Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Maikls Mirolla. Berlīne

Džūlio Kjaveta (ekssiltumenerģētiķis pēc amata un neatkarīgs cirkus mīms pašdarbnieks pēc noslieces) kļuva redzami satraukts, kad bija atlocījis uz viņa dārza krēsla nolikto avīzi. Tieši šajā krēslā - «Dž. A. Kjavetas īp.» bija ar sarūsējušu naglu ieskrāpēts uz atzveltnes - viņam patika sauļoties, kad vien radās izdevība. Pat tad, kad nebija saules. Pat visbiezākajā miglā. Pat pēc tam, kad bija uzsnidzis pirmais paliekošais sniegs un viņam nācās ieritināties vairākās segās, lai nenosaltu gluži līdz nāvei.

Parasti viņš izstudēja dienas jaunumus, neļaujot tiem izraisīt ne mazāko izmaiņu viņa uzvedības modelī. Ne uzacis tapa paceltas, ne lūpas - smīnīgi savilktas. Un, protams, nekādu negantu monologu par pasaules politikas nožēlojamo stāvokli vai vietējās hokeja komandas nespēju gūt vārtus. Patiesībā nebija pat iespējams pārliecināties, vai viņš avīzi vispār lasīja, vai arī tikai stundām ilgi blenza iespiedkrāsas musturos, ko veidoja virsraksti, raksti, fotogrāfijas, to paraksti un uzbāzīgi sludinājumi. Un lapas viņš pāršķīra tikai, kad kāds noslēpumains iekšējais pulkstenis deva signālu.

Taču šajā konkrētajā vēla oktobra pēcpusdienā viņš knapi uzmeta skatu pirmajai lappusei, tad aizsvieda laikrakstu sānis, spēji piecēlās no krēsla (īstenībā tik spēji, ka tas apkrita uz sāniem) un stīvā gaitā devās uz viktoriānisma stila ēku, kur viņš nošķirtībā mitinājās jau divus gadus.

Dažus brīžus pēc ieiešanas ēkā viņš atkal iznāca no tās, kreisajā rokā cieši sažņaudzis atslēgu, un devās pāri plašam, nesen pļautam mauriņam. Viņš gāja kā pa virvi, likdams pēdas tieši vienu otrai priekšā. Viņš pagāja garām savam apgāztajam krēslam un avīzei, kas vējā sitās pret tā kāju. Garām spēlētājiem baltās vestēs, kas kriketa laukumā vingrināja savus sviedienus un atsitienus. Garām strādniekam, kas pēdējo reizi uzraka puķu dobi, sagatavojot to pavasara stādīšanai. Garām vairākām mūķenēm, kas nāca pa ceļu veikt savus dienišķos brīvprātīgo darbus.

Viņš gāja, līdz atsitās pret dzeloņstiepļu žogu, kas bija uzstādīts galvenokārt, lai dauzonīgi bērni, ziņkārīgi kaimiņi un nikni bijušie iemītnieki netiktu iekšā, nevis pacienti ārā. Viņš atsitās vienreiz... otrreiz... trešo reizi. Un tad, ignorēdams arvien skaļākos kliedzienus un apsaucienus no aizmugurē palikušajiem, viņš uzsāka mēģinājumu pārrāpties astoņas pēdas augstajam šķērslim. Pat cilvēkam, kas sevi dēvēja par neatkarīgu cirkus mākslinieku, tas izrādījās grūti, jo viņš varēja lietot tikai labo roku (kreisajā bija sažņaugta atslēga). Turklāt viņš bija basām kājām, un žogs griezās pēdu maigajā ādā.

Tomēr Kjaveta būtu ticis pāri (nejuzdams sāpes), ja vien viņa vaļīgais slimnīcas halāts nebūtu nelāgi iepiņķējies žoga augšējā dzeloņstieplē. Šī iemesla pēc viņš palika šūpodamies un vicinādams rokas, kamēr skolas bērni no lejas smīkņāja par faktu, ka viņam nebija kājās apakšbikses, un pieaugušie pārgāja ielas otrā pusē, lai tikai būtu tālāk no viņa.

(Turpinājums 16. augusta numurā)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bez nosaukuma

Publicējam romāna fragmentus

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?