Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Formula nomainīs futbolu

Nacionālās piederības, lepnuma un patriotisma jautājums ir uzmanības centrā pirms nedēļas nogalē gaidāmā Vācijas GP izcīņas posma.

Visa Vācija ne tikai vēl ir pacilātā garastāvoklī pēc uzvaras Pasaules kausā futbolā, bet tā turpina svinēt - arī trešdien un ceturtdien krogi Frankfurtē un Manheimā bija pārpildīti. Īpašnieki joprojām piedāvāja atlaides visām vācu alus šķirnēm par godu Vācijas triumfam Brazīlijā. Svinības pamazām tiek pārnestas arī uz Hokenheimu - Mercedes viesmīlības pils ir izrotāta ar nacionālās valstsvienības simboliku, savukārt Niko Rosbergs dosies trasē ar īpašu ķiveri, kas veidota par godu ceturtajam Vācijas panākumam Pasaules kausā futbolā. Šajā ziņā gan radās aizķeršanās, jo FIFA visai tuvredzīgi neļāva Niko izmantot apzeltītā Pasaules kausa attēlu. Līdz ar to ceturtdien turpat boksos notika visu Rosberga ķiveru dizaina uzlabojumi, lai izbēgtu no legālām sekām. Nevar nepamanīt Rosberga centienus pierādīt savu nacionālo piederību, un pēdējā laikā viņš bieži manāms ar Vācijas karoga krāsām fonā. Šeit vietā atgādināt, ka somu pilota Kekes Rosberga dēls Niko ir dzimis Vācijā, tomēr no triju mēnešu vecuma dzīvo Monako un arī kartinga laikos pilotu parādēs nekad nav stāvējis aiz melnsarkandzeltenā karoga - tieši uz šo liekulību norādīja arī viņa komandas biedrs Luiss Hamiltons, kurš joprojām dažādiem paņēmieniem mēģina likt sprunguļus Rosberga riteņos.

Tomēr Hamiltona nacionālās piederības apšaubīšanas kampaņai pagaidām panākumu nav - parastajam vācu līdzjutējam Rosbergs šobrīd ir vienīgā iespēja svētdien virs pjedestāla Hokenheimā ieraudzīt Vācijas karogu, jo ne Niko Hilkenbergs, ne Adriāns Zutils un ļoti iespējams pat ne četrkārtējais pasaules čempions Sebastiāns Fetels šobrīd nav tādā situācijā, lai pretendētu uz šo godu. Visdrīzāk, lielākajai daļai vācu līdzjutēju absolūti neinteresē Rosberga faktiskā dzīvesvieta - tieši šo jautājumu uzdevu trim vāciešiem, kas Manheimas krogā man skaidroja Vācijas futbola izlases panākuma atslēgu. «Vai tad Montekarlo nedzīvo vairākums F-1 pilotu,» sekoja vāciešu pretjautājums par manu nelielo sarkasmu Rosberga nacionālās piederības sakarā. Grūti nepiekrist. Turklāt ceļā uz Hokenheimas trasi manīju neskaitāmus plakātus ar atbalstu Niko Rosbergam un Mercedes komandai, kurai šis ir ne tikai mājas posms, bet arī trase ar savu tribīni, neskaitāmiem VIP viesiem un smalkiem pasākumiem. Lai arī pati komanda ir bāzēta Lielbritānijā, komandas īpašnieki Vācijas lepnums Mercedes Benz kompānija klusībā nenoliedzami simpatizē Niko Rosberga uzvarai svētdien Hokenheimā, tomēr jāsarūgtina sazvērestības teoriju cienītājus - Toto Volfs pagaidām pārliecinoši kontrolē vienību un nepieļauj favorītisma izpausmes.

Pats Niko Rosbergs pēdējā nedēļā ne tikai nosvinēja Vācijas futbola izlases triumfu, bet arī iestūrēja laulības ostā un parakstīja jaunu vismaz divu gadu līgumu ar Mercedes komandu. Kā viņš pats izteicās FIA preses konferencē ceturtdien Hokenheimā, ideāls nedēļas noslēgums būtu uzvara mājas posmā. «Es tiešām izbaudu mūsu cīņu ar Luisu Hamiltonu un ļoti ceru, ka tā turpināsies vēl ilgi. Šobrīd mans vienīgais mērķis ir palielināt pārsvaru kopvērtējumā pēc Vācijas posma, un tāpēc es ceru, ka līdzjutēju daudzie karogi pēc futbola čempionāta tagad būs atceļojuši uz Hokenheimu un svētdien tiks vicināti tribīnēs par godu mūsu uzvarai.»

Rosbergs pret Hamiltonu - tāds ir galvenais jautājums Hokenheimā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

F-1

Kopvērtējums
1. N. Rosbergs Vācija 165
2. L. Hamiltons Lielbritānija 161
3. D. Rikjardo Austrālija 98
4. F. Alonso Spānija 87
5. V. Botass Somija 73
6. S. Fetels Vācija 70
Konstruktoru kauss
1. Mercedes Vācija 326
2. Red Bull Austrija 168
3. Ferrari Itālija 106
4. Williams Lielbritānija 103
20.VII Vācijas Grand Prix

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?