Kā atklāj pētījums, tikai 20% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka uz vietas ražotā pārtika ir drošāka nekā importētā, turpretim Igaunijā par vietējo produktu lielāku drošumu ir pārliecināti 35%, bet Lietuvā - 23%. Vidēji Eiropā šis rādītājs gan ir tikai 16%. Interesanti, ka, neskatoties uz finanšu grūtībām, Latvijas iedzīvotāji par drošāku pārtiku ir gatavi maksāt augstāku cenu - tā apgalvo 60%. Vidēji Eiropā šādu patērētāju ir 57%.
Kā secināts pētījumā, Baltijas valstu iedzīvotājiem ir visai negatīva attieksme pret ģenētiski modificētiem produktiem. Tikai 6% latviešu piekrīt, ka šāda pārtika ir pilnīgi droša, savukārt Eiropā šādam apgalvojumam piekrīt 14%, bet pasaule - 18% iedzīvotāju. Toties Baltijā ir daudz vairāk bioloģiskās pārtikas piekritēju - 71% latviešu uzskata, ka šādi produkti ir drošāki. Tas ir gandrīz divreiz vairāk, nekā vidēji Eiropā. 76% Latvijas patērētāju priekšroku dod vietējiem ražojumiem. Igaunijā lojalitāte vietējiem produktiem ir vēl lielāka - 82%, turpretim Lietuvā tie ir 67%. Kā galvenais iemesls tam tiek minēta vēlme atbalstīt vietējos ražotājus.