Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Krustvārdu mīkla un Gārfīlds - 01.04.2015

Maskavas tiesa ir paziņojusi, ka prominentā Krievijas varas kritiķa Borisa Ņemcova slepkavībā aizdomās turētajam izvirzītas apsūdzības pasūtījuma slepkavībā, kas organizēta grupā. Iepriekš izmeklētāji izslēdza pasūtījuma slepkavības versiju, acīmredzot cenšoties noklusināt publiski izskanējušās aizdomas par Kremļa saistību ar B. Ņemcova vardarbīgo nāvi.

Slepkavības lietā parādījušies jauni fakti par šokējošo noziegumu, kas notika 27. februāra vakarā pārsimt metru no Maskavas Kremļa sienām. Tie vieš nopietnas šaubas, ka slepkavībā galvenais aizdomās turētais - Čečenijas prezidentam Ramzanam Kadirovam pietuvinātais Zaurs Dadajevs - ir patiesais slepkava.

Solīti pieci miljoni katram

Sākotnēji Krievijas valdības kontrolētajos medijos cirkulēja versija, ka B. Ņemcova slepkavību uz savu galvu izplānojuši divi bijušie Čečenijas prezidentam R. Kadirovam pakļautā bataljona Sever kaujinieki Z. Dadajevs un Beslans Šavanovs, kurš uzspridzinājās aizturēšanas laikā Groznijā. Viņi it kā atriebušies politiķim par viņa atbalstu franču satīras izdevumam Charlie Hebdo pēc janvārī notikušā islāmistu uzbrukuma Parīzē.

Šo versiju apgāza avīzei Moskovskij Komsomoļec noplūdinātie fotoattēli, kuros Z. Dadajevs redzams automašīnā netālu no B. Ņemcova dzīvesvietas Maskavā pagājušā gada oktobrī jeb vairākus mēnešus pirms uzbrukuma Charlie Hebdo.

Tagad izskan apgalvojumi, ka daži B. Ņemcova slepkavībā apsūdzētie savās liecībās minējuši starpnieku ar iesauku Rusiks, kurš darbojies nenoskaidrota nozieguma pasūtītāja uzdevumā. Rusiks, kurš, tāpat kā visi pieci apsūdzētie, esot čečens, katram apsolījis piecus miljonus rubļu (80 tūkstošu eiro). Viņš grupējumam sagādājis arī šaujamieročus un automašīnu.

Krievijas Izmeklēšanas komitejai, kas ir tieši pakļauta valsts prezidentam Vladimiram Putinam, esot zināma vīrieša identitāte, tomēr tā netiek izpausta. Tajā pašā laikā presē izskanējis bijušā Sever komandiera Ruslana Geremejeva vārds. Britu laikraksts The Guardian raksta, ka R. Geremejevs slēpjas Čečenijā, kur viņu apsargājot R. Kadirova kaujinieki, lai vīrietim netiktu klāt izmeklētāji, kuri viņu vēlas izjautāt.

Neatbilst Dadajeva ārienei

Z. Dadajevs pēc aizturēšanas marta sākumā atzina savu saistību ar B. Ņemcova slepkavību, bet vēlāk paziņoja, ka atzīšanās no viņa izspiesta ar spīdzināšanu.

Arī kāda iepriekš neminēta B. Ņemcova slepkavības aculiecinieka stāstītais liek domāt, ka politiķi 27. februāra vakarā uz tilta pār Maskavas upi nogalināja cits cilvēks.

Līdz šim tika apgalvots, ka slepkavības vienīgā aculieciniece ir B. Ņemcova draudzene Anna Duricka, bet laikraksts Kommersant apgalvo, ka uzbrukuma brīdī aiz mīlniekiem gājis kāds 27 gadus vecs vīrietis. Viņš nav redzējis brīdi, kad uzbrucējs šāva uz B. Ņemcovu, jo skatījies mobilā telefona ekrānā un klausījies skaļu mūziku. Tomēr viņš redzējis, kā slepkava pamet nozieguma vietu. Šāvējs bijis vidēja auguma, kalsnas miesas būves vīrietis ar tumšiem, iespējams, cirtainiem matiem. Tas neatbilst galvenā aizdomās turētā ārējam aprakstam, jo Z. Dadajevs ir gara auguma, atlētiskas miesas būves.

Aculiecinieks arī apgalvo, ka slepkava nozieguma vietu pametis baltā Lada Priora markas automašīnā, nevis ZAZ Chance, kā līdz šim uzsvēruši izmeklētāji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?