Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

KNAB šefs: esmu audzis Fragmenti no intervijas ar Jaroslavu Streļčenoku

Nezinu, kā no malas izskatās, bet man šķiet, ka izaugsme procesu saprašanā, lēmumu pieņemšanā, komunikācijas ziņā un procesu vadīšanā noteikti ir, un, manuprāt, tā ir ievērojama. Galvenais ir apzināt problēmas un atbalstīt visu KNAB funkciju realizēšanu vienlīdzīgi un virzīt uz priekšu. Katrā no jomām pamazām esmu iedziļinājies, domāju, ka šajā jautājumā esmu audzis.

Par savu izaugsmi

Daudz kas ir paveikts. Katrā jomā ir kāda virzība, un tā ir ievērojama. Mana pozīcija jau sākumā bija - birojam ir jārealizē tās funkcijas, kas atbilst struktūrai, - tā ir apkarošana, novēršana un politisko partiju finansēšanas kontrole.

Par pārmaiņām korupcijas novēršanā

Pirmkārt, mums ir virzieni, kas attiecas uz politisko partiju finansēšanas kontroles pilnveidošanu, - tā ir administratīvā resursa izmantošanas regulēšana. Ar nākamo gadu saņemsim iespēju nodrošināt politisko partiju aģitācijas monitoringu, lai mums būtu pilnīgs priekšstats, kur tie līdzekļi ir tērēti un cik daudz. Attiecībā uz klasisko novēršanu - interešu konflikts un ierobežojumi - ar grozījumiem, ko virzījām, ir iespēja publiskot informāciju par valsts amatpersonām, kuras mēs esam sodījuši.

Amatu savienošanas lietās vairs nesākam lietvedību, līdz ar to cilvēki var strādāt ar citām lietām, ieekonomējot resursus. Strādājam pie jautājuma par nevalstisko organizāciju kontroli attiecībā uz valsts vai pašvaldību iestāžu piešķirto finansējumu.

Par galvenajiem darbiem korupcijas apkarošanā

Galvenā ir lietu virzīšana uz priekšu un nodošana kriminālvajāšanai prokuratūrā. Kas attiecas uz vienu no skaļākajām lietām, pateicoties kolēģu neatlaidībai un pieredzei, mēs arī nodevām Latvenergo lietu. Kas attiecas uz pārējām lietām, no manas puses ir pilnīgs atbalsts attiecībā uz nepieciešamu finanšu resursu sadalīšanu, lai tas ietu uz priekšu. Piemēram, bieži ir nepieciešami tulkojumi (dažreiz pat ne angliski, bet citā valodā atnāk materiāli), būt klāt tām procesuālajām darbībām, kas ir ārzemēs, lai paātrinātu procedūru. Birojs laikam ir pirmā institūcija Latvijā, kas noslēdza joint investigation team (kopīgās izmeklēšanas komandas - red.) līgumu ar Zviedrijas pusi, lai ES segtu mūsu izdevumus tulkojumiem, komandējumiem un dažādu procesuālu darbību veikšanai. Tas ne tikai atbrīvo resursus mums un dod impulsu ātrākai procesuālu darbību veikšanai, bet arī mazina slogu nodokļu maksātājiem.

Par I. Jurčas iecelšanu vietnieka amatā

Ilze Jurča ir iecelta atbilstoši mūsu iekšējai kārtībai. Attiecībā uz viņas profesionalitāti - es skaidroju kolektīvam savu lēmumu, un principā jautājumu nebija. Man par viņas profesionalitāti šaubu nav, un šis cilvēks tajā amatā ir vietā. Biju runājis par šo iespējamo kandidatūru ar nodaļu vadītājiem un viņu vietniekiem, un, protams, arī ar bloku vadību. Cik cilvēku, tik arī viedokļu, līdz ar to mans lēmums nevarētu būt visiem patīkams. Es varu uzklausīt, bet patikt visiem es vienalga nevarēšu. Viedokļu bija ļoti daudz un ļoti atšķirīgi.

Par komunikāciju ar darbiniekiem

Piestrādāju pie komunikācijas, lai informācija nonāktu līdz katram darbiniekam. Katru nedēļu eju pie kādas no nodaļām, lai noskaidrotu problēmas un pateiktu, uz ko mēs virzāmies.

Par politisko klimatu

Es un kolēģi attiecībā uz iniciatīvām, ko birojs virza, redzam ieklausīšanos un atbalstu. Saeimas komisijās redzam iedziļināšanos mūsu vajadzībās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Taisnība par acīm!

Vēsturnieks un ekspolitiķis Atis Lejiņš par latviešu Odiseju, Saeimas troksni un par to, kāpēc notiek revolūcijas.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?