Ēdiet un stipriniet imunitāti
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Stores filejas uzputenis (pastēte) ar ceptu maizi
Četrām personām vajadzēs: 250 g stores filejas (var aizvietot ar
laša vai ātes fileju), 50 g sviesta, 150 g baltvīna, 1 sīpolu, 1
ēd. k. baltvīna etiķa, 1/2 tējk. estragona (sausā), 2 olas, sāli,
piparus, zaļumus (salātu lapiņas), ceptu maizi vai maizes
salmiņus
1. Zivs fileju atdala no ādas un asakām un tvaicē līdz
gatavībai. Sīpolu smalki sagriež, apsilda uz pannas, līdz jūtams
aromāts, pievieno estragonu, pārlej ar baltvīnu, notvaicē uz pusi
un pievieno baltvīna etiķi. Sviestu izkausē, olas novāra.
2.
Virtuves kombainā liek zivs fileju kopā ar sīpoliem, sviestu un
olas baltumu, pievieno garšvielas un kuļ, līdz veidojas viendabīga
masa. Ja vēlas smalkāku garšu, var izberzt caur sietu.
3.
Uzglabā ledusskapī (līdz trim dienām maksimāli) un pasniedz ar
tikko ceptu maizi un zaļumiem
P. S. Šis ir brīnišķīgs pēcsvētku
ēdiens un labs ziemas laikā, var pievienot sakapātus ķiplokus.
Store tagad pieejama cauru gadu un ir laba zivs bērniem, jo tajā
nav sīku asaku un izteiktas zivs garšas, turklāt tā viegli
pagatavojama.
Bez nosaukuma
Četrām personām vajadzēs: 4 vidēji lielus sīpolus, 1 litru piena
(2,5%), 2 lauru lapas, 4 smaržīgos piparus, 4 krustnagliņas, sāli
pēc garšas, 400 g brieža gaļas mīkstuma (veģetārieši gaļu var
aizstāt ar dārzeņiem - ķirbi, kāli, pastinaku, kartupeļiem), 200 g
burkānu, 2 tomātus, 100 g seleriju, 4 ķiploka daiviņas, 150 g
sarkanvīna, 2 ēd. k. pētersīļu zaļumu, 100 g eļļas cepšanai, 2
olas, 4 ēd. k. cieta siera, 200 g sēņu (šampinjoni, baravikas,
austersēnes)
1. Uzkarsē pienu, pievieno lauru lapas, smaržīgos
piparus, krustnagliņas, sāli, tad liek pienā nomizotus sīpolu un
karsē, līdz gatavi (30 minūtes).
2. Tad sīpolus izņem no piena
un izņem tiem ārā vidučus (atstāj apkārt vidēji divas
kārtas).
3. Gaļu (sagrieztu vai samaltu) sacep ar dārzeņiem un
sasmalcinātajiem sīpolu vidučiem un sautē, līdz gaļa gatava. Pilda
sacepumu sīpolos.
4. Olas lēnām samaisa ar garšvielu pienu
(viena ola un divas ēdamkarotes piena), iemaisa sarīvēto sieru.
5. Sakapā sēnes, pārlej ar garšvielu pienu. Virsū liek pildītos
sīpolus un pārlej ar piena, olu un siera maisījumu tā, lai trauks
būtu līdz malām pilns. Tad to liek līdz 210 grādiem uzkarsētā
cepeškrāsnī, lai sacepums apvelkas.
6. Pēc četrām minūtēm
temperatūru samazina līdz 180 grādiem un cep 15 minūtes.
Bez nosaukuma
Četrām personām vajadzēs: 500 g muskata ķirbja, 4 rudens ābolus,
viena citrona sulu, 150 g cukura, 1/2 kanēļa standziņas, 3
krustnagliņas, 2 smaržīgos piparus, 200 g lazdu riekstu, 200 g
dzērveņu
1. Cukuru izkausē ūdenī un sīrupu uzvāra. Pievieno
kanēļa standziņu, krustnagliņas, smaržīgos piparus. Vēl reizi
uzvāra, līdz ievelkas garšvielas, un pievieno citrona sulu.
2.
Ķirbi sagriež plānās šķēles un uz divām minūtēm iemet karstajā
sīrupā, tad liek uz sieta un notecina.
3. Ābolus izgrebj,
mazliet patur citronūdenī, lai nenomelnē. Riekstus apcep.
4.
Dzērvenes saberž un kārto uz šķīvja. Pāri liek ķirbja šķēles un
ābolus, pārkaisa ar ceptiem riekstiem.
P. S. Šie salāti ir
lielisks pašmāju vitamīnu avots, kas stiprinās organismu ziemā.
Salāti ir garšīgi un vienkārši pagatavojami.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!