Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Klāsies karsti no Sočiem līdz Riodežaneiro

Februārī ziemas olimpiskās spēles Krievijas kūrortpilsētā Sočos atstās otrajā plānā citus notikumus. Uz lielās sporta skatuves redzēsim arī kuplu skaitu Latvijas atlētu.

Ieskatoties pagājušās sezonas Pasaules kausa (PK) izcīņas Soču posma rezultātu ailēs, pārņem nožēla, kāpēc gan olimpiskās medaļas nedalīja jau 2013. gada pavasarī... Tad Latvijai būtu divi zelti, divas bronzas un vēl četras vietas labāko sešniekā. PK posmā Sočos uzvarēja skeletonists Martins Dukurs un Oskara Melbārža pilotētā bobsleja četrinieka ekipāža, trešo vietu ieguva kamaniņnieku brāļi Andris un Juri Šici, kā arī Melbārža divnieks, ceturto - kamaniņnieku stafetes komanda un biatlonists Andrejs Rastorgujevs, bet piekto - skeletonists Tomass Dukurs un kamaniņnieks Mārtiņš Rubenis.

Visi minētie arī ir Latvijas galvenās cerības, lai gan olimpiskās sezonas pirmajā pusē kamaniņniekiem vairs nav tik cerīgu rezultātu. Piemēram, Šicu divnieks piecos startos tikai vienu reizi iekļuvis labāko sešniekā (6. v.), bet Rubenis tikai vienreiz iespraucies desmitniekā (8. v.). Stafetes komandai gan klājies nedaudz labāk - viena ceturtā un divas sestās vietas.

Favorīts numur viens joprojām ir Martins Dukurs, tomēr arī viņam jaunā sezona sarūpējusi vilšanās brīžus. Divos no trijiem startiem zaudēts galvenajam konkurentam krievam Aleksandram Tretjakovam, turklāt pēdējā posmā Dukuram jaunākajam neierasti zemā 8. vieta. Oskara Melbārža četrinieka ekipāža jauno sezonu iesāka ar diskvalifikāciju. Nākamajos divos posmos bija jācīnās par pirmās starta grupas atgūšanu, kas veiksmīgi arī izdarīts. Biatlonists Rastorgujevs paliek tumšais zirdziņš ne tikai Latvijas komandā, bet arī visā biatlona saimē, jo slēpošanā ir viens no ātrākajiem pasaulē, bet šautuvē roka vēl notrīc.

Lai līdzjušana Sočos būtu pilnasinīga, rūpēsies Latvijas hokeja izlase. Izspēles kārtība ir parocīga. Var zaudēt visās trijās grupas spēlēs, jo pēc tam, uzvarot vienu kvalifikācijas maču, tik un tā var tikt ceturtdaļfinālā. Pirms četriem gadiem Vankūverā hokejisti to gandrīz iespēja. Tikai pagarinājumā ar 2:3 tika zaudēts Čehijai.

Hokejā arī uzjundīta lielākā spēļu intriga. Kurš kuru jeb Krievija pret Kanādu. 2010. gadā Vankūverā abi hokeja grandi satikās jau ceturtdaļfinālā. Kanāda smagi piezemēja Krieviju, uzvarot ar 7:3. Visus šos četrus gadus krievi dzīvojuši revanša alkās. Metot skatus uz vaļiem, nevajadzētu gan aizmirst haizivis - ASV, Zviedrijas, Somijas un Čehijas izlases.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?