Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Ķīna brauc uz Latviju rādīties

Sestdien, 17. martā, no pulksten 10 līdz 18 viesnīcas Radisson Blu Hotel Latvia konferenču centrā atkal notiks lielākā specializētā ārvalstu izglītības izstāde Baltijā Starptautiskās izglītības dienas 2012. Šī bezmaksas izstāde, ko rīko Baltic Council for International Education ar izglītības aģentūras Meridian group un Britu Padomes, kā arī Lielbritānijas vēstniecības un ģenerālsponsora Swiss Education Group atbalstu, Rīgā jau tradicionāli norisinās ik pēc pusgada.

Arī šoreiz tā piedāvā iepazīties ar dažādu līmeņu izglītības iespējām dažādās valstīs, bet eksotiskākie viesi ir 21 universitāte no Ķīnas Tautas Republikas, kā arī Ķīnas Stipendiju padome (China Scholarship Council), kas ik gadu tieši Latvijas studentiem piešķir piecas stipendijas studijām šajā valstī.

Vilina studentus

Ķīnas augstskolu pārstāvji Starptautiskajās izglītības dienās (un kādā Latvijā notiekošā izglītības izstādē vispār) piedalās pirmo reizi. Šī vizīte sakrīt ar Ķīnas pēdējo gadu centieniem piesaistīt intelektuālas investīcijas - tam Ķīnā izstrādāta īpaša valdības programma. Pateicoties sasniegumiem ekonomikā un straujai zinātnes un tehnoloģiju attīstībai, arī Ķīnas augstskolu piedāvāto programmu kvalitāte pēdējos gados guvusi atzinību visā pasaulē. Ķīna kļuvusi par vienu no populārākajām valstīm, kurā augstāko izglītību vēlas iegūt ārzemju studenti, skaidro Starptautisko izglītības dienu organizatori. Pagājušajā gadā 660 Ķīnas universitātēs mācījās 290 000 studentu no 194 pasaules valstīm.

Citu valstu studentu pieplūdumu Ķīnas universitātēs veicina arī Ķīnas Stipendiju padomes aktivitātes. Tā ir valsts organizācija, kuras galvenais uzdevums ir sniegt informāciju ārvalstu jauniešiem par studiju iespējām Ķīnā. Ķīnas valdība studentiem no citām valstīm arī katru gadu piešķir stipendijas, kas sedz izdevumus par mācībām, dzīvošanu, transportu u. c. pilnā apmērā vai daļēji. Sākot no pagājušā gada, šī stipendiju programma ir attiecināma arī uz Baltijas valstīm. Sestdien notiekošajā izstādē Rīgā būs iespēja uzzināt, kādas programmas angļu valodā iespējams apgūt 21 Ķīnas universitātē un kādā veidā var saņemt stipendiju studijām šajā valstī. Šobrīd Ķīnas valdības stipendiju piešķiršanu Latvijā administrē Latvijas Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA), potenciālajiem studentiem pieejamas piecas stipendijas, un pretendentu izvērtēšanā piedalās arī Ķīnas vēstniecība Latvijā. Tiesa, pieteikšanās 2012./2013. gada stipendijām noslēdzās 9. martā (vairāk informācijas - www.izm.gov.lv).

Arī briti, krievi, igauņi

Starptautiskās izglītības die nas sestdien piedāvās visai plašu informāciju par izglītības iespējām arī citviet, ne tikai Ķīnā. Izstādē piedalīsies vairāk nekā 50 dalībnieku, kas pārstāv vairāk nekā 100 mācību iestādes - valodu skolas, prestižās angļu privātskolas, koledžas un universitātes no dažādām valstīm. Interesenti varēs iepazīties ar vidējās izglītības programmām Lielbritānijas, Austrijas un Šveices privātskolās un koledžās. Būs iespēja uzzināt vairāk par bakalaura, maģistra, doktorantūras un citām pēcdiploma studiju programmām Lielbritānijā, Dānijā, Nīderlandē, Čehijā, Kiprā, Šveicē un Austrijā, izstādē piedalīsies arī 25 Krievijas universitātes, bet organizācija Study in Estonia stāstīs par programmām angļu valodā Igaunijas augstskolās. Plaši pārstāvētas būs viesnīcu menedžmenta programmas dažādās mācību iestādēs Šveicē, kurās var iegūt amerikāņu un britu augstskolu grādus. Savukārt Itālijas mākslas un dizaina skolas informēs par savām programmām, sākot no tēlotājmākslas un beidzot ar interjera vai modes dizainu. Pie Baltic Council for International Education darbiniekiem būs iespējams iegūt papildu informāciju par pieteikšanās termiņiem dažādu valstu universitātēs, to, vai vēl iespējams iestāties bakalaura programmās studijām Lielbritānijā 2012./13. gadā, kā arī par mācību maksām un studiju finansējuma avotiem.

Varēs uzzināt arī par valodu kursu piedāvājumu dažādām vecuma grupām un nepieciešamībām Lielbritānijā, ASV, Austrālijā, Kanādā, Austrijā, Jaunzēlandē u. c. Tāpat izstādes apmeklētāji varēs saņemt informāciju par starptautisko angļu valodas eksāmenu IELTS un Cambridge ESOL kārtošanas iespējām Latvijā.

Izstādes laikā notiks vairāki informatīvi semināri par biznesa veidošanu starptautiskā vidē, par profesionālo izglītību inženierzinātnēs Nīderlandē, par akadēmiskās angļu valodas apguvi un Šveices viesnīcu un tūrisma menedžmenta izglītību. Līdzīgi kā pagājušajā gadā, interesentiem būs iespēja piedalīties Hanzes Tehnoloģiju institūta radošajās darbnīcās Konstruē savu elektromagnētiskā lauka detektoru un sajūti tā iedarbību sev visapkārt. Tiem, kas vēlas tajās iesaistīties, jāpiesakās jau iepriekš pa e-pastu [email protected] vai pa tālruni 67311610.

Vairāk informācijas par izstādi - www.balticcouncil.org/.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Moldovas trauksmes zvans

Iepriekšējās nedēļas nogalē Moldovā notikušajā referendumā par atbalstu valsts kursam uz integrāciju Eiropas Savienībā vārda tiešā nozīmē pēdējā brīdī uzvaru ar 11,6 tūkstošu balsu pārsvar...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?