Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Kijeva mēģina atgūt kontroli pār Slovjansku

Smagas apšaudes starp ukraiņu karavīriem un promaskaviskajiem separātistiem pirmdien notikušas Ukrainas austrumu pilsētā Slovjanskā. Vismaz četri Ukrainas iekšlietu karaspēka kaujinieki gājuši bojā, bet aptuveni 30 ievainoti, paziņoja pilsētā notiekošās «pretterorisma operācijas» vadītājs Ukrainas iekšlietu ministrs Arsēns Avakovs.

Ministrs paziņoja, ka viņa vadītajiem spēkiem pretī stājušies aptuveni 800 separātistu kaujinieku, kuru rīcībā ir arī mīnmetēji. Neskatoties uz to, iekšlietu karaspēkam izdevies atgūt kontroli pār televīzijas torni, kas atradies Slovjanskas nomalē. Zināms, ka dzīvā spēka zaudējumus cietuši arī separātisti, Krievijas mediji ziņoja pat par vairāk nekā 20 mirušajiem.

Ukrainas Aizsardzības ministrija apstiprinājusi, ka separātisti netālu no Slovjanskas notriekuši Gaisa spēku helikopteru Mi-24, kas esot iegāzies upē, bet apkalpe tikusi cauri ar viegliem savainojumiem.

Pēc dienas pirmajā pusē notikušajām apšaudēm promaskaviskie kaujinieki bija spiesti atkāpties Slovjanskas centrālās daļas virzienā. A. Avakovs paziņoja, ka viņi izvēlējušies slēpties aiz miermīlīgo iedzīvotāju mugurām. Ministrs sacīja, ka operācija turpināsies, bet solīja izvairīties no civiliedzīvotāju upuriem. «Mēs neveiksim uzbrukumus dzīvojamajos rajonos un tur, kur atrodas civiliedzīvotāji,» viņu citē BBC.

Arī Ukrainas pagaidu prezidents Oleksandrs Turčinovs pirmdien telefonsarunā ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli apliecinājis, ka «pretterorisma operāciju» veikšot tā, lai «aizsargātu pilsoņu drošību un nepieļautu civiliedzīvotāju upurus».

Intervijā raidorganizācijai Radio Brīvā Eiropa O. Turčinovs sacīja, ka Krievija atrodas karastāvoklī ar Ukrainu, un apsūdzēja Maskavu centienos «pilnībā destabilizēt situāciju» Ukrainas dienvidaustrumos.

Ukrainas Iekšlietu ministrija uz valsts dienvidu pilsētu Odesu nosūtījusi speciālo uzdevumu vienību, kam būs jārūpējas par kārtību. Odesas milicijas vadība tika atlaista pēc tam, kad pagājušajā piektdienā ostas pilsētā izcēlās sadursmes starp promaskaviskajiem aktīvistiem un vienotas Ukrainas aizstāvjiem. To rezultātā bojā gāja 46 cilvēki, no kuriem 36 sadega vai nosmaka vietējo arodbiedrību namā.

A. Avakovs vakar paziņoja, ka 42 aizturētie, kurus apsūdz saistībā ar asiņainajiem notikumiem Odesā, ir nosūtīti uz apcietinājuma vietām valsts centrālajā daļā.

Kijevas dusmas izraisījis Odesas milicijas lēmums atbrīvot 67 promaskaviskos aktīvistus pēc tam, kad svētdien vairāki simti agresīvi noskaņotu cilvēku mēģināja iebrukt milicijas iecirknī un saviem spēkiem atbrīvot apcietinātos.

Krievija pirmdien brīdināja, ka notikumi Ukrainā apdraud mieru Eiropā, un aicināja starptautisko sabiedrību spert soļus, lai izbeigtu «rasismu, ksenofobiju, etnisko neiecietību un nacisma slavināšanu» Ukrainā.

Maskava arī gatavojas vērsties ANO un Eiropadomē ar lūgumu atlikt 25. maijā paredzētās Ukrainas prezidenta vēlēšanas līdz brīdim, kas situācija valstī būs «stabila».

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?