Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Klauža darbība var kaitēt vienīgi opozīcijai un Saeimas tēlam

Sliktākais, ko Saeimas deputāts Jānis Klaužs (ZZS) ar savām vaļsirdīgajām atklāsmēm par attieksmi pret darbu Saeimā varēja izdarīt, ir kaitēt parlamenta prestižam, jo cilvēkiem var rasties iespaids, ka Saeimā ikviens var tā strādāt tikai divas dienas nedēļā. Tā uzskata vairāki viņa kolēģi, pēc kuru domām, šī parādība nav tā vienkārši izskaužama, ja deputāta darbība apmierina J. Klauža pārstāvētās Zaļo un Zemnieku savienības frakciju un viņa vēlētājus Latgales vēlēšanu apgabalā.

Pēdējās dienās mediju uzmanības lokā nonāca citādi tikpat kā nemanāmais deputāts Jānis Klaužs, kurš intervijā interneta saziņas vietnē gudrāsgalvas.lv atklāti stāsta, ka uz Saeimu atbrauc tikai divas dienas nedēļā, bet pārējo laiku velta uzņēmējdarbībai Līvānos. Reizēm viņš pats brīnoties, kāpēc cilvēki par viņu balso. Diena jau rakstīja, ka, izmantojot atrašanos valdošajās partijās, deputāts daudz palīdzējis savam Līvānu novadam. ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis atgādina, ka J. Klaužs nav ZZS biedrs, bet ir parakstījis līgumu ar atrunu, ka var būt brīvs savos balsojumos, ko gan pārāk bieži neizmanto. «Viņš ir patiess savos izteikumos,» piebilst A. Brigmanis, ar izpratni uztverot kolēģa satraukumu par valdības attieksmi pret reģioniem, un nekādas sankcijas neplāno piemērot. «Liekam Klaužam mieru, ja tauta vēlas tādu savu pārstāvi Saeimā,» piebilda ZZS pārstāvis, neatklājot, ka J. Klauža iekļaušana sarakstā, iespējams, bija saistīta ar cerībām, ka viņš Latgalē palielinās ZZS atbalstītāju loku, kas tā arī, visticamāk, notika.

«Ja mūsu frakcijā būtu tāds gadījums, tam sekotu bargas iekšējās sankcijas,» Dienai apgalvoja Saeimas sekretārs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK), uzsverot, ka tas ir tikai un vienīgi Zaļo un Zemnieku savienības jautājums. Tāpat domā arī Lolita Čigāne, kura ikrītu ir Saeimā jau pirms pulksten deviņiem, un Ainars Latkovskis (Vienotība), kā arī Inese Lībiņa-Egnere no Valda Zatlera vadītās Reformu partijas - viņa atgādina, ka tā ir partijas izvēle, kam dot iespēju kandidēt vēlēšanās un kādus uzdevumus ievēlētajiem deputātiem uzticēt Saeimā. «Ja vēlētāji nav prasīgi, tur neko daudz nevar darīt,» atzīst L. Čigāne, kura šī iemesla dēļ ir arī pret mažoritāro vēlēšanu sistēmu un tautas vēlētu prezidentu. A. Latkovskis atceras - kad Jaunais laiks bija opozīcijā, frakcijā bijusi ļoti stingra disciplīna, jo deputāti tad ir partijas vienīgais resurss un darbs komisijās, par kuru J. Klaužs īpašu interesi neizrāda, ir opozīcijas partijas lielākā iespēja. Sacītajā var pamanīt vēl vienu iemeslu, kāpēc varas partiju deputātus neuztrauc kāda opozīcijas kolēģa pasīvā darbība, jo līdz ar to konkrētajā komisijā opozīcija kļūst vājāka un valdības partijām ir vieglāk panākt atbalstu savām iniciatīvām. «Koalīciju šī situācija ļoti apmierina, un tā ir opozīcijas problēma,» atzina kāds deputāts. Daži politiķi rosināja J. Klaužu uz Saeimu braukt ar vienkāršāku auto, tad nebūs jāsūrojas par lielajiem tēriņiem degvielai. Tie gan patiesībā nevarētu būt lieli, jo J. Klaužs klāt algai ik mēnesi saņem arī aptuveni 200 latu lielu transporta izdevumu kompensāciju un aptuveni tikpat - arī dzīvokļa īres kompensāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?