Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 14. novembris
Fricis, Vikentijs

Mazas uzkodas Valentīndienā

Lai arī joprojām cilvēki Latvijā dalās Valentīndienas svinētājos un Valentīndienas apkarotājos, tomēr riskējam piedāvāt receptes tieši šai dienai. Mazas, skaisti pasniegtas uzkodas, no kurām divas pagatavojamas patiešām zibenīgi. Trešās - cietā panna cotta - gatavošana paņems vairāk laika, bet dariet to divatā, vienlaikus baudot kādu no Aigara Norda (skat. blakus lapu) ieteiktajiem vīniem. Būs gan garšīgi, gan romantiski.

Ja tomēr esat Valentīna apkarotāju frontē, atcerieties, ka 14. februāris šogad iekrīt piektdienā, - un svētku noskaņu var dabūt jau no domas vien, ka priekšā divas brīvas dienas, kurās nav jāiet uz darbu. Tādēļ vien vērts priecāties un baudīt Baltic Beach Hotel itāļu restorāna il Sole šefpavāres Oļesjas Kislickas ieteiktās uzkodas un Norda vīnus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Cepta saldā paprika ar tunča pildījumu un sālītie

10 porcijām: 250 g tunča eļļā, 30 g sālītu kaperu, 70 g mīkstā sviesta, 3 sarkanās paprikas

1. Sablendē kopā tunci eļļā, sālītus kaperus, mīkstu sviestu.
2. Papriku cep cepeškrāsnī (200 grādos), līdz tā kļūst tumšāka. Tad nomizo, sagriež vienādās daiviņās un liek tām virsū pildījumu.
3. Daiviņas sarullē ruletē un ietin pārtikas plēvē.
4. Liek ledusskapī apmēram uz vienu stundu. Pirms pasniegšanas ruleti sagriež.

Kartupeļu muss ar svaigo sieru un sarkanajiem ikri

5-8 porcijām: 200 g kartupeļu, 200 g svaigā siera (Philadelphia, Rasa, Kārums u. c.), 100 g sarkano ikru, 100 g saldā krējuma, sāls, dilles pēc garšas

1. Novāra kartupeļus, atdzesē un izberž caur sietu.
2. Pievieno svaigo sieru, saldo krējumu, sāli un sablendē.
3. Liek glāzītēs, dekorē ar sarkanajiem ikriem un dillēm.

6. Gatavo kuskusu. Vāra 150 g ūdens, pievieno sāli

8-10 porcijām: 0,5 l saldā krējuma, 100 g cietā siera (parmezans, Džiugas, Monterigo), 24 g želatīna, 10 g olīveļļas, 450 g ūdens, 100 g kuskusa, 2 tomāti, timiāns, ķiploki, rozmarīns, sāls pēc garšas

1. Tomātus applaucē ar verdošu ūdeni, pēc tam ieliek aukstā ūdenī, lai tos vieglāk būtu mizot. Nomizo un izgriež serdes. Tomātu filejas sagriež kubiņos.
2. 300 ml ūdens pievieno garšvielas un liekam uz uguns. Tiklīdz ūdens sāk mest burbuli, izņem garšvielas un pievieno uzbriedinātu želatīnu (14 g).
3. Glāzītēs liek sagrieztos tomātus un lej virsū želeju. Liekam ledusskapī, lai sarec.
4. Pa to laiku taisa panna cotta: saldo krējumu uzkarsē līdz 80 grādiem.
5. Pievieno sieru, tad izkāš un pievieno uzbriedinātu želatīnu (10 g). Glāzēs lej otro želejas kārtu un liek ledusskapī.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Katrs saņems pēc nopelniem

Par Donalda Trampa ievēlēšanu ASV prezidenta amatā, par Latvijas valdības stabilitāti, antisemītisma izpausmēm, iespējamiem nākamo vēlēšanu iznākumiem Latvijā, kā arī mediju politiku Valsts prezidentu...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?