Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Kraps atstāj Vienotību, bet Ziediņam mandātu neatdod

Jēkabpils domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Kraps ir izstājies no Vienotības, bet noraidījis partijas valdes piedāvājumu nolikt deputāta mandātu. Iespējams, viņš arī apsvērtu šādu iespēju, ja vien nākamais kandidāts, kurš nāktu viņa vietā, nebūtu Vienotības Jēkabpils nodaļas vadītājs Miervaldis Ziediņš. «Drīzumā valdei būs jāizskata arī viņa rīcība, jo nevar partijas netīro veļu mazgāt caur masu medijiem,» Dienai otrdien sacīja A. Kraps, pieļaujot, ka viņam varētu būt sekotāji un Vienotības nodaļu atstāt vēl vairāki biedri.

A. Kraps sabiedrības uzmanību izpelnījās ar savu uzvedību Jēkabpils spēļu zālē vēl pirms jaunās domes sanākšanas. Laikraksts Jaunais Vēstnesis, atsaucoties uz aculiecinieku stāstīto, ziņoja, ka A. Kraps spēļu zālē atradies pamatīgā alkohola reibumā un savas dabiskās vajadzības kārtojis zālē, nevis tam paredzētā vietā. Vienotības nodaļas vadītājs M. Ziediņš bija informējis par šo gadījumu Vienotības Ētikas komisiju, kas aicinājusi A. Krapu nolikt mandātu. Ja viņš aicinājumu respektētu, vietu domē iegūtu tieši M. Ziediņš, kurš palicis pirmais aiz svītras. Neoficiāli avoti pieļāvuši, ka ne bez viņa ziņas mediji sākuši interesēties par notikušo.

Uz Vienotības valdes sēdi Rīgā pirmdien A. Kraps un M. Ziediņš devās katrs ar savu automašīnu, diemžēl M. Ziediņa auto pie Lielvārdes esot saplīsis un viņš sēdē nevarējis piedalīties. Tajā A. Kraps atzina savu kļūdu, bet paskaidrojis, ka vēlas saglabāt mandātu, jo to deputātam uzticējuši vēlētāji. Viņš arī atklāti pateicis, ko domā par vietējās nodaļas vadību. «Līdz šim nebiju ar to saskāries, bet politiskā virtuve ir tik netīra, ka tuvākajā laikā noteikti nevienā partijā vairs nestāšos,» Dienai atzina A. Kraps, kurš vēl ļoti padomāšot, vai pēc četriem gadiem no politikas neaiziet pavisam. Tagad viņš atbalstītu Jēkabpils mēru Leonīdu Salcēviču, jo «es neredzu viņam alternatīvu».

M. Ziediņš savukārt bija aizvainots, ka cilvēks, kurš rīkojies pretēji ētikas normām, tagad vainu uzveļ citiem. «Man tas mandāts nav vajadzīgs. Var jau pa dzīvi iet ar augstu paceltu galvu, rīkoties pretēji morāles normām, bet tad vainot pārējos, ka kaut kas nācis gaismā,» Dienai sacīja M. Ziediņš, uzskatot, ka viņa konsultēšanās ar Ētikas komisiju «bija pietiekoši saprotama rīcība». Notikušā iespaidā arī Jēkabpils domē tuvākajā laikā plānots izveidot Ētikas komisiju. Jēkabpils domes priekšsēdētājs Leonīds Salcēvičs Dienai sacīja, ka nav pamata izvērtēt A. Krapa atbilstību vicemēra amatam tikai tāpēc, ka viņš ir izstājies no partijas. Savukārt no policijas dome nekādu informāciju nav saņēmusi.

«Emocionāli es Aivaru saprotu. Tāpēc iedevu atvaļinājumu, lai sakārto domas. Man patika, kā viņš strādāja iepriekšējā sasaukumā,» piebilda Jēkabpils domes priekšsēdis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?