Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +15 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Ledus frontē bez pārmaiņām

Divu nesamierināmo konkurentu cīņa par uzvaru turpināsies. Jaunās skeletona sezonas pirmajā startā Pasaules kausa (PK) izcīņas sacensībās Kalgari (Kanāda) Martins Dukurs uzvarēja, bet krievs Aleksandrs Tretjakovs bija otrais. Abi par uzvaru spēkojās arī pagājušajā sezonā. Vecākais brālis Tomass Dukurs ieņēma 4. vietu. PK 2. posma sacensības nedēļas nogalē Pārksitijā (ASV).

Sezonas priekšvakarā treneris Dainis Dukurs prognozēja blīvus rezultātus un intriģējošus notikumu pavērsienus. Pašā augšgalā pārmaiņas nav notikušas, tāpēc Dainim pēc mačiem vispirms jautāju, kur solītā intriga. «Tā jau nu gluži nav, ka sacensības aizritēja bez pārsteigumiem. Paskaties, kādās vietās ir vācieši! Aleksandrs Gasners tikai astotais, bet Vācijas izlases līderis Franks Rommels vispār ārpus desmitnieka - 11. vietā.»

Zinot, ka pagājušās sezonas nozīmīgākajās sacensībās pasaules čempionātā Sanktmoricā un Pasaules kausa izcīņas posmā Sočos M. Dukuru un Tretjakovu šķīra sekundes simtdaļas, pirms Kalgari skeletona saimniecībā galvenais jautājums tomēr bija šo divu braucēju kontekstā - kurš būs ātrāks šoreiz?

Pirmajā braucienā Martins diezgan rupji kļūdījās vienā no virāžas izejām, arī Tretjakovam nebija perfekts brauciens, tāpēc atstarpe nebija liela - Dukura pārsvars sasniedza 0,23 sekundes. Otrajā braucienā Tretjakovs vēl vairāk uzlaboja savu rezultātu starta ieskrējienā (4,71), brauciens bija labs, un finišā Aleksandrs jau smaidīja gandrīz kā uzvarētājs. Salīdzinot ar pirmo braucienu, arī Martins uzskrēja ātrāk (4,79) un distances laikā pārsvaru tikai palielināja. Braucienā Tretjakovs tika apsteigts par 0,52, summā - par 0,75 sekundēm. Skeletonā tas ir daudz. «Tieši tas arī bija vajadzīgs, lai iedragātu krieva psiholoģisko gatavību,» tēvs D. Dukurs uzsvēra uzvaras ietekmi uz sezonas turpmāko gaitu. «Pēc otrā brauciena Tretjakovs jau bija sacerējies, ka ir labākais, bet pēc tam jau viņa sejas izteiksmē varēja nolasīt vilšanos. Jāņem vērā, ka uz sezonas pirmajām sacensībām krievi lika nopietnas cerības. Kalgari viņi jau bija braukuši Ziemeļamerikas posma mačos un ar labiem rezultātiem cerēja iekrāt punktus, lai vēlāk vienu Pasaules kausa izcīņas posmu varētu izlaist. Otrais numurs Sergejs Čudinovs vispār palika tikai 14. vietā.»

Dainis piekrita, ka olimpiskajās spēlēs Sočos zeltu acīmredzami sadalīs Martins un Tretjakovs. «Lielā mērā uz starta rēķina viņi jau iegūst solīdu handikapu. Skaidrs, ka Eiropas trasēs savus rezultātus jūtami uzlabos vācieši, taču nedomāju, ka viņi spēs konkurēt ar abiem vadošajiem braucējiem. Puslīdz droši var paredzēt, ka Sočos par zeltu būs Martina un Tretjakova mikromačs.»

Novembra sākumā Soču treniņu nedēļā un arī Kalgari treniņbraucienos daudzsološi sevi pieteica vecākais brālis Tomass. Vairākos braucienos viņš pat bija priekšā Martinam, taču sacensībās jaunākais brālis atkal izrādījās neķerams. «Tomasu pirms starta treneri apzināti nedaudz piebremzēja. Iepriekš viņš divas reizes Kalgari startā bija izstūmis skeletonu no gropes. Piekodinājām viņu būt uzmanīgam. Neizdevās arī pirmais brauciens, bet otrajā jau viņš atguva izjūtas. Izskatās, ka Tomass nokļūdījās ar slidu izvēli. Ar ieņemto ceturto vietu nekas traks nav noticis.»

Kalgari trešo vietu izcīnīja Lielbritānijas sportists Dominiks Edvards Pārsons, kuram pērn augstākā bija septītā vieta PK posmā Kēnigszē. «Vai mani tas pārsteidza? Gan jā, gan arī nē,» norādīja D. Dukurs. «Es Pārsonu ievēroju jau pagājušajā sezonā. Viņam ir diezgan labs starts, un, ja vēl viņš stabili veic divus braucienus, tad ir spējīgs pacīnīties par vietu uz pjedestāla. Arī treniņos Pārsonam bija labas tendences.» Dukurs gan šaubās par Pārsona izredzēm Sočos. Tur tomēr būšot citi konkurenti cīņā par medaļām.

Vienīgā Latvijas skeletoniste Lelde Priedulēna pēc Kalgari sacensībām nedaudz sarežģīja sev ceļu uz Sočiem. «Leldei vajadzēja apsteigt jaunzēlandieti. Tas bija izpildāms uzdevums. Man nepatika, ka otrajā braucienā starts bija par četrām simtdaļām lēnāks. Tā vietā, lai kārtīgi uzskrietu, viņa ātri uzgūlās uz skeletona. Kvalificēšanās Sočiem tagad būs smags uzdevums,» prognozē Dainis Dukurs. Labākā rezultāta uzrādītāja amerikāniete Noela Paikusa-Peisa tika diskvalificēta.

«Tas ir labi, ka tehniskā komisija ir sarosījusies. Šis ir signāls arī pārējiem, kuri mēģina kaut ko aizliegtu,» uzsvēra Dainis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Skeletons

Pasaules kauss, 1. posms Kalgari
Kungi. 1. M. Dukurs (Latvija) 1:51,39, 2. A. Tretjakovs (Krievija) +0,75, 3. D. E. Pārsons (Lielbritānija) +1,35, 4. T. Dukurs (Latvija) +1,42. Startēja 27. Dāmas. 1. E. Džernolda (Lielbritānija) 1:55,04, 2. J. Ņikitina (Krievija) +0,24, 3. M. Stīla (Austrālija) +0,26, 17. L. Priedulēna (Latvija) +1,74. Startēja 24.
6.XII PK 2. posms Pārksitijā

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?