Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Jēkabpils dome sāk vētraini

Jēkabpils pilsētas jaunā dome pieredzējušā mēra un Jēkabpils reģionālās partijas vadītāja Leonīda Salcēviča vadībā ir sākusi strādāt nedaudz vētrainā gaisotnē. Lai novērstu iespējamos apdraudējumus, kā rezultātā pilsētas vadību grasījās pārņemt citi politiskie spēki, L. Salcēviča pārstāvētās partijas deputāti ierosināja no jauna izveidot otru priekšsēdētāja vietnieka amatu, kurā ievēlēja Aivaru Krapu (Vienotība).

Tieši viņš iepriekš bija minēts kā iespējamais mēra kandidāts, ja pārējiem spēkiem izdotos vienoties. Jēkabpils reģionālā partija bija uzvarējusi, bet ieguvusi tikai piecas no 13 vietām, kuras sadalīja sešas partijas.

Jau balsojuma dienā pilsētā runāja, ka tieši A. Krapam gadījies pievērst sabiedrības uzmanību ar statusam neatbilstošu uzvedību, ko viņš demonstrējis vēl pirms šīs sēdes. Laikraksts Jaunais Vēstnesis, atsaucoties uz aculiecinieka stāstīto, ziņo, ka pagājušās nedēļas sākumā A. Kraps kādā vakarā bijis spēļu zālē Viestura ielā. Aculiecinieks ievērojis, ka A. Kraps atradies pamatīgā dzērumā. «Kad ienācu spēļu zālē, viņš jau klanījās pie aparāta. Tad pēkšņi dzirdēju, ka kaut kas līst. Sākumā domāju, ka kāda ūdens caurule plīsusi,» stāstījis avīzes avots, kas detalizēti turpinājis attēlot darbības, kuras deputāts veicis zālē, nevis dabisko vajadzību kārtošanai paredzētā vietā. Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece Jaunajam Vēstnesim apstiprinājusi, ka policijā sākta administratīvā lieta par huligāniskām izdarībām spēļu zālē.

Vienotības Ētikas komisija aicinājusi A. Krapu nolikt deputāta mandātu. Partijas Ētikas kodeksu augstu vērtē arī Vienotības Jēkabpils nodaļas vadītājs Miervaldis Ziediņš, kurš iepriekš bija deputāts, bet šoreiz palicis pirmais aiz svītras. Ja A. Kraps noliktu mandātu, to iegūtu tieši M. Ziediņš. Viņš norādīja, ka Ētikas kodekss paredz iespēju nožēlot izdarīto, atteikties no amata un palikt partijā. Ja nekas no minētā nenotiek, tad par personas iespējām palikt partijā lemj Vienotības valde. «Visa pilsēta par to runāja. Biju šokēts. Kad to stāstīja kāda aculiecinieka paziņa, negribēju ticēt, bet, kad par to raksta žurnālisti, tad tā jau ir cita lieta,» Dienai sacīja M. Ziediņš. Pēc viņa domām, «tas ir traki, ja tā notiek ar cilvēku, ar kuru kopā daudzus gadus veidoju politiku».

A. Kraps otrdien Dienai teica, ka deputāta mandātu nenoliks. Iesniegumu par izstāšanos no Vienotības emociju brīdī esot uzrakstījis, bet partijas valdei nav nosūtījis un vēl pārdomās, vai to darīt. Savukārt par to, vai viņš var atrasties priekšsēdētāja vietnieka amatā, lems deputāti. «Es visiem atvainojos un nožēloju notikušo. Katrs ir tikai cilvēks, kam var gadīties kļūdīties. Es šo kļūdu esmu sapratis. Taču turpmākos četros gados vēlos pierādīt sevi ar savu darbu domē,» sacīja A. Kraps, kurš arī iepriekš bija domnieks un vadīja Ceļu fondu. Viņš sadarbību ar L. Salcēviču vērtēja kā ļoti labu un pieļauj, ka sarunās par citu koalīciju «mani gribēja tikai izmantot, bet uzvarējušās partijas atstāšana opozīcijā būtu īstermiņa projekts». A. Krapa izteikums, ka «lielākais ienaidnieks varbūt jāmeklē savējo vidū», radīja iespaidu, ka Vienotības nodaļa šajā situācijā viņam nav atbalsts.

Taču tādu viņš var rast pie mēra L. Salcēviča, kurš Dienai sacīja, ka pēc mediju informācijas neredz pamatu rosināt sēdē izskatīt jautājumu par A. Krapa atbilstību amatam, kamēr nav saņemta oficiāla informācija no policijas. Domes opozīcijā ir tikai divi Latvijas Zaļās partijas deputāti. Viens no viņiem - Raivis Ragainis - ir Krustpils novada izpilddirektors un šo darbu turpinās, jo amatu savienošanas ierobežojumi attiecas tikai uz liegumu ieņemt tos pašvaldībā, kuras domē ievēlēts. R. Ragainis Dienai apstiprināja, ka pēc vēlēšanām notikušas konsultācijas par citiem mēra kandidātiem, bet runa neesot bijusi tieši par A. Krapu - tiklab varējis būt arī cits kandidāts. «Taču Leonīds ar savu 16 gadu pieredzi domē tik ātri visu sakārtoja, un pēc brītiņa vairs neviens negribēja iet pret viņu,» atzina R. Ragainis. Viņaprāt, solīdāk būtu neaptraipīt domes reputāciju, tāpēc viņš A. Krapa vietā atteiktos no mandāta, bet «ir šaubas, vai tas notiks». R. Ragainis uzskata, ka pilsētā, kurā samazinās iedzīvotāju skaits, nevajag divus vietniekus. Dome varēja, tāpat kā līdz šim, strādāt ar vienu vietnieku, par ko atkārtoti ievēlēts Jānis Raščevskis (LZS), par viņu balsojuši arī Zaļās partijas deputāti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?