Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Ledus Daugavā sakustas

Aizdomu ēna pār Latvijas futbola čempionvienības Daugavpils Daugava spēļu godīgumu visai pašmāju futbola sabiedrībai bijusi jau sen. Piektdien kluba nu jau bijušais futbolists nigērietis Stenlijs Ibe intervijā portālam sportacentrs.com par to pirmais paziņoja publiski. Viņš tāds ir pirmais no kluba spēlētājiem, un, saprotams, šādi uzbrucēja izteikumi sašūpināja Daugavas kluba un Latvijas Futbola federācijas (LFF) vadību.

«Trenerim un spēlētājiem tika maksāts par spēlēšanu pēc [Oļega] Gavrilova pasūtījuma. Kluba prezidents nodeva nepieciešamo informāciju direktoram un trenerim, kurš tālāk izraudzījās trīs četrus futbolistus, kuri tika informēti par uzdevumiem. Tā tas bija zaudētajās spēlēs pret Ventspili [0:1] un Elfsborg [1:7], kā arī uzvarētajos mačos pret Metta/LU [3:0] un Ilūksti [2:0]. Komandai netika dots uzdevums uzvarēt ar lielu pārsvaru, galvenais bija sasniegt noteiktu rezultātu. Respektīvi, tika maksāts par nekā nedarīšanu. Ne jau visi spēlētāji tika par to informēti, bet par to, ka spēle nebija tīra, šaubu nebija. Gavrilovu šajā klubā uztrauc tikai viņš pats un iespējamā peļņa,» intervijā teica futbolists.

Oļegs Gavrilovs savulaik bija cita Daugavpils kluba - Dinaburg - prezidents. 2009. gada 5. oktobrī LFF diskvalificēja klubu un viņu uz mūžu no jebkāda veida darbības Latvijas futbolā. Taču kopš 2011. gada vasaras viņš atkal ir regulārs viesis pilsētas spēcīgākās komandas Daugava mājas spēlēs, bieži komunicē ar treneriem, kluba vadību un arī spēlētājiem. Oficiāli viņam nav nekādas saistības ar klubu, taču neoficiāli nav noslēpums, ka viņš ir kluba īpašnieks un vadītājs.

Kad šovasar Beļģijas likmju monitoringa kompānija FederBet ziņoja, ka Daugavas spēle UEFA Čempionu līgas kvalifikācijā Zviedrijā pret Elfsborg bijusi aizdomīga un ka daugavpilieši varētu būt zaudējuši ar tik lielu vārtu starpību apzināti, LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis sarunā Dienai atzina, ka viņu tas nepārsteidz. «Labi, ka kāds spēlētājs sācis par to runāt. Ņemsim šo informāciju vērā, un tas palīdzēs šo lietu izmeklēt. Dod Dievs, lai mums izdotos to novest līdz galam,» pēc iepazīšanās ar Ibes komentāriem aģentūrai LETA teicis Mežeckis.

«Ibes izteikumi ir papildu informācija, turklāt - vērtīga. Tā tiks pievienota mūsu datubāzei,» Dienai skaidroja Mežeckis, sakot, ka vēl ir pāragri prognozēt, kad un kā atrisināsies šī lieta. LFF piektdien nāca klajā ar aicinājumu ikvienam, kam ir kaut kas zināms par sarunātajām spēlēm, ziņot. Svētdien Mežeckis vēl nebija informēts, vai uz šo aicinājumu kāds ir atsaucies.

Mežeckis atklāja, ka LFF saņēmusi informāciju par vairākām aizdomīgām spēlēm, kuras šogad esot bijušas piecas sešas. FederBet gan Dienai apgalvo, ka to ir vairāk - un ne tikai ar Daugavpils Daugavas kluba līdzdalību.

Ibe ir lauzis līgumu ar Daugavu un pametis Latviju. Viņš nebija apmierināts ar kluba izturēšanos pret viņu - klubs neesot palīdzējis viņam dziedēt savainojumu.

Daugavpils kluba ģenerāldirektors Romāns Lajuks pēc skandāla runājis daudz, bet joprojām nekur un vēl ne reizes nav noliedzis kluba saistību ar spēļu sarunāšanu. Viņš runā par to, cik neprofesionāls savā attieksmē pret darbu bijis Ibe, cik ļoti Gavrilovs mīl futbolu, ka kluba iekšienē nolemts vairs neaicināt Āfrikas spēlētājus (divi nigērieši - Daniels Ola un Ibrāhims Babatunde - gan joprojām tur ir un piedalījās sestdienas mačā pret Skonto). Īsāk sakot, Lajuks ir runājis par visu ko, nomelnojis vairākas personas, bet ne reizes tā arī nav pateicis, ka klubs nav saistīts ar spēļu sarunāšanu.

FederBet izpilddirektors Frančesko Baranka piedāvājis LFF bez maksas ziņot par aizdomīgajām spēlēm ar Latvijas klubu līdzdalību, taču Mežeckis no šīs iespējas esot atteicies, sakot, ka LFF saņem informāciju no UEFA.

Lai apliecinātu FederBet sniegtās informācijas patiesumu, svētdien Baranka Dienai ziņoja par divām aizdomīgām spēlēm Eiropā. Pirms maču sākuma viņš teica, ka Lietuvas čempionāta spēlē Kruoja zaudēs Sūduva komandai (spēle beidzās 2:4), bet Ukrainas premjerlīgā Kijevas Arsenal zaudēs Kijevas Dinamo ar vairākiem vārtiem (spēle beidzās 0:2).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūža ilguma maksimums sasniegts

Ļoti iespējams, liela daļa fiziski veselo šā brīža jauniešu nodzīvos līdz 100 gadu vecumam, taču maz ticams, ka bez fundamentālas ārējas iejaukšanās cilvēka ķermeņa darbībā šo robežu izdosies ievēro...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?