Birutas atbilde: «Ja mīkla slikti rūga, vaina nav mīcīšanā, bet raugā. Iemesli var būt dažādi. Sausā mīkla varēja būt ilgi stāvējusi un raugs - «nošālējies», raugs varēja būt vecs, jau ielikts mīklā. Kad gatavojāt mīklu, šķidrums, ko pievienojāt, varēja būt par siltu vai aukstu. Katrā ziņā tā nav mīcīšanas vaina.»
Nopirku svaigu ingvera saknes gabaliņu, bet izrādās, neko vairāk par ingvera tēju neprotu pagatavot. Kādiem ēdieniem ingvers piedod garšu? - jautā Kārlis. Birutas atbilde: «Svaigu ingveru, nomizotu un sarīvētu vai ļoti smalki sagrieztu, var pievienot zivju un gaļas ēdieniem. Ingvers ir neatņemama austrumu virtuves sastāvdaļa. Jābūt uzmanīgam - pieliksiet par daudz, un ēdiens būs rūgts.