Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Fāzels kā Latvijas trumpi sarīkot PČ nosauc fanus

Komplimenti organizatoriem, divi interesanti pretendenti uz 2018. gada pasaules čempionāta sarīkošanu un NHL hokejistu iespējamā spēlēšana 2018. gada olimpiskajās spēlēs Korejā. Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels un IIHF ģenerālsekretārs Horsts Lihtners pirmdien žurnālistus informēja par aktuālajām hokeja tēmām.

«Pasaules čempionāts Minskā varētu kļūt par visu laiku sekmīgāko, ja organizatori noturēs augsti pacelto latiņu,» cildinošus vārdus Fāzels veltīja 2014. gada pasaules čempionāta organizatoriem. Renē un viņa labā roka Lihtners priekšplānā izbīdīja Minskas čempionāta augsto apmeklētību. Pašreizējais rekords piederot čehiem, jo 2004. gadā PČ spēles klātienē vēroja 552 097 skatītāji. Līdz pirmdienai Minskā uz spēlēm bija atnākuši vairāk nekā 432 tūkstoši hokeja līdzjutēju, no kuriem ap 75 000 fanu bijuši no ārvalstīm. Augstā apmeklētība esot sasniegta par spīti tam, ka šogad jau viens liels hokeja turnīrs notika - olimpiskās spēles Sočos. Pēc Fāzela teiktā, skatītāju lielā interese būtībā arī sniedzot atbildi uz jautājumu, vai pasaules čempionāti būtu jārīko olimpiskajā gadā. Tomēr tikšot ņemta vērā sekmīgā baltkrievu pieredze, ka olimpiskajā gadā PČ rīkošanas tiesības jādod mazajām hokeja nācijām jeb valstīm, kuru nav ranga vadošajā sešniekā.

IIHF kongresā šīs nedēļas nogalē tiks izlemts, kur notiks 2018. gada PČ. Palikušas divas pretendentes - Dānija un Latvija. «Latvijā sen nav bijis čempionāts, Dānijā - vispār nekad. Es zinu, ka Dānijas Hokeja federācijas vadība ir padarījusi lielu darbu, taču arī Latvija ir nopietna pretendente. Latvijas fani ir apbrīnojami lojāli. Viņi vienmēr atbalstīs savu komandu,» uzsvēra Fāzels. Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans Dienu informēja, ka uz kongresu ieradīšoties Rīgas vicemērs Andris Ameriks. Pēc Lipmana izteiktajām frāzēm varēja noprast, ka Dānija izspēlēšot nopietnākus trumpjus. Optimismu Lipmana balsī nevarēja saklausīt, taču gluži zemē metamas Latvijas izredzes arī neesot.

Kaut arī Minskā varētu tikt sasniegts apmeklētības rekords, pēc Fāzela teiktā IIHF sliecas uz to, lai PČ notiktu divās pilsētās vai pat divās valstīs. «Minskā ir ekstraordinārs čempionāts. Man gan šķiet, ka jāsliecas tomēr uz čempionāta sarīkošanu divās pilsētās. Ar interesi gaidām 2017. gada pasaules čempionātu, kas risināsies divās valstīs - Vācijā (Ķelnē) un Francijā (Parīzē).» 2015. gada PČ notiks Čehijā (Prāga un Ostrava), bet 2016. gada - Krievijā (Maskava un Sanktpēterburga).

Pēc Sočiem izskanēja pieņēmums, ka NHL spēlētāji vairs nepiedalīsies olimpiskajās spēlēs. «Liela nozīme būs pašu spēlētāju domām un kādu nostāju ieņems NHL Spēlētāju asociācija. Sarunas būs ilgstošas un smagas. Patlaban, tā teikt, ripa ir spēlētāju laukuma pusē. Es esmu optimists.» Fāzelu papildināja Lihtners. «Jā, Koreja nav hokeja zeme, taču jau tagad tur ir sākusies divu jaunu hokeja arēnu celtniecība. Visam vajadzētu būt augstā līmenī.»

PČ izcīņas formula ar 16 komandu sadalījumu divās grupās nemainīšoties. Viens no Krievijas žurnālistiem, norādot uz nejaušības augsto iespējamību, olimpiādē piedāvāja spēlēt tikai septiņām valstīm un pēc apļa sistēmas, pēc tam izspēlējot tikai finālu un bronzas spēli. Fāzels atbildēja, ka OS sistēma ir pietiekami objektīva, jo pēdējās divas reizes uzvarējusi patiešām spēcīgākā komanda Kanāda. «Olimpiskajam garam un principiem jābūt priekšplānā. Ir jādod pēc iespējas lielākam skaitam komandu olimpiādē pacīnīties par uzvaru, lai gan es saprotu, ka reāli ir pieci vai seši zelta medaļu pretendenti,» pēc Fāzela teiktā komandu samazinājums OS nav paredzams.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?