Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 26. decembris
Megija, Dainuvīte, Gija

Lieldienas gaidot

Ātrā siera kūka un burkānu konfektes ir veģetārās uztura skolas Vegus vadītājas Ditas Lases receptes. Kā apgalvo Dita, kūka ir gatava pusstundā un ēdama uzreiz, iepriekš gan 15 minūtes jāpatur saldētavā. Tā ir bez miltiem, bez olām, cukura tikai tik, cik datelēs un kakao krēmā. Un cik garšīga!

Burkānu un pupiņu konfektēm neparastāku, Tuvo Austrumu stila garšu piešķirs kardamons.

Savukārt biezpiena pīrādziņi ir maizniekmeistara Edgara Grāvīša recepte. Edgars teics - tā pavisam nav no smalkā gala, drīzāk no sērijas «kad mājās nekā nav, bet gribas kaut ko garšīgu». Paciņa biezpiena, milti un skābs krējums virtuves krājumos vai vismaz stūra veikaliņā noteikti atradīsies.

Nepaies ne stunda, kad no cepeškrāsns smaržos biezpiena pīrāgi. «Jāēd tūliņ, jo visgaršīgākie tie ir, tikko no krāsns izvilkti,» pamāca Edgars Grāvītis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Ātrā siera kūka

Sastāvdaļas 8-10 personām: pamatnei: 100 ml augļu sulas (es ņēmu apelsīnu sulu), 150 g žāvētu dateļu bez kauliņiem, 50 g kokosriekstu skaidiņu, 3 ēd. k. maltu mandeļu (vai citu riekstu), 3 ēd. k. sausu diedzētu kviešu vai ātri vārāmo auzu pārslu, 30 g sviesta; pildījumam: 280 g krēmsiera (var būt ar samazinātu tauku saturu), 280 g riekstu un kakao krēma (Nutella, Poesia u. c.); rotājumam: pūdercukurs un grauzdēti lazdu rieksti

1. Sulu un dateles samaļ blenderī daudzmaz viendabīgā masā.
2. Pievieno mīkstu sviestu un sausās sastāvdaļas. Masai jābūt veidojamai. Ja tā šķiet par mīkstu, pievieno vēl riekstus vai kādu citu no sausajām sastāvdaļām.
3. 16-18 cm veidni ieeļļo (lai, kūku pasniedzot, varētu dabūt ārā), izklāj ar pamatnes masu, liek uz 10 minūtēm saldētavā.
4. Tikmēr ar mikseri saputo krēmsieru un riekstu-kakao krēmu.
5. Izņem kūku no saldētavas, piepilda ar krēmu, izlīdzina ar karstā ūdenī samitrinātu nazi, liek saldētavā uz 15 minūtēm.
6. Rotā, pārkaisot ar pūdercukuru un sasmalcinātiem riekstiem. Var darīt darīt tā: pārklāj kūkai tamborētu sedziņu un pārkaisa ar pūdercukuru - noņemot sedziņu, izveidosies mežģīņu raksts.
7. Jāēd nekavējoties, jo pūdercukura raksts pamazām iesūcas kūkā un «izdziest» un istabas temperatūrā kūka pamazām kļūs mīksta. Ja kūka jāuzglabā, turiet to ledusskapī, bet pirms pasniegšanas uz 15 minūtēm ielieciet saldētavā.

Burkānu un pupiņu konfektes

Sastāvdaļas: 1 glāze vārītu vai konservētu balto pupiņu, 1/2 gl. vārītu burkānu biezeņa, 10-12 žāvētu aprikožu, 1/2 gl. kokosriekstu skaidiņu, sula un rīvēta miziņa no pusapelsīna, šķipsniņa malta kardamona, papildu kokosriekstu skaidiņas apviļāšanai
1. Pupiņas, burkānu biezeni, aprikozes un apelsīna sulu un miziņu samaļ blenderī pēc iespējas viendabīgāku.
2. Iegūto biezeni samaisa ar kardamonu un kokosriekstu, saveļ bumbiņās, apviļā kokosriekstu skaidiņās.
3. Ja bumbiņas sanāk par mīkstu, pievienojiet vēl kokosriekstu skaidiņas.

Biezpiena pīrādziņi

Sastāvdaļas 16 diezgan lieliem pīrāgiem: 400 g miltu, 60 g cukura, 100 g sviesta vai margarīna, 2 olas, 3 ēd. k. skāba krējuma (25%), šķipsniņa sāls; pildījumam: 300 g sausa 9% biezpiena, 1 olas baltums, 4 ēd. k. cukura, pēc vēlēšanās sauja rozīņu, sukāžu, naža gals kanēļa
1. Saputo abas olas ar cukuru, pievieno sāli un skābu krējumu.
2. Tad pievieno izkausētas taukvielas, izsijātus miltus un samīca vienmērīgu mīklu.
3. Sagatavo pildījumu: biezpienu samaisa ar olas baltumu un cukuru.
4. Ja vēlas, biezpiena masai var pievienot rozīnes, sukādes, kanēli.
5. Izrullē mīklu un izspiež aplīšus (ja nav speciālas formas, pielāgo, piemēram, glāzi vai citu virtuves priekšmetu).
6. Uz katra aplīša uzliek biezpiena masu un ar pirkstiem saspiež maliņas.
7. Pīrādziņus liek uz ietaukotas plāts un līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī cep gatavus.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?