiedriskajā transportā. Tas ir Francijas uzņēmuma S.A.S un Rīgas domes kapitālsabiedrības Rīgas satiksme kopuzņēmums. 51% akciju pieder Rīgas domei šajā uzņēmumā, bet elektroniskās sistēmas izstrādājuši Francijas speciālisti.

SIA Rīgas karte līgumu ar PV par e-talona ieviešanu vilcienos noslēdza pērnā gada oktobrī, līguma kopējā summa ir 1,2 miljoni latu. Četrus gadus pēc kārtas PV elektroniskās aparatūras uzstādītājam jāmaksā 300 000 latu gadā par iekārtu īri. Elektroniskajiem kontroles aparātiem uz peroniem jau vajadzēja parādīties pirms diviem mēnešiem.

PV valdes priekšsēdētājs Nils Freivalds apstiprina, ka uzņēmums atliek projekta otrās kārtas īstenošanu. Viņš nekonkretizē aizkavēšanās iemeslus, aizbildinoties ar līguma slepenību. «Līgums paredz pušu saistības, PV vēlas projekta ieviešanu atlikt un piedāvāt izdevīgāku līgumu,» pauž PV pārstāvis.

Neoficiālā informācija liecina, ka satiksmes ministram Uldim Augulim (ZZS) uzticamā PV valde uzskata, ka līgums ar SIA Rīgas karte valsts uzņēmumam nav izdevīgs. Joprojām nav panākta jebkāda vienošanās ar pašvaldību par to, ka e-talona atlaides, kas darbojas noteiktām kategorijām Rīgā, piemēram, studentiem, būs spēkā arī vilcienos. Tāpat PV nav gatavs atteikties no konduktoriem, kas ne tikai pārdod biļetes, bet arī rūpējas par kārtību.

N. Freivalds noliedz, ka PV nebūtu naudas, ar ko norēķināties par iekārtu īri. Līgumu ar SIA Rīgas karte noslēdza vēl iepriekšējā, LPP/LC un TB/LNNK uzticamā valde ar Anduli Židkovu valdes priekšsēdētāja krēslā. Uzņēmuma vadība uzsvēra, ka e-talona ieviešana PV neizmaksās dārgi, jo izmaksas par aparatūras nomu no SIA Rīgas karte būs līdzsvarā ar biļešu pārdošanas ekonomiju. A. Židkovs uzsver, ka līgums ir izdevīgs: «Iedzīvotāji, kas puse brauc ar Rīgas domes atlaidēm e-talonam, Rīgas teritorijā vilcienā šīs atlaides nevar izmantot.» Viņaprāt, problēmas esot radušās, jo nav skaidrības, kā e-talons darbosies ne tikai Rīgā, bet visā Latvijas teritorijā, arī ārpus pilsētas autobusos.

Rīgas karte ieguldījusi 700 000 latu par programmas izstrādāšanu un iekārtām. Pašreiz nopirktās iekārtas stāv noliktavā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?