Kāri pēc saldumiem var mazināt, klausoties «saldu» mūziku, noskaidrojuši britu zinātnieki. Izveidojies pat īpašs mūzikas žanrs, kas iesaukts par «skaņu garšvielām». Tās liek smadzenēm noticēt, ka apēstā ēdiena garša ir līdz pat 10% saldāka, sāļāka vai skābāka nekā patiesībā. Pavāri šādi varētu mazināt cukura un sāls lietošanu, nezaudējot ēdiena garšu. Cilvēka garšas sajūtu var manipulēt ar mūzikas tempa un instrumentu palīdzību. Piemēram, zemas pūšaminstrumentu skaņas saistās ar kafijas rūgto garšu, savukārt augstas klavieru notis rada ilūziju, ka apēstais ēdiens ir saldāks.
Fona mūzika maina ēdiena garšu
Fona mūzika maina ēdiena garšu
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.