Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Flika ienākumi no airBaltic pērn gandrīz 300 000

Valstij daļēji piederošās lidsabiedrības airBaltic vadītājs Vācijas pilsonis Bertolts Fliks Latvijas jauno laiku vēsturē, visticamāk, ieies kā dārgākā valsts amatpersona.

Pērn par valdes priekšsēža darbu no airBaltic kopumā viņš saņēmis 291 629,80 latu (pirms nodokļiem), liecina B.Flika Valsts ieņēmumu dienestam (VID) iesniegtā amatpersonas deklarācija saistībā ar lidsabiedrības valdes priekšsēža amatu atstāšanu. Lielāko daļu B.Flika ienākumu - 240 tūkstošus latu - veidojusi viņam izmaksātā alga, papildus tai B.Fliks saņēmis apdrošināšanas kompensāciju 30 000 latu un kompensāciju par dzīvokli - 21 6239,80 latu. B.Flikam deklarācijas iesniegšanas brīdī, 23.decembrī, bijušas 14 miljonu latu lielas parādsaistības un uz viņa vārda reģistrēta komercķīla 28,2 miljonu latu apmērā. Kas ir B.Flika kreditors, t.i., no kā viņš naudu aizņēmies, deklarācijas publiskojamajā daļā nav redzams. Aizņēmums veikts, lai samaksātu par 47,2% airBaltic daļu iegādi, kuras pērn janvārī no skandināvu lidsabiedrības SAS nopirka B.Flikam piederošā SIA Baltijas aviācijas sistēmas (BAS). Ķīla sniegta Latvijas krājbankā.

B.Flika amatpersonas deklarācijā nav norādīts, ka viņš par darbu airBaltic pērn būtu saņēmis prēmiju, tas ļauj secināt, ka viņa kā valsts amatpersonas vidējā alga uz papīra pērn bijusi ap 20 000 latu. Pats B.Fliks savu atalgojumu nekomentē. airBaltic preses pārstāvis Jānis Vanags arī atturējās atbildēt, vai un kad B.Fliks VID iesniegs amatpersonas deklarācijas par trim iepriekšējiem gadiem, kuras kopš 2006.gada viņam pieprasījis VID.

Premjers Valdis Dombrovskis (JL) pirmdien, paužot, ka B.Flika atalgojums šim laikam ir neatbilstoši augsts, paziņoja, ka aicinās satiksmes ministru Kasparu Gerhardu (TB/LNNK) risināt jautājumu par B.Flika algas pārskatīšanu. Tiesa, premjera aicinājumam nav juridiski saistoša rakstura. Līdzīgs mudinājums satiksmes ministram izskanēja jau vasarā, kad valdība konceptuāli izlēma par airBaltic pamatkapitāla palielināšanu un papildu valsts ieguldījumu lidsabiedrības kapitālā aptuveni 15 miljonu latu apmērā. Kopš tā laika B.Flika atalgojums nemainījās, un K.Gerhards Dienai iepriekš apšaubīja, ka B.Flika algu nepieciešams samazināt, jo tā atbilstot starptautiskajam līmenim. Pirmdien ar K.Gerhardu neizdevās sazināties, jo viņam ir atvaļinājums.

To, vai B.Flika iesniegtā deklarācija atbilst viņa darījumiem un atspoguļo reālos ienākumus un izdevumus, tiesīgs pārbaudīt KNAB. Atbildi, kā rīkosies un vai VID pieprasīs B.Flika deklarāciju, lai veiktu padziļinātu pārbaudi, KNAB Dienai pirmdien vēl nesniedza.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvie paši sevi apzīmogo

Var tikai apbrīnot aklumu un kurlumu, ar kādu to vai citu viedokli tautās laiž Progresīvie, ja burtiski nedēļu pēc pašu radikālajiem un tuvredzīgajiem publiskajiem izteikumiem par Izraēlas me...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?