Ja tomēr esat Valentīna apkarotāju frontē, atcerieties, ka 14. februāris šogad iekrīt piektdienā, - un svētku noskaņu var dabūt jau no domas vien, ka priekšā divas brīvas dienas, kurās nav jāiet uz darbu. Tādēļ vien vērts priecāties un baudīt Baltic Beach Hotel itāļu restorāna il Sole šefpavāres Oļesjas Kislickas ieteiktās uzkodas un Norda vīnus.
Mazas uzkodas Valentīndienā
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Cepta saldā paprika ar tunča pildījumu un sālītie
10 porcijām: 250 g tunča eļļā, 30 g sālītu kaperu, 70 g mīkstā
sviesta, 3 sarkanās paprikas
1. Sablendē kopā tunci eļļā,
sālītus kaperus, mīkstu sviestu.
2. Papriku cep cepeškrāsnī (200
grādos), līdz tā kļūst tumšāka. Tad nomizo, sagriež vienādās
daiviņās un liek tām virsū pildījumu.
3. Daiviņas sarullē ruletē
un ietin pārtikas plēvē.
4. Liek ledusskapī apmēram uz vienu
stundu. Pirms pasniegšanas ruleti sagriež.
Kartupeļu muss ar svaigo sieru un sarkanajiem ikri
5-8 porcijām: 200 g kartupeļu, 200 g svaigā siera (Philadelphia,
Rasa, Kārums u. c.), 100 g sarkano ikru, 100 g saldā krējuma, sāls,
dilles pēc garšas
1. Novāra kartupeļus, atdzesē un izberž
caur sietu.
2. Pievieno svaigo sieru, saldo krējumu, sāli un
sablendē.
3. Liek glāzītēs, dekorē ar sarkanajiem ikriem un
dillēm.
6. Gatavo kuskusu. Vāra 150 g ūdens, pievieno sāli
8-10 porcijām: 0,5 l saldā krējuma, 100 g cietā siera
(parmezans, Džiugas, Monterigo), 24 g želatīna, 10 g olīveļļas, 450
g ūdens, 100 g kuskusa, 2 tomāti, timiāns, ķiploki, rozmarīns, sāls
pēc garšas
1. Tomātus applaucē ar verdošu ūdeni, pēc tam
ieliek aukstā ūdenī, lai tos vieglāk būtu mizot. Nomizo un izgriež
serdes. Tomātu filejas sagriež kubiņos.
2. 300 ml ūdens pievieno
garšvielas un liekam uz uguns. Tiklīdz ūdens sāk mest burbuli,
izņem garšvielas un pievieno uzbriedinātu želatīnu (14 g).
3.
Glāzītēs liek sagrieztos tomātus un lej virsū želeju. Liekam
ledusskapī, lai sarec.
4. Pa to laiku taisa panna
cotta: saldo krējumu uzkarsē līdz 80 grādiem.
5. Pievieno
sieru, tad izkāš un pievieno uzbriedinātu želatīnu (10 g). Glāzēs
lej otro želejas kārtu un liek ledusskapī.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!