Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

LTV pakļuvusi zem KNAB un VK lupas

Latvijas Televīzija (LTV) pakļuvusi gan zem Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB), gan Valsts kontroles (VK) lupas. KNAB sācis jaunu pārbaudi par vasarā noslēgto līgumu un līguma grozījumiem, ar ko uzņēmums Reklāmas aģentūra Persona (RAP) no LTV iegādājās tiesības izvietot reklāmu un sponsoru norādes Pasaules kausa futbolā spēļu translācijās. Savukārt VK pievērš pastiprinātu uzmanību LTV, veicot Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) finanšu pārskata revīziju.

Valsts kontroliere Inguna Sudraba stāsta, ka pērn VK pastiprinātu uzmanību pievērsa Latvijas Radio, šogad - LTV. Viņa nenoliedz, ka VK saņemtas LTV darbinieku sūdzības par LTV amatpersonu rīcību, kas «pastiprina nepieciešamību» pievērst lielāku uzmanību LTV, bet tas neesot vienīgais iemesls, kāpēc VK to darīs.

Diena lūdza KNAB izvērtēt, vai LTV amatpersonas nav rīkojušās prettiesiski, vēršot KNAB uzmanību uz to, ka laikraksta rīcībā nonākušajā LTV Revīzijas komisijas vadītāja Sergeja Kārīša ziņojumā teikts - līgums ar RAP sastādīts pretēji LTV interesēm. Proti, jūnija sākumā RAP, kas pēc pieejamajiem finanšu rādītājiem ir samērā necila firma, iegādājās tiesības izvietot reklāmu un sponsoru norādes futbola spēļu translācijās. Sākotnēji līguma summa bijusi 133 tūkstoši latu, pēc nepilna mēneša līgums grozīts un summa samazināta teju uz pusi - līdz 67 tūkstošiem latu. Līgums esot devis LTV tiesības pašai piesaistīt reklāmdevējus un samazināt līguma summu, taču, ja šīs tiesības izmantotas, neesot skaidrs, kāpēc summa samazināta tieši par 65 tūkstošiem latu, jo LTV iesniegtajā finanšu pārskatā par projektu citu reklāmdevēju iemaksātās summas veidojot 87 tūkstošus latu. Turklāt lielākā daļa no summas, kas RAP bija jāmaksā par iegādātajām reklāmas laika pārdošanas tiesībām, neesot samaksāta. Ziņojums liecina, ka RAP palikusi parādā LTV 47 tūkstošus latu un RAP vēl nebija nomaksājusi visus līgumā paredzētos maksājumus, kad ar to jau noslēgts jauns līgums par ekskluzīvām tiesībām pārdot reklāmas laiku hokeja klubu Rīgas Dinamo un Rīga spēļu translācijās. Tas gan vēlāk, kad par to jau bija sācis interesēties KNAB, tika lauzts. Iepriekšējā KNAB pārbaude par reklāmas laika pārdošanu hokeja translācijās tika izbeigta, un vēstulē NEPLP birojs norādīja, ka saskata pārkāpumu, taču tālākas darbības atstāja NEPLP ziņā. Padome pārkāpumus nesaskatīja.

LTV vadītājs Edgars Kots uzskata, ka ir rīkojies LTV interesēs, taču rakstiskās atbildēs Dienai plašu skaidrojumu par darījumu nesniedz. Uz jautājumu, kāpēc šā gada 1. jūnijā noslēgtais līgums tika grozīts pēc nepilna mēneša un tā summa samazināta tieši par 65 tūkstošiem latu, E. Kots nevarot atbildēt, «jo nesaprotu, par kuru līgumu un kādiem līguma grozījumiem jūs interesējaties». Uz precizējošu jautājumu, kurā norādīts arī līguma numurs, LTV atbildi nedēļas laikā neizdevās iegūt. Tiesības tirgot reklāmas laiku spēļu translācijās LTV esot izlēmusi pārdot, jo laikā, kad tās tika pārraidītas, LTV Tirgvedības daļa vēl neesot atradusi iespēju šo reklāmas laiku pārdot. Brīdī, kad slēgts līgums par reklāmas laika pārdošanu KHL translācijās, RAP vēl neesot bijusi parādā LTV, bet tagad LTV esot vērsusies pret RAP par nesamaksātās parāda summas piedziņu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?