Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Izmanto iespēju un iet pa taisnāko ceļu

Jau trīs gadus zem Gogoļa ielas starp universālveikalu Stockmann un t/c Origo funkcionē gājēju pazemes tunelis, tāpēc savulaik tika slēgta iepriekšējā gājēju pāreja pretī t/c Stockmann pazemes autostāvvietai. Taču pēdējā laikā parādījusies brīva vieta starp norobežotajām barjerām, kur, nekāpjot pāri jebkādiem nožogojumiem, bet arī neizmantojot tuneli, kājāmgājēji var šķērsot ielu neatļauti. Diena novēroja, ka samērā bīstamo ielas šķērsošanas veidu izmantoja pat vecāki ar mazgadīgiem bērniem.

«Valsts policija nav atbildīga par šādu norobežojumu Rīgā,» uzstāj Valsts policijas (VP) Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietnieks Toms Sadovskis, atgādinot, ka VP Ceļu policijas bataljons uzrauga satiksmes noteikumu ievērošanu Latvijā. Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodekss nosaka, ka personai, kura šķērsojusi ielu tam neparedzētā vietā, tiek izteikts brīdinājums vai piemērots naudas sods piecu latu (septiņi eiro) apmērā.

Rīgas domes Satiksmes departamenta sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Dišlere atturējās komentēt situāciju, pirms pati personīgi nav iepazinusies ar apstākļiem šajā vietā. Uz jautājumu, kāds sods būtu jāsaņem gājējiem, kas neatļauti iet pāri Gogoļa ielai, I. Dišlere atbildēja, ka «paši gājēji, nepareizi šķērsojot ielu, pakļauj sevi riskam un tas ir ļoti slikti, ka viņi neizmanto visdrošāko pārvietošanās veidu - tuneli, kas speciāli tika izbūvēts, lai mazinātu sastrēgumus un sabiedriskā transporta plūsmu». Šajā ielas posmā ir divas joslas katrā virzienā. I. Dišlere ir pārliecināta, ka trūkstošais metāla žoga fragments ir ļaunprātīgi izzāģēts un nozagts, un šo vietu tagad cilvēki izmanto, šķērsojot Gogoļa ielu. «Ielu uzturēšana ir Rīgas domes Satiksmes departamenta atbildība,» teic I. Dišlere. Informācija ir nodota konkrētās ielas uzturētājiem, kas tālāk risinās neatļauto gājēju kustību, pilnībā norobežojot šo vietu, sola departamenta pārstāve.

2007. gadā Rīgas dome noteica, ka universālveikalam Stockmann jāizveido gājēju tilts, kas savienotu Stockmann un tirdzniecības centru Origo. Tika pat pieļauts - ja līdz 2008. gada beigām Stockmann neuzbūvēs gājēju tiltu pāri Gogoļa ielai, Rīgas dome piedzīs soda naudu 200 000 latu apmērā. Tomēr 2009. gadā tika atklāts gājēju pazemes tunelis zem Gogoļa ielas, tādējādi Stockmann tuneļa apsaimniekošanu nodeva Rīgas domes Satiksmes departamenta pārziņā. Pēc tuneļa atvēršanas gājēju satiksmei tika slēgta virszemes gājēju pāreja Gogoļa ielā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?