Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Ietaupīt dažus miljonus

Māris Zanders

Aizraujoši noskatīties, kā prātīgi ļaudis, labu nodomu (pieļauju) vadīti, jau mēnešiem nodarbojas ar vingrojumu «laužamies atvērtās durvīs». Runa ir par dedzīgajiem aicinājumiem veidot sabiedriskās televīzijas paspārnē īpašu kanālu krievu valodā.

Šī plāna aizstāvji nenogurstoši uzstāj, ka nav vērts uzrunāt Latvijas cittautiešus valsts valodā - informatīvā kara apstākļos esot jākomunicē ar mērķauditoriju tās valodā. Uzstādījums paredz, ka Latvijā dzīvojošajiem ļaudīm, kas sliecas informāciju meklēt krievu valodā, nav kas stāsta, kas patiesībā notiek Krievijā un Ukrainā. Šie ļaudis spiesti patērēt Kremļa propagandu, jo nav alternatīvu. Manuprāt, tas tā nav, tāpēc salīdzinājums ar durvīm, kuras nav aizslēgtas. Pie šāda secinājuma nonācu, kad kāds paziņa ieteica internetā pameklēt dokumentālu materiālu par Krievijas pareizticīgās baznīcas saplūšanu ar vietējiem ksenofobiem. Atradu. Bet šajā vienlaicīgi uzdūros arī virknei citu videomateriālu - kaut kam līdzīgam dokumentālām filmām, dažādu aktīvistu videoblogiem utt. Nepārprotami daudz murgu, bet... tik daudz negantību par Putinu un viņa režīmu arī nebiju dzirdējis. Citiem vārdiem sakot, pašā Krievijā interneta vidē netrūkst alternatīvu viedokļu - ja vien ir vēlme meklēšanas sistēmā ievadīt dažus vārdus. Savukārt, ja šādas vēlmes nav, tad piedāvāt mūsu skatījumu krievu valodā var kaut trijos kanālos 24/7 režīmā - jēgas nebūs.

Tikpat fascinējoši noskatīties, kā naudas prasītāji visiem spēkiem cenšas apiet neērto jautājumu, kas tad šo lokālo alternatīvu veidos? No vienas puses, tiek deklarēts, ka ne tikai Krievijas prese, bet arī vietējie krievu valodā strādājošie mediji, maigi izsakoties, nav lieli Latvijas patrioti (tāpēc jau esot nepieciešams veidot alternatīvu!), bet, no otras puses, tiek acīmredzot pieņemts, ka kaut kur klaiņo vairāki desmiti žurnālistu, kuri gan kā zivs ūdenī jūtas krievu valodā, gan no sirds nosoda Krievijas impērisko ārpolitiku. Nekas, izaudzināšot tādus. «Labos krievus». Vienīgā problēma, ka ir visnotaļ dažādi viedokļi par to, kā šim «labajam krievam» jāizskatās. Vai pietiek ar to, ka viņš labi runā valsts valodā un neminstinās, atzīstot okupācijas faktu? Bet, ja nu viņš, sasodīts, uzskata 9. maiju par svētkiem? Tad nav «gana labs»? Ja noraida t. s. Georgija lentītes, bet viebjas par 16. martu? Nosoda Krimas aneksiju, bet skeptisks pret Rietumu sankcijām pret Krieviju? Der? Neder? Jau esošo LTV7 raidījumu pieredze liecina, ka prasības vismaz no politiķu puses (līdz ar to arī šo žurnālistu darba novērtējumi) ir dažādas. Rezultātā šis kanāls būs ierauts politiķu savstarpējās diskusijās. Nevajag.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?