Sastāvdaļas: pudele sarkanvīna, cukurs, 1 krūze ūdens, 3 kanēļa standziņas, 1 tējkarote krustnagliņu, 1 muskatrieksts, 1-2 apelsīni, pēc izvēles - pusglāze brendija, citrons, kardamons, ingvers, vaniļas cukurs, anīss, apelsīnu liķieris vai ievārījums, piparmētras, augļi.
1. Katliņā apgrauzdē kanēļa standziņas, krustnagliņas un pāršķeltu muskatriekstu. Pievieno ūdeni, cukuru, apelsīna šķēlītes un citas garšvielas pēc izvēles.
2. Visu uzvāra, lai izkustu cukurs (jo tā vairāk, jo maigāks būs karstvīns).
3. Pievieno sarkanvīnu un silda uz lēnas uguns, bet neļauj uzvārīties. Beigās var pieliet brendiju.