Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Jāatgūst spēks un ticība

Trūkumi ir acīmredzami, un to novēršanai laika tikpat kā nav. Latvijas hokeja valstsvienība pēc piedzīvotajiem trijiem zaudējumiem pasaules čempionātu turpinās trešdien ar spēli pret Šveici. Sākums pulksten 17.15 pēc Latvijas laika.

Sagatavošanās posmā Rīgā komanda kārtīgi pastrādāja, taču jau pēc trešās spēles izlases galvenais treneris Aleksandrs Beļavskis atzina, ka komandai pret Zviedriju (1:8) pietrūcis spēka. «Jau no paša sākuma pamanīju, ka spēlētājiem kājas ir smagas. Intensīvā režīmā bija jāaizvada trīs smagas spēles, tāpēc arī spēka rezerves sāka izsīkt.»

Šī gan nav pirmā reize, kad hokejisti pasaules čempionātu (PČ) iesāk smagnēji. Vēl grūtāk klājās 2006. gadā Rīgā, kad komandu PČ gatavoja izteikts padomju treneru skolas pārstāvis Pjotrs Vorobjovs. Tolaik treniņu procesā tika vilktas arī automašīnu riepas un pēc pirmās spēles ar Čehiju (1:1) uzbrucējs Aleksandrs Ņiživijs neslēpa, ka spēka pieticis tikai, lai aizslidotu līdz centra sarkanajai līnijai... Beļavskis tik nopietni spēlētājus nenoslogoja, taču fiziskās sagatavotības treneris Vilnis Klucis Dienai atklāja, ka slodzes bijušas nesalīdzināmi lielākās nekā iepriekšējā trenera Teda Nolana laikā.

Spēlētāju pašreizējā kondīcija rada bažas arī tāpēc, ka nākamais pretinieks Šveices izlase piekopj ātru un atlētisku spēles manieri. «Ceturtajā spēlē spēka pietiks,» pēc Zviedrijas spēles medijus mierināja Beļavskis. Spēku atjaunošanai Latvijas izlase otrdien atteicās no ledus treniņa, spēlētāji darbojās atlētikas zālē. «Treniņu procesu pieregulēsim tā, lai spēlētāji varētu atjaunoties starp spēlēm,» jādomā, ka Beļavskis, kurš allaž pats prata sevi uzturēt labā kondīcijā, zina, kā pašreizējā situācijā būtu jārīkojas.

Zviedri uzskatāmi arī norādīja uz Latvijas vājajiem punktiem. Beļavskis atgādināja, ka septiņas no astoņām ripām tika iemestas no viena vai divu metru attāluma. «Vārtu priekšā tā nedrīkst spēlēt,» pikts bija treneris. Šajā izlases modelī pietrūkst tādu cīnītāju un metienu bloķētātāju kā Arvīds Reķis un Artūrs Kulda. Augumā raženajiem Aleksandram Jerofejevam, Krišjānim Rēdliham un Oskaram Cibuļskim tomēr pietrūkst izveicības. Jārēķinās, ka arī šveicieši spiedīsies uz vārtu priekšu un centīsies no turienes iedabūt ripu Edgara Masaļska sargātajos vārtos.

Vārtsargu sniegumam būs ļoti liela nozīme. Masaļskim būs jāaizmirst astoņas ielaistās ripas spēlē ar Zviedriju. «Edgaram tas nebija trieciens,» uzskata Beļavskis. «Man bija interesanti pavērot, kā Edgars tiks galā sarežģītajā situācijā. Jāatzīst, ka viņš to arī spēja. Edgaru var vainot tikai vienā - sestajā ielaistajā ripā.»

Masaļskim pret Šveici ir bijušas ļoti labas spēles, lai gan kopumā Latvijas izlasei šveicieši ir izteikti neērts pretinieks. Pēc neatkarības atjaunošanas elites grupā komandas ir tikušās deviņas reizes, un tikai vienu reizi (!) 2009. gadā Bernē «bullīšos» ar 2:1 uzvarēja Latvija. Tajā spēlē Masaļskis atvairīja 38 no 39 metieniem. Identiska statistika Edgaram bija 2014. gada olimpiādē, kad mūsējie pirmajā spēlē piekāpās Šveicei ar 0:1. Pēc tam jau kvalifikācijas spēlē Masaļskis atvairīja 32 no 33 metieniem un Latvija uzvarēja ar 3:1.

Pēc Šveices (7. vieta IIHF rangā) nākamie pretinieki jau būs reitingā zemākas komandas. Mūsējie IIHF rangā ieņem 9., Vācija - 13., Austrija - 16. un Francija - 12. vietu. Komandas uzmundrināšanai Beļavskis saka, ka tagad būs pretinieki, kas mūsējiem ir pa spēkam. Patiesībā Latvijai PČ tagad tikai pa īstam sāksies, jo vēl ir reālas izredzes grupā ieņemt ceturto vietu, lai spēlētu ceturtdaļfinālā, un tikpat reāli ir ar neveiksmīgu sniegumu izkrist no hokeja elites.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Pret Šveici

(6.V 17.15)
(Latvijas laiks)
Pasaules čempionātā augstākajā grupā pēc neatkarības atjaunošanas: 1 uzvara, 1 neizšķirts, 7 zaudējumi - 3:5 (1999), 1:4 (2000), 4:6 (2002), 2:4 (2003), 1:1 (2004), 1:2 (2007), 2:1 «bullīšos» (2009), 1:3 (2010), 2:3 (2014)
Olimpiskajās spēlēs: 1 uzvara un 1 zaudējums - 0:1 un 3:1 (2014)
IIHF rangā: 7. vieta
2014. gada PČ: 10. vieta
2014. gada OS: 9. vieta

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?