Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Kozlovskis pateicas par darbu 9. maijā

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis pateicies ikvienam iekšlietu dienestu darbiniekam par kārtības un drošības nodrošināšanu 9. maija pasākumos Uzvaras parkā, informē Iekšlietu ministrija.

«Pateicos ikvienam Valsts policijas, Drošības policijas, Valsts robežsardzes un Rīgas pašvaldības policijas darbiniekam par profesionāli veikto darbu, kas ļāva 9. maija pasākumiem Uzvaras parkā noritēt bez būtiskiem starpgadījumiem,» uzsver R. Kozlovskis.

Policijas darbinieki pasākumos sastādīja 64 administratīvo pārkāpumu protokolus, 42 no tiem - par alkoholisko dzērienu lietošanu sabiedriskā vietā vai atrašanos tādā reibuma stāvoklī, kas aizskar cilvēka cieņu. Kopumā valstī notika 20 pasākumu, tajos būtiski starpgadījumi nav konstatēti, informēja Valsts policija.

Noformējot protokolu par alkohola lietošanu sabiedriskā vietā, policija Uzvaras parkā aizturējusi arī kādu iepriekš meklēšanā izsludinātu sievieti. Četri protokoli sastādīti personām, kuras nevarēja uzrādīt derīgus personu apliecinošus dokumentus vai nav deklarējušas dzīvesvietu, divi protokoli - par sīko huligānismu, kā arī par aģitācijas noteikumu pārkāpšanu - personas pasākumā nodarbojās ar nelikumīgu politisko aģitāciju.

No policijas viedokļa, pasākumi aizvadīti mierīgāk nekā iepriekšējos gados. Ņemot vērā iepriekš izskanējušos paziņojumus par iespējamiem apdraudējumiem pasākumos, kārtības nodrošināšanā bija iesaistīti ievērojami policijas spēki.

Rīgā dienā svinētāju pūļi bija ievērojami, taču pēcpusdienā līdz ar spēcīgām lietusgāzēm ļaužu skaits Uzvaras parkā saruka līdz dažiem tūkstošiem cilvēku. Lai arī drošības risks Ukrainas krīzes ietekmē šogad bija daudz augstāks, kopumā svinēšana neatšķīrās no iepriekšējiem gadiem. Cilvēki noklāja pieminekli ar ziedu klēpjiem, baudīja sarūpēto koncertu, bet daļa paslepus iestiprinājās no līdzpaņemtajām grādīgo dzērienu pudelēm.

Lai arī oficiālie pasākuma rīkotāji šogad atteicās no Georga lentīšu dalīšanas, netālu no parka bija uzslieta telts, kurā cilvēkiem lentītes bija pieejamas. Tāpat veterānu un kara upuru pieminēšanu pagodināja tradicionālās delegācijas - Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) kopā ar vairākiem citiem domniekiem. Ziedus pie pieminekļa nolika Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs, kā arī Ukrainas un Baltkrievijas vēstniecības pārstāvji. Prokremliskais aktīvists Vladimirs Lindermans ar biedriem svinību norises vietā plivināja Ukrainas pašpasludināto republiku karogus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?