Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Jauns konkurents ar pretenzijām uz Saeimu

Klātesot 388 partijas dibinātājiem, Saeimas ārpusfrakciju deputāts Artuss Kaimiņš šonedēļ Lielajā ģildē uz biedrības Kam pieder valsts bāzes nodibināja jaunu politisko spēku KPV. Viņu pārliecinoši ievēlēja arī par partijas līderi. Nekonkretizējot ideoloģiju, jaunā spēka veidotāji vēlas panākt sociālā līguma noslēgšanu starp valsti un nodokļu maksātājiem, kas nozīmē, ka iedzīvotāji maksā nodokļus, bet valsts pārvalde tos taupīgi un prasmīgi izlieto.

Jaunās partijas dibināšanas kongress bija labi organizēts ar šādiem pasākumiem raksturīgajām garajām rindām pie notāra, kur notika dibinātāju reģistrācija. Ja pirms iepriekšējām vēlēšanām vairākām partijām tikai ar grūtībām izdevās nodrošināt vismaz 200 dibinātāju klātbūtni, tad šoreiz nepilnu divu stundu laikā tas tika izdarīts pārliecinoši. Lai startētu uz Saeimu, KPV vēl ir nepieciešams uzņemt nedaudz vairāk kā simt biedru, lai sasniegtu nepieciešamo 500 biedru slieksni.

Kopsapulces dalībnieku vidū bija daudz jauniešu, kā arī tautieši, kuri braukuši no Lielbritānijas, kur ir KPV nodaļa. Tās vadītāja Inese Arhipova Dienai atzina, ka šo partiju uzlūko kā pēdējo cerību. Jau 18 gadu Lielbritānijā dzīvo Andris Lišmanis, kurš vēl cer kādreiz atgriezties Latvijā. Klātesošo vidū bija arī cilvēki, kas iepriekš darbojušies citās partijās - gan Vienotībā, gan Reformu partijā, kurā bijis arī KPV valdes loceklis Matīss Kaļāns. Starp dibinātājiem sēdēja Valdis Felsbergs, kurš ir ilggadējs Latvijas Zaļās partijas biedrs un todien vēl skaitījās zaļajos. Vienlaikus nevar darboties divās partijās. Nevienā spēkā pašlaik nav Ringolds Balodis, kurš Saeimā ievēlēts no partijas No sirds Latvijai. Viņš piedalījās kongresā, bet apgalvoja, ka neesot dibinātājs.

KPV valdes vēlēšanas bija neparastas. Valdē uz deviņām vietām bija ievērojami vairāk kandidātu. Taču valdi vēlēja atklāti, un visi varēja balsot kaut vai par visiem. A. Kaimiņš paziņoja, ka viņš atbalstīs tikai deviņus - klātesošajiem bija labi redzams, kuriem pretendentiem viņš nodod savu balsi. Tas ir līdzīgi kā vecajās partijās līderi aģitē par sev vēlamiem kandidātiem uz valdi, bet tur balso aizklāti un delegāti var brīvāk sarakstu koriģēt. Valdē ievēlēja informācijas tehnoloģiju speciālistu Ilmāru Poikānu jeb Neo, juristes Lieni Eglāju un Maritu Eisaku, M. Kaļānu, Bauskas novada lauksaimnieku Uldi Neilandu, Miku Vizbuli no Lielbritānijas. Valdē vēl būs mūziķis Armands Kincs, kurš strādājis izglītības un iekšlietu sistēmā, kā arī filozofijas doktors Atis Zakatistovs, kurš ir arī deputāta A. Kaimiņa palīgs. Viņš informēja, ka tagad jāsāk gatavoties pašvaldību vēlēšanām, organizējot kandidātu apmācības, lai viņi būtu zinoši pašvaldību darbā. A. Kaimiņš pieteiks saviem partijas biedriem caurlaides ieejai Saeimā, lai kolēģi varētu apmeklēt Saeimas komisiju sēdes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?