Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Lauza un salauza

Zaudējums sestdien Atēnās pārvilcis svītru Latvijas futbola valstsvienības sapnim nākamvasar spēlēt Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā Dienvidāfrikā. Pieklājīgs pretspars pirmajā puslaikā (2:1) sabruka kā kāršu namiņš otrajā, kad grieķi guva četrus bezatbildes vārtus (2:5) un nonāca soļa attālumā no dalības papildu kvalifikācijas turnīrā. Pēdējā kvalifikācijas spēlē Rīgā Latvijas izlase trešdien pret Moldovu centīsies atkarot trešo vietu tabulā, kas garantētu labvēlīgāku situāciju pirms nākamā kvalifikācijas turnīra izlozes.

Divi dažādi puslaiki - tā īsumā var rezumēt Latvijas un Grieķijas izlases spēli, kuras cena bija vismaz otrā vieta tabulā. No pirmā sitiena zem jostas vietas Latvijas izlase gan atguvās - lai gan Teofanis Geks guva vārtus jau ceturtajā minūtē (starp citu, līnijtiesnesis kļūdaini nefiksēja aizmuguri), atbildes gājiens tika sarūpēts cienīgi. Divreiz uzbrukuma smailē nesatricināms bija Māris Verpakovskis (2:1).

Tomēr sajūsma par spēli un rezultātu noplaka jau otrā puslaika otrajā minūtē, kad Georgisa Samara un mūsu aizsarga Oskara Kļavas divcīņai soda laukumā «radoši» piegāja galvenais tiesnesis Toms Hennings Ēvrebē. Viņa lēmumi savulaik jau izraisījuši Eiropas mēroga skandālus. Saskatīt 11 metru soda sitienu nebija iespējams pat ļaunākajos suņa murgos, taču Ēvrebē to spēja. Pie norvēģa biogrāfijas Vikipēdijā internetā svētdien jau bija pamanāms ieraksts arī par Atēnās piešķirto «pendeli». Grieķijas izlases snaiperis Teofanis Geks no 11 metru atzīmes guva savus otros no kopā četriem šajā spēlē gūtajiem vārtiem, un sakarīgu spēli viesu izpildījumā šajā vakarā vairs neredzējām.

Nedrošāk, nekā ierasts, darbojāmies aizsardzībā, piepildījās bažas par kapteiņa Vitālija Astafjeva trūkumu laukuma centrā - tā īsumā var rezumēt izlases trūkumus Atēnās.

«Labāk neatklāšu, ko futbolistiem teicu pārtraukumā pēc pirmā puslaika,» Grieķijas valstsvienības galvenais treneris Oto Rehāgels lika noprast, ka skarbu vārdu ģērbtuvē nav trūcis. Neapmierinātība tika pausta arī ar divām maiņām jau otrā puslaika sākumā. «Zinājām, ka arī pretiniekiem vēl ir izredzes kvalificēties. Tāpēc atgriezāmies laukumā ļoti mobilizēti un vērsām situāciju par labu.»

«Pirmajā puslaikā spēlējām ļoti slikti. Pārtraukumā cits citam sacījām, ka drīzāk mirsim nekā laidīsim garām iespēju kvalificēties,» spēles augsto cenu reizē ar noskaņojumu cīņas gaitā raksturoja uzbrucējs Geks. «Četri gūti vārti man nenozīmē neko. Nozīme ir tam, ka uzvarējām. Izšķiroša loma bija piešķirtajam vienpadsmit metru soda sitienam. Panācām izlīdzinājumu, un uzvara bija vairs tikai laika jautājums.»

Pieci ielaisti vārti - tik rezultatīvi nebija zaudēts kopš 1998.gada - 1:5 Rīgā ar Izraēlu. Pēc neatkarības atjaunošanas bijis arī 0:5 Zalcburgā ar Austrija (1995.) un 0:5 Seviljā ar Spāniju (1992.). Vismaz ar triju vārtu starpību zaudēts arī Portugālei (0:3; 2005.), Baltkrievijai (1:4; 2004.), Horvātijai (1:4; 2001.), Beļģijai (0:4; 2000.), Brazīlijai (0:3; 1999.), Īslandei (1:4; 1998.) un divreiz Īrijai (0:3; 1994. un 0:4;1992.).

Trešdien mūsu grupā spēlēs arī Šveice - Izraēla un Grieķija - Luksemburga. Grieķiem nepieciešama uzvara, lai garantētu otro vietu, taču, ja zaudēs līdere Šveice, teorētiski iespējams pakāpties arī uz pirmo. Lai Latvijas valstsvienība atgūtu trešo vietu, jāuzvar Moldova un jācer, ka Izraēla zaudēs punktus Bāzelē. Lielu sakritību rezultātā uz otro vietu var pakāpties arī Izraēla (arī Latvija, bet par to komentārā), taču tad grieķiem sensacionāli jāzaudē punkti Luksemburgai. Lūk, cik saistoša cīņa Eiropas 2.grupā. Prāvu devu intrigas tajā sarūpējusi arī Latvijas komanda.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bez nosaukuma

Pasaules kausa kvalifikācija. Eiropas 2.grupa

Vārti: Geks (4., 47. - 11 m, 57., 90.+1), Samars (73.); Verpakovskis (12., 40.). Brīdinājumi: Samars, Seitaridis, Pacacoglu (visi Grieķija). Tiesnesis: Toms Ēvrebē (Norvēģija). Skatītāji: 30 000.

Latvija: Vaņins, Kļava, Ivanovs, Gorkšs, Kačanovs, Cauņa, Koļesņičenko, Laizāns, Rubins (Soloņicins 78.), Verpakovskis (Perepļotkins, 84.), Karlsons (Grebis 71.). Rezervē: Koliņko, Mihadjuks, Zirnis, Rafaļskis.

Bez nosaukuma

Vārti: Sendeross (6., 8.), Hugels (22.).

Bez nosaukuma

Vārti: Barda (22., 70.), Ben Dajans (65.); Kaļincovs (90.+2.).

Eiropas 2.grupas tabula

Šveice 9 6 2 1 18-8 20

Grieķija 9 5 2 2 18-9 17

Izraēla 9 4 3 2 20-10 15

Latvija 9 4 2 3 15-13 14

Luksemburga 9 1 2 6 3-23 5

Moldova 9 0 3 6 4-15 3

14.X: Latvija - Moldova, Šveice - Izraēla, Grieķija - Luksemburga (visām sākums pulksten 21).

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasaule patlaban padevusies principam "nauda nesmird"

Par to, kādus secinājumus Rietumiem izdarīt no Volodimira Zelenska piedāvātā miera plāna, kā uztvert ļaunuma parādi, ko pie sevis BRICS valstu samitā sapulcējis Vladimirs Putins, un Čečenijas...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?