Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Klāt izpārdošanas. Dakšas mūžs

Jūs krājat Narvesen suņus? - man prasīja taksists, un es teicu, ka nē. Viņš gan krājot, jo pērkot daudz kafijas. Kādu batoniņu arī vēl klāt piepērkot. Atdevu viņam savas Narvesen uzlīmes, jo man to suni nevajag. Taksistam vismaz ir automašīnas aizmugurējais logs, kur tos sakrāmēt. «Bet Rimi vai Maxima uzlīmes krājat?» taksists turpināja.

«Reiz kaut ko jau krāju, bļodu dabūju laikam.» Tad padomāju - vai toreiz man to bļodu vajadzēja? Kāpēc vispār cilvēki lipina tās uzlīmes un piemaksā, lai dabūtu ķobjus un durkļus? Līdz šim taču to trūkumu neizjuta!? Baigās ballītes sāks rīkot, ka vajag daudz dakšu? Un cik dakšu savā mūžā cilvēks vispār spēj nolietot? Visticamāk, kādu pāri. Dakšas jau nepazūd kā tējkarotes darbavietā un neplīst kā glāzes svētkos.

Kāpēc cilvēki kādas lietas vajadzību mēdz sajust, ieraugot pie šīs lietas vārdu «atlaide»? Atlaides mēdz maldināt. Uz cenu zīmes bieži vien parādās divas cenas - nosvītrotā jeb vecā un nenosvītrotā jeb jaunā. Neticu nevienai, kopš reiz ieraudzīju, ka vecā cena ir zemāka par jauno. Lai uzzinātu kādas preces vidējo cenu, apskatu portālu salidzini.lv. Tas palīdz, jo citādi veikalu cenu un atlaižu politika var samulsināt.

Uzmanīgi arī ar atlaižu kartēm. Pirms vairākiem gadiem, gribēdama iegūt atlaidi, piekritu klienta kartes noformēšanai. Un stulba biju, ka ierakstīju anketā e-pastu. Tagad nāk spams. Nupat ieskatījos makā - tur arī ir spams. Nezināju, ka man ir atlaižu kartes. Kur nu vēl apjēgt, ko tās paredz! Sen bija laiks iznīcināt kādas manikīra studijas klienta karti. No salona joprojām man regulāri sūta īsziņas ar salkanu saturu: mana mīļā, atlaidītes gela nagiem, palutini sevi! Ptū! Piezvanīju un pateicu, lai izbeidz. Ne vella. Turpina sūtīt. Ne es gela nagus lieku, ne vairs dzīvoju salona tuvumā.

Bet - ko nu liegties - zemāka cena man patīk. Esmu pasākusi kaulēties, ja atlaižu nemaz nav. Reiz vajadzēja nopirkt dāvanā prāta spēli. Skatos, visām spēlēm atlaides, tikai tai nav. Pārdevēja paskaidroja, ka varu iegūt 10% atlaidi, uzrādot ISEC karti. Man tādas nebija. Es varot uzrādīt arī kāda drauga ISEC karti, jo pircēja vārdu jau nereģistrējot. Nu gan sistēma! Neko darīt - aizgāju līdz tuvējam veikalam, kur pierunāju kādu pārdevēju man aizdot savu ISEC. Uzrādīju, iegādājos spēli, aiznesu karti atpakaļ, pateicībā iedevu pārdevējai ābolu. Viņa bija priecīga. Es arī. Forši.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvie paši sevi apzīmogo

Var tikai apbrīnot aklumu un kurlumu, ar kādu to vai citu viedokli tautās laiž Progresīvie, ja burtiski nedēļu pēc pašu radikālajiem un tuvredzīgajiem publiskajiem izteikumiem par Izraēlas me...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?