Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Jaunpienācējs ar krampi

Noskatīts jauns pilots, pāris stūmēju vairs nav komandā, un intriģējošs piedāvājums esot tehnikas lauciņā, kuru pagaidām neatklāj. Latvijas bobslejistu gatavošanās 2014./2015. gada sezonai iegājusi finiša taisnē. Jau nākamnedēļ otrais sastāvs startēs Eiropas kausa izcīņas sacensībās Austrijas trasē Īglsā, bet Pasaules kausa izcīņas 1. posms gan tikai pēc vairāk nekā mēneša - 12. un 13. decembrī Leikplesidā (ASV).

Soču olimpiskajās spēlēs Oskara Melbārža ekipāžas izcīnītās sudraba medaļas mudināja visus Latvijas izlases bobslejistus vasarā atkal liet sviedrus, domājot par jauniem sasniegumiem, tomēr oktobra nogale ieviesa korekcijas stūmēju aprindās. Par aiziešanu no bobsleja pēkšņi paziņoja Oskara Ķibermaņa četrinieka ekipāžas malējais stūmējs Raivis Broks, jo tika saņemts vilinošs darba piedāvājums Drošības policijā, savukārt konkurences apstākļos līdz Jaungadam ārpus sastāva ir palicis Latvijas rekordists desmitcīņā Edgars Eriņš. «Decembra beigās atlases testos viņam ir iespēja sevi vēlreiz apliecināt,» pēc izlases galvenā trenera Sanda Prūša teiktā, durvis Eriņa priekšā pavisam nav aizcirstas. Vēl viens Latvijas rekordists vieglatlētikā 100 metru skrējienā Ronalds Arājs Daugavas starta estakādē guva pleca traumu. Sportistam jau veikta operācija, taču tā nav vienīgā veselības liksta, tāpēc arī šoziem Arājs vēl nespēs iekļauties bobsleja komandā.

Jaunpienācēju ir vairāk. Jauno olimpisko ciklu Latvijas komanda sāks ar četrām pilnām četrinieku ekipāžām. Pēc neatkarības atjaunošanas tik kupla bobslejistu saime vēl nav bijusi! Svarīgākais rudens ciklā bija izraudzīties vēl vienu pilotu. Izvēle krita uz Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas studentu liepājnieku Matīsu Mikni. Uzvārda un fizisko dotumu dēļ viņš jau ir ieguvis iesauku Niknais, jo krampis censonim patiešām esot. «Mūsdienu konkurences apstākļos nav vērts ieguldīt darbu pilota sagatavošanā, ja viņa fiziskie rādītāji neatbilst augstākajam līmenim. Ja pilots startā nevar kārtīgi iestumt bobsleja kamanas, tad praktiski ir neiespējami cīnīties par pašām augstākajām vietām. Bet man kā trenerim ir tikai viens mērķis, lai nākotnē sportists būtu gatavs cīnīties par medaļām,» atklāts savās prasībās ir Prūsis.

Uģis Žaļims, Miknis un Ķibermanis būs Latvijas komandas piloti Eiropas kausa izcīņas 1. posma sacensībās Īglsā. Miknis un jaunais stūmējs, bijušais desmitcīņnieks Jānis Jansons jau kopš sestdienas trenera Olafa Kļaviņa vadībā izmanto iespēju bobsleja skolas ietvaros veikt braucienus Īglsā. Latvijas labākais pilots Oskars Melbārdis šajā laikā trenēsies nākamā pasaules čempionāta mājvietā Vinterbergas trasē Vācijā. Pāri okeānam uz Pasaules kausa izcīņas 1. posmu Leikplesidā dosies Melbārža un Ķibermaņa četrinieku ekipāžas. «Startēšana Ziemeļamerikā prasa prāvus naudas izdevumus, taču nākotnes vārdā tas ir jādara. Iepriekšējā reizē Ķibermanis Leikplesidā diezgan smagi krita un sasita galvu, tāpēc viņam psiholoģiski nebūs viegli atsākt braukt šajā trasē. Tomēr šoreiz ir ieplānoti triju dienu papildu treniņi, kuros būs iespēja aprast ar trases sarežģītākajiem mezgliem.» Pēc Prūša teiktā, Latvijas bobslejisti apsvērs iespēju nestartēt Pasaules kausa izcīņas pēdējā posmā Sočos, ja būs redzams, ka nav reālu izredžu Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā iekļūt labāko trijniekā. Sezonas galvenais starts, protams, būs februāra beigās un marta sākumā Vinterbergā paredzētais pasaules čempionāts.

Tehnikas lauciņā šovasar valdīja relatīvs klusuma periods. Tam gan esot savu iemesli, jo tiekot izskatīts nopietns sadarbības projekts.

Latvija turpmāk būs pārstāvēta arī Starptautiskajā Bobsleja un skeletona federācijā (FIBT). Kādreizējais pilots Normunds Kotāns, kurš ir bijušā trenera nelaiķa Riharda Kotāna dēls, FIBT rūpēsies par starptautisko sacensību sarīkošanu. Kotāns sevi labi apliecināja Soču olimpiskajās spēlēs, kur bija atbildīgs par sacensību norisi Bobsleja un kamaniņu trasē. Pēc Krievijas puses rekomendācijas Normunds arī ieguvis paaugstinājumu. Ieguvēji no tā būs gan krievi, gan latvieši, jo Kotāns jaunākajā informācijā labprāt padalās ar Prūsi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bobslejs

Latvijas komanda 2014./2015. gada sezonai
ekipāža: Oskars Melbārdis, Daumants Dreiškens, Arvis Vilkaste, Jānis Strenga
ekipāža: Oskars Ķibermanis, Raivis Zīrups, Helvijs Lūsis, Vairis Leiboms
ekipāža: Uģis Žaļims, Jānis Jansons, Kristaps Kalniņš, Intars Dambis
ekipāža: Matīss Miknis, Uldis Ķiploks, Dāvis Spriņģis, Rūdolfs Tonigs
Rezervists: Mārtiņš Rūgums

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?