Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Favorīti būs Brazīlijā

Brīnumi izpalika. Pasaules kausa (PK) kvalifikācijas Eiropas zonas play-off kārtas atbildes mačos ceļazīmes uz nākamā gada finālturnīru futbolā Brazīlijā izcīnīja pāru favorīti: Portugāle, Grieķija, Horvātija un Francija. Visas 13 finālturnīra vietas Eiropas izlasēm ir sadalītas.

Vistuvāk sensācijai pirms atbildes mača otrdien bija Ukraina, kas pirmajā mačā mājās ar 2:0 spēja uzvarēt Franciju. Līdzīgi kā pagājušā gada vasarā Eiropas čempionāta finālturnīrā, kad abas komandas spēlēja vienā apakšgrupā un līdz pēdējai kārtai cīnījās par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs, francūži izspruka cauri sveikā - mājās ukraiņi tika sakauti ar 3:0.

Pēc pirmā puslaika rezultāts bija 2:0 francūžu labā, bet otrā puslaika sākumā jau tā šokētie ukraiņi vēl arī palika mazākumā. Otro brīdinājumu un automātisku noraidījumu no laukuma saņēma aizsargs Jevhens Hačeridi. Pieplusojot vēl divu aizsargu Vjačeslava Ševčuka un Artjoma Fedecka iztrūkumu, pēc brīdinājumu normas pārsniegšanu abu komandu pirmajā mačā izšķirošajos brīžos ukraiņiem nevarēja palīdzēt trīs pamatsastāva aizsargi.

«Mēs bijām visi par vienu. Bijām pareizi noskaņoti,» pēc triumfa teica Francijas varonis Mamadū Sakho. 23 gadus vecais aizsargs līdz šim 15 mačos valstsvienībā nebija guvis nevienus vārtus, bet pret Ukrainu iesita pat divreiz, turklāt - arī uzvaras vārtus otrajā puslaikā. «Tāds pavērsiens ir unikāls. Mēs to paveicām. Šis droši vien ir manas karjeras labākais mačs,» pēc panākuma teica pussargs Juans Kabajs.

Pēc pirmā mača tuvu debijai PK bija arī Īslandes futbolisti. Pēc 0:0 Reikjavīkā otrdien atbildes mačā Horvātijā bija nepieciešams vismaz rezultatīvs neizšķirts, taču uz Brazīliju nākamvasar brauks par «Eiropas brazīliešiem» lieliskās tehnikas dēļ dēvētie horvāti - 2:0.

«Nevarējām pat sapņot par tik iespaidīgu sniegumu manā otrajā mačā pie izlases vadības grožiem. Mums ir vīzija, kā vēlamies spēlēt. Centāmies to realizēt jau pirmajā mačā, taču izbraukumā nebija viegli. Šoreiz bija daudz labāk, un ikviens varēja redzēt tradicionālās horvātu iemaņas, tehniku, bumbas kontroli un bīstamas piespēles uz priekšu,» panākuma iemeslus nosauca Horvātijas izlases galvenais treneris Niko Kovačs. Šis mačs Īslandes futbola leģendai Eiduram Gudjonsenam bija pēdējais izlases kreklā.

Uz Brazīliju nākamgad brauks vēl viena komanda, kuru mēdz dēvēt par «Eiropas brazīliešiem» - Portugāle. Otrdien viņiem nācās pasvīst gan pretinieka snieguma, gan lielās spriedzes dēļ - zviedri bija vadībā ar 1:0 un 2:1, kas Portugāli atstāja vienu zaudētu vārtu attālumā no PK finālturnīra vērošanas mājās, taču uz zviedru zvaigznes Zlatana Ibrahimoviča izgājieniem (gūtajiem vārtiem) portugāļu «Marss» Krištianu Ronaldu allaž atrada cienīgu atbildi. Portugāle ar 3:2 uzvarēja Zviedriju mačā un ar 4-2 divu spēļu summā. «Es tikai darīju, kas man jādara,» pieticīgi savu hat-trick komentēja Ronaldu. Viņš nu ir guvis 47 vārtus izlases labā, dalot valstsvienības visu laiku rezultatīvākā spēlētāja godu ar Pauletu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Futbols

PK kvalifikācijas Eiropas zonas play-off
Rumānija - Grieķija 1:1 (divu spēļu summā 2-4) (Torosidis (s. v.) 55. - Mitroglu 23.), Horvātija - Īslande 2:0 (2-0) (Mandžukičs 27., Srna 47.), Zviedrija - Portugāle 2:3 (2-4) (Ibrahimovičs 68., 72. -Ronaldu 50., 77., 79.), Francija - Ukraina 3:0 (3-2) (Sakho 22., 72., Benzema 34.)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūža ilguma maksimums sasniegts

Ļoti iespējams, liela daļa fiziski veselo šā brīža jauniešu nodzīvos līdz 100 gadu vecumam, taču maz ticams, ka bez fundamentālas ārējas iejaukšanās cilvēka ķermeņa darbībā šo robežu izdosies ievēro...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?