Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Katrs otrais biļetens laimē

Bundžu Jānis*

Lasītāj, šoreiz arī tev būs jāsāk līdzdarboties PAREIZĀ VIEDOKĻA izstrādāšanā. Pagaidām bez maksas, tālāk skatīsimies…

Protams, lasītāj, uz tevi un arī uz Bundžu Jāni neattiecas šīs dienas konsultācijas pieteikums, ka ļaudis nevīžo iet uz vēlēšanu iecirkni. Tie ir kādi citi. Lūk, šim «kādu citu» neglītajam paradumam vakar tika veltīts politikas lietās advancētu prātvēderu disputs Eiropas mājā, Rīgā.

Pareizo uzvārdu virkne - Šteinbuka, Kažoka, Cālītis (Juris) - un citi ļāva pieņemt, ka sagaidāmi dažādi pašpietiekamu ļaužu pašapmierināšanās demonstrējumi bez kādas sasaistes ar reālo dzīvi un stingri ievērojot uzstādījumu - ne vārda par doto tematu. Lielā mērā tā arī bija, taču dažas interesantas domas paspruka.

Iveta Kažoka prātoja apmēram tā, ka sen nav bijis kara un tur visa kūtruma sakne.Mazāk par karu, bet to, ka pārāk labi dzīvojam, norādīja vairāki zinātāji. No šīs pārāk labās dzīves rodas slinkums un tālāk viss pa ķēdīti. Rezultāts biļetenos. Konstatējums liek domāt par Viseiropas nodokļu direktīvu - pusgadu pirms vēlēšanām PVN un citus N-us ceļ kādu gabaliņu augšā - lai ļaudis jūt, kā elpo dzīve.

Otru interesantu motivējumu bija sadomājis Juris Cālītis. Ļoti vienkārši - katram, kurš piedalās Eiropas Parlamenta vēlēšanās, valsts izsniedz 20 eiro. Te vienīgi jāizvēlas - vai nu maksāt visiem vēlētājiem skaidrā naudā tūlīt pie iecirkņa durvīm, vai samaksāt tikai tiem, kuru nobalsotās partijas tiek iekšā Eiroparlamentā. Bundža sliektos uz otro.

Diez ko vairāk priekšlikumu nebija, tādēļ konsultants uzskata par nepieciešamu dot arī savas receptes. Agrākos gados labu efektu deva cietā desa un šokolādes zefīrs vai iecirknī rādāmā filma, kurā trīs sekundes varēja redzēt pliku sievietes krūti. Šīs metodes tagad jāatzīst par nenopietnām. Tomēr mantisko dimensiju atmest nevajag. Konsultants, un ne tikai viņš, atceras zemnieku izmisuma akciju Doma laukumā, kad viņi veda un par brīvu dalīja pienu. Laucinieku bēdas nevienu vairs neinteresēja. Sastājās rinda ar nosaukumu «ņe ļezj bez očereģi, dura» (latv. - es jūs mīlu), fermeri dabūja trūkties, ka lej pienu pārāk lēni un vispār maz atveduši. Piena vietā šobrīd lieliski iederētos aktuālā šašliku, desiņu un speķa kūpināšana un izsniegšana pie iecirkņiem. «Par brīvu» fenomens darbojas visos laikos, slaidi uzspļaujot ķiukstēšanai, ka par brīvu tik siers peļu slazdā.

Kā atsevišķs motivācijas rīks jāaplūko loterijas sistēma, kur visi biļeteni piedalās loterijā ar daudzām balvām. Tie varētu būt lidojumi uz Briseli. Katrs desmitais lidojums uz Briseli būtu caur jebkuru vietu pasaulē biznesa klasē. Riebīgā sajūta, ka kaimiņš, mērglis, aizgāja un dabūja, bet es neko, var pietiekami labi nostrādāt. Kur naudu ņems? Mums te ar vēlēšanām jau no 19. gadsimta darbojas Cimdars. Bet Briselē taču noteikti sēž arī kāds Lielais Cimdars ar Lielo naudas maku. Viņam naudai jābūt! Galvenais - pareizi papīrus noformēt.

Vēl viena neizmantota iespēja ir kombinētās vēlēšanas. Var stāstīt šā un tā, cik svarīgi būt līdzdalīgam un tamlīdzīgas blēņas, toties, ja Eiropas Parlamenta vēlēšanām pieliktu klāt referendumu par NATO, Kārli un Karlīnu, vai vismaz Roņu salas statusu… intuitīva sajūta, ka sanāktu pavisam cits rēķins.

Šis uzskaitījums ir papildināms. Vēl dažas dienas laika, tādēļ konsultants aicina tevi, lasītāj, izteikt savu PAREIZO VIEDOKLI - kā piedabūt tos CITUS aiziet nobalsot?! Vēl vairāk - nobalsot PAREIZI.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bez nosaukuma

*ļoti neatkarīgs konsultants

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?