Sastāvdaļas: 300 g miltu, 120 g cukura, 80 g kakao, 1 tējkarote cepamā pulvera, 1 tējkarote sodas, 240 ml nesalda ābolu biezeņa, 120 ml piena, 2 olas, 1 tējkarote vaniļas ekstrakta, 60 g mandeļu skaidiņu.
1. Bļodā samaisa miltus, cukuru, kakao, cepamo pulveri un sodu.
2. Otrā bļodā sajauc ābolu biezeni, pienu, olas un vaniļas ekstraktu, šīs bļodas saturu iemaisa sauso sastāvdaļu traukā.
3. Mazo kēksiņu formas ieziež ar sviestu un piepilda 3/4 apjomā ar sagatavoto mīklu. Pārkaisa ar mandeļu skaidiņām. Cep 200° karstā cepeškrāsnī 20-25 minūtes, līdz, iedurot mafinā koka irbulīti, mīkla pie tā vairs nelīp.