Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Pirmdiena, 18. novembris
Doloresa, Aleksandrs, Brīve

Labam produktam - dabisks izskats

Kvalitātes ziņā augstvērtīgu produktu var atpazīt pēc tā, ka tam ir pēc iespējas dabisks izskats, piemēram, nav vērojama nedabiski spilgta produkta krāsa.

«Es nāku no laukiem, kur lielākā daļa produktu bija pašu vākti un audzēti, ēdieni - pašu gatavoti, tādēļ zinu, kā izskatās dabisks produkts bez uzlabojumiem. Labai kūpinātai gaļai ir dabiska, ne spilgta krāsa, tā nav ūdeņaina, veikalos gaļa reizēm ir slapja, tā tam nav jābūt, turklāt labai kūpinātai gaļai piemīt svaiga smarža - pēc dūmiem. Tas, tieši pēc kādiem dūmiem gaļa smaržo, ir saistīts ar to, kāda malka izmantota kurināšanai, kā arī ar to, vai pievienoti, piemēram, kadiķa zari. Protams, gaļai nav jābūt sīkstai,» norādīja Aivars Līpenītis, portāla receptes.lv vadītājs, piebilstot, ka nevajadzētu censties vienmēr izvēlēties lētāko gaļu, jo labs produkts nevar būt ļoti lēts.

Savukārt pavārs Mārtiņš Sirmais kādā no saviem šoviem ieteica - ja, paņemot rokās gaļas gabalu, plaukstas paliek melnas un taukainas, tad gaļas gabals tiešām dabiski kūpināts īstos dūmos.

Rīgas Miesnieks produktu vadītāja Maira Apškalēja Diena pastāstīja, kā kūpinājumi top šajā uzņēmumā: «Kūpinājumam paredzētais karbonādes gabaliņš sākotnēji nonāk sagatavošanas cehā. Šeit tas tiek apstrādāts ar garšvielu sālījumu, kas nosaka gatavā produkta īpašības un garšu. Nākamajā dienā gaļas gabaliņi tiek formēti, nosieti ar auklu vai tamlīdzīgi sagatavoti un iziet termisko apstrādi, stingri ievērojot tās ilgumu un temperatūru. Kūpināšana ir mērenas intensitātes, tā notiek, izmantojot koka skaidas. Pēc tam produkcija tiek aukstā gaisā atdzesēta, sagriezta un iesaiņota.»

Arī Putnu fabrikā Ķekava apgalvo, ka izmanto tikai pašu audzētu cāļu gaļu, augstas kvalitātes garšvielas un alkšņu malkas skaidas. «Kūpināšanas procesā ietilpst marinādes sagatavošana, gaļas marinēšana, cāļa gaļas izvietošana uz kūpināšanas režģiem un kūpināšana alkšņu malkas dūmos noteiktā temperatūrā, kas ir īpaši pielāgota, veidojot īpašo marinādes un alkšņu malkas dūmu garšas un smaržas buķeti,» izklāsta uzņēmuma Mārketinga daļas vadītāja Zoja Golubeva.

Attiecībā uz produkta popularitāti Zoja Golubeva norāda, ka cāļu gaļas kūpinājumus Ķekava ir iecienījuši daudzi pircēji visā Latvijā, un karsti kūpināta cāļu krūtiņa Gardums ir viens no augstvērtīgākajiem un pircēju vidū iecienītākajiem kūpinājumu sortimenta produktiem. Putnu fabrika Ķekava esot vienīgā, kas piedāvā šādu karsti kūpinātu cāļu krūtiņas fileju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?