Elephant Hill Le Phant Blanc 2011
Vīns ir viskozs un skaisti zeltains. Nu, gandrīz zelts. Tāds salmu krāsas zelts. Brīdī, kad tiek iedarbināti ožas receptori, klusi noelšas ne tikai trausli estēti, bet arī kāds sūrākas dabas indivīds. Nav slikti ziemas (ziemas?) vidū atgriezties vasarā, kad zied viss, kam ir tāda iespēja, un gatavojas viss, kas jau ir noziedējis. Ar alķīmiķa cienīgu pedantismu iepakojot pudelē pļavas ziedus, rožu ziedlapiņas, nedaudz gatavu meloņu, bumbieru un aprikožu, ļaujot maisījumam bagātināties ar vieglu fenheļa un citu garšaugu niansēm, iegūsiet šīsdienas varoni. Arī garša patīkami pārsteidz. Sen nav baudīts tik eleganti sabalansēts vīns, kur sausi augļainais saldmes stāvs (roka neceļas rakstīt «rumpis») kautri piesedzas ar elegantām skābuma mežģīnēm. Tikko jaušama vaniļa un ārkārtīgi viegls pomelo rūgtums pēcgaršā ir netverami ēterisks. Glāstošs un spirdzinošs vienlaikus. Grūti definējams garšzāļu maisījums rada to skumji pazīstamo sajūtu, kad bauda ir tepat blakus. Ja var ticēt Homēram, tā dzied sirēnas - skaisti un bīstami. Atdzesēts šis vīns kalpos gan kā lielisks aperitīvs, gan arī kā papildinājums delikātajiem suši vai kādam viegli pikantam jūras produktu ēdienam. Ļoti ēdiendraudzīgs vīns. Laims, čili, koriandrs - piemērotākās garšvielas.
100 ANOS Tannat 2010 Reserva Familiar
Lietas, kas mums var likties svešas vai maznozīmīgas, kādam, iespējams, ir būtiskas un vērtīgas. Tannat - oga, kas eiropietim ir labākajā gadījumā zināma kā basku iecienīta vīnogu šķirne, Dienvidāfrikā, konkrētāk Urugvajā, ir pasludināta par nacionālo ogu. Nervozāks lasītājs šajā brīdī varētu vaicāt, kādēļ tik daudz teorijas. Piedodiet jūsu padevīgajam kalpam, bet... liktenim pēc ieraduma putrojoties, iegādātā pudele izrādījās bojāta, kaut līdz pat degustēšanas mirklim nekas par to neliecināja. Vonnegūts teiktu - Tā gadās. Žēl. Slapjas kartona kastes smaka noteikti nav Tannat raksturīgais aromāts. Tomēr. Zinot vīnogas potenciālu un importētāja godaprātu, nav iemesla neticēt tam, ka šis ir tikai neveiksmīgs izņēmums. Visticamāk, šis ir labs spēcīgas, gaļas pilnas maltītes vīns. Kā sola ražotājs, «ieteicams pasniegt ar spēcīgu liellopa vai jēra gaļas sautējumu». Pamēģiniet, droši vien ir tā vērts.