Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Jaunie bruņinieki

Bundžu Jānis

Vēlēšanas notikušas. Viss norit kā parasti. Šampanietis izdzerts, krēsli savākti, pazaudētie telefoni atrasti, un nu sākas nākamais etaps - kreditori sāk prasīt, kad un kā atmaksās rēķinus. Es te domāju tikai un vienīgi vēlēšanu rezultātu gaidīšanas telpu īres, ēdienu un dzērienu, neko citu, ja gadījumā kāds padomāja.

Arī citi notikumi ierasti - Saskaņa pārliecībā, ka viņiem nu pienāktos veidot valdību, jo par veselu balsi apsteigts nākamais sekotājs. Lielās Vienotības partijas spice, kura taču ar visām četrām rietumu vērtībās, ne ar zilbi neiepīkstas par partijas vadības atkāpšanos gan remdenā rezultāta, gan personīgi saņemto svītrojumu dēļ.

Tāpat kā parasti, zaļie zemnieki uzlaiž šlāgervalšus, vismaz ir pamats, bet Nacionālā apvienība atgādina, ka no viņiem neizspruks ne utainie, ne zili pelēkie.

Tas nu ir kā parasti. Tomēr ir arī kas neparasts - Saeimā iekļuvušas divas jaunas politiskas partijas, kurām vēlētājs tā kā devis nelielu mandātiņu. Ingunas Sudrabas No Sirds Latvijai un raibā Reģionu apvienības kompānija.

Katras partijas galvenais uzdevums būtu mēģināt izpildīt vēlētājiem solīto. Lai izdarītu, būtu kaut nedaudz jātiek pie teikšanas. Vecie pašreizējās koalīcijas vēži, sajūtot netīkamus kairinājumus, saspiežas kopā un murmina, ka viņiem jau arī tāpat būs gana labi un silti. Jaunatnācējiem tad nu vajadzētu ar visu spēku lūkot pierādīt, ka viņu iesaistīšana būtu īsteni laba un pareiza.

Tam tā VAJADZĒTU būt. Bet kas notiek īstenībā? Sudrabas kundzei nav laimējies. Amizieris ar austrumu kaimiņzēniem radījis lielu neticību un, jāsaka, arī pamatotus argumentus, ka viņu un kompāniju neviens pie valdības galda īsti negrib redzēt. Tomēr interesantākais ir tas, ka arī pati kundze tā īsti nemaz uz turieni neraujas. Viņa un piekomandētā rota stingri raudzīšoties uz pozīcijas darbiem un noteikti norādīšot uz iespējamām nelikumībām. Un, kad jau izskan pieļāvums, ka viņa varētu vadīt Saeimas Revīzijas komisiju, tad vispār bezmaz iestājas šokolāde. Revidēs, norādīs, rīkos preses konferences, kur Pelnrušķītes toņkārtā norādīs, kādā grīstē viss salaists un nepieciešams mainīt pašus pamatus. Atvainojiet, bet bezgalīgo žēlabu seriālu mēs esam dzirdējuši jau N gadus no Valsts kontroles postamenta. Vidējais klausītājs noskurinājās - eh, zog vienā zagšanā, kad tam reiz gals būs… un viss.

Vēl dīvaināka ir Reģionu apvienības pozīcija. Bondara kungs jau nodeklarējis, ka tieši viņi esot šīs Notikuma div- vai pat trīskārtēji uzvarētāji. Pašreizējais politbirojs arī tā piekāpīgi grudzina, ka varbūt arī varētu… un galu galā - kāds taču balsojis un cerējis.

Tomēr arī Reģionu kompānija nemaz īpaši nealkst šī goda. Opozīcijā pabūt esot lielisks politiķa pārbaudes tests, koalīcijā iešot, ja tur esošie pilnīgi mainīs darbības principus (kā tad, šie jau pārbijušies rakstot projektu, kuru pazemīgi nesīs reģionāļiem atrādīt). Arī pulka daudzinātais Artuss nesīšot Saeimā jaunas vēsmas, svaigu gaisu un videokameru… un tikai. Ļoti grūti saprast, kā tad tiks realizēti vēlētājiem dotie solījumi.

Tomēr ir divas labas ziņas.

Pirmkārt, atalgojums un bonusi Saeimas pozīcijas un opozīcijas krēsliem neatšķiras. Otrkārt, sēdēšana opozīcijā ir īstā vieta, mūsu, tātad PAREIZĀ VIEDOKĻA paudējiem. Par pārējo - kā sanāks. Un, ja nesanāks, vainīgo atradīsim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bez nosaukuma

*ļoti neatkarīgs konsultants

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?