Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +4 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 27. decembris
Inita, Elmārs, Helmārs

Mājās - kā restorānā

Šonedēļ līdz 20. oktobrim Rīgā notiek Rudens restorānu nedēļa. Tās laikā labākie Rīgas restorāni (3 pavāru restorāns Tam labam būs augt, Ostas skati, La Boheme u. c.) piedāvās īpašu trīs ēdienu maltīti, kurā iekļauti rudenīgi Latvijas lauku labumi un meža veltes. Šefpavāri, cenšoties pārsteigt un iepriecināt savus viesus, piedāvā arvien oriģinālākus ēdienus, kas tapuši no vietējiem produktiem. Rudens Rīgas restorānu nedēļā piedalīsies 21 restorāns, kas apmeklētājiem piedāvās trīs ēdienu maltīti par īpašu cenu - Ls 10,50.

Rīgas restorānos būs iespējams nobaudīt truša stilba cepeti, pīlādžogu parfē, medījuma ragū pīrāgu, sautētu vērša gaļu, smiltsērkšķu un ābolu zupu.

Taču, ja nesanāks laika apmeklēt restorānu nedēļu, varat pagatavot restorāna ēdienus mājās - šoreiz pēc restorāna HE`s šefpavāra Heinriha Erharda receptēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Miniburgers ar mājās gatavotiem frī kartupeļiem

4 personām vajadzēs: 0,5 kg liellopa antrekota, 2 rupji sagrieztus burkānus, 2 rupji sagrieztus sīpolus, 4 ķiploka daivas, 3 vidējus selerijas kātus, 3 vidējus tomātus, 200 ml sausā sarkanvīna, 3 ēd. k. olīveļļas, 2 ēd. k. sviesta, 1 zariņu timiāna, 2 lauru lapas, 4 smaržīgos piparus, 1 tējk. melno graudu piparu, 2 l liellopa buljona, jūras sāli, grauzdētu burgeru maizīti vai ciabatu, salātu lapas, tomātu, sieru. Kartupeļiem frī: 1 kg kartupeļu, 2 l augu eļļas, jūras sāli
1. Katlā, kuru pēc tam var likt cepeškrāsnī, antrekotu apcep zeltaini brūnu, pirms cepšanas bagātīgi pārkaisot ar sāli un pipariem.
2. Liek klāt dārzeņus, garšvielas un turpina cept 15 min. Pievieno tomātu, sarkanvīnu. Pārlej ar buljonu, pārklāj ar foliju - cep cepeškrāsnī 200 grādos 3-3,5 h.
3. Tad, kad gatavs, antrekotu liek dzesēties, pēc tam smalki saplucina šķiedrās.
4. Atlikušo mērci izkāš caur sietu, novāra apmēram pusi un sajauc ar šķiedrās saplucināto gaļu.
5. Gatavo frī - sagriež kartupeļus un skalo aukstā, tekošā ūdenī 15 min, nosusina un blanšē augu eļļā 130-140 grādos 5-7 min. Atdzesē!
6. Tad uzkarsē eļļu līdz 180-200 grādiem un cep kartupeļus zeltaini brūnus. Pārber ar sāli.
7. Grauzdētu burgeru maizi sagriež uz pusēm (var izmantot ciabatu vai jebkuru citu maizi), vidū liek antrekotu, tomāta šķēli, salātu lapas, siera šķēli. Pasniedz ar frī kartupeļiem.

Bez nosaukuma

4 personām vajadzēs: 200 g dažādu lapu salātu, 3 vidējus cigoriņus. Medus un sinepju mērcei: 1. ēd. k. graudu sinepju, 100 ml olīveļļas, 1 ēd. k. medus, 1 tējk. baltvīna etiķa, sāli, piparus pēc garšas; kazas siera bumbām: 200 g kazas siera, 2 ēd. k. skābā krējuma, 2 ēd. k. smalki samaltu grauzdētu kaņepju sēklu, 1 ēd. k. medus, 1 tējk. baltvīna etiķa, sāli, piparus pēc garšas; seleriju remolādei: 1 nomizotu un salmiņos sagrieztu selerijas sakni, 1 tējk. graudu sinepju, 3 ēd. k. majonēzes, 1/2 citrona sulas, sāli, piparus pēc garšas
1. Bļodā ar putojamo slotiņu sajauc sinepes, medu, baltvīna etiķi, sāli, piparus un tievā strūklā pievieno olīveļļu.
2. Kazas sieru smalki saspiež ar dakšu vai sakuļ virtuves kombainā, pievieno skābo krējumu un panē kaņepju sēklās.
3. Seleriju pārber ar sāli, kārtīgi sajauc un atstāj uz 15 min, tad marlē nospiež lieko sulu. Selerijai pievieno majonēzi, sinepes, citronu sulu, piparus, sāli, visu samaisa.
4. Salātu maisījumu un cigoriņus sajauc kopā ar seleriju remolādi un medus un sinepju mērci, kārto uz šķīvja, liek virsū kazas siera bumbas. Ja vēlas, dekorē ar marinētām bietēm, biešu čipsiem.

Bez nosaukuma

4 personām vajadzēs: 4 lauku vistu olas, 1 l ūdens, 1. ēd. k. etiķa; 100 g spinātu, nomazgātu, nosusinātu, saplucinātu mazos gabalos, 1 smalki sagrieztu šalotes sīpolu, 2 ēd. k. sviesta, sāli, piparus pēc garšas; 100 g mannas, 300 g piena, 1 timiāna zariņu, 50 g smalki sarīvēta cietā siera, sāli, piparus pēc garšas; 250 g gaileņu, 1 šalotes sīpolu, 1 ēd. k. sviesta, 100 g sausā baltvīna, 1 timiāna zariņu, sāli, piparus pēc garšas
1. Katliņā uzvāra ūdeni, kad tas vārās, pievieno etiķi un, strauji maisot, lēni ieceļ virpuļa vidū olu, turpinot maisīt ūdeni. Vāra uz lēnas uguns 2-7 minūtes.
2. Pannā izkausē sviestu un liek cepties sīpolus, cep 3-5 minūtes, līdz tie kļuvuši mīksti, tad pievieno spinātus, sāli un piparus. Viegli apmaisa un gatavo 2 min.
3. Katliņā uzvāra pienu kopā ar sāli, pipariem, timiānu. Kad piens uzvārījies, lēni pievieno mannu, nepārtraukti maisot, lai neveidojas kunkuļi, tad pievieno sieru.
4. Pannā izkausē sviestu un uz straujas uguns apcep gailenes, pievieno sāli, piparus, timiānu. Kad gatavs, pievieno šalotes sīpolus, baltvīnu un turpina sautēt 5-7 minūtes.
5. Dziļā šķīvī liek 3 ēd. k. gatavās mannas putras, tad sautētus spinātus, spinātiem vidū olu un virsū sautētas gailenes. Pārkaisa ar svaigi maltiem pipariem.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?