Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 14. novembris
Fricis, Vikentijs

Modernās putras

Mainot cilvēku uzskatus par putru kā vienveidīgu un nepievilcīgu ēdienu un cenšoties radīt jaunas putras ēšanas tradīcijas, šonedēļ labākajos Latvijas restorānos notiek Putras nedēļa. Tās ietvaros virknē Rīgas restorānu (Benjamiņš, Burkāns, Fazenda, Neiburgs, Garāža, Cheese Moon, K.I.D., Dārzs u. c.) ikviens var nogaršot interesantus un gardus putras ēdienus no graudaugiem. Putras nedēļa restorānos notiks par godu Starptautiskajai Putras dienai, kas visā pasaulē tiek svinēta 10. oktobrī.

Dienas lasītājiem trīs gardu un neierastu putru receptes piedāvā Avalon Hotel šefpavāre Dace Gribuste.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Speltas kviešu graudi ar dārzeņiem, kūpinātu cū

350 g speltas kviešu graudu, 100 g kabaču, 150 g cūkgaļas krūtiņas, 100 g burkānu; sēņu mērcei: 150 g meža sēņu, 150 g sīpolu, 100 g saldā krējuma, sāls, pipari pēc garšas, eļļa apcepšanai
1. Kviešu graudus ber katlā, pārlej ar ūdeni un vāra gatavus.
2. Kabačus un burkānus sagriež kubiņos, apcep eļļā, pievieno speltas graudiem.
3. Cūkgaļas krūtiņu apcep, liek uz graudu un dārzeņu masas.
4. Gatavo sēņu mērci - meža sēnes kopā ar sagrieztiem sīpoliem apcep eļļā, pievieno saldo krējumu, sāli, piparus pēc garšas.

Pērļu grūbas ar kokteiļgarnelēm, kaltētiem tomātie

Sastāvdaļas: 350 g pērļu grūbu, 50 g garneļu, 40 g kaltētu tomātu, 350 g saldā krējuma, 20 g smalki sagriezta bazilika, sāls, pipari pēc garšas, 50 g cietā siera
1. Pērļu grūbas liek katlā, pārlej ar ūdeni un vāra mīkstas.
2. Grūbām pievieno garneles un saulē kaltētus tomātus.
3. Pēc tam iemaisa sasmalcinātu baziliku un pievieno pēc garšas sāli un piparus. Visu vēl nedaudz pavāra.
4. Pasniedzot pārkaisa ar cieto sieru.

Medū karamelizētas auzu pārslas ar biezpiena musu

Sastāvdaļas: 50 g medus, 20 g sviesta, 100 g auzu pārslu, 200 g biezpiena, 100 g saldā krējuma, 30 g cukura; dzērveņu mērcei: 150 g dzērveņu, 100 g cukura, 20 g kartupeļu cietes
1. Auzu pārslas kopā ar medu un sviestu vienmērīgi apcep.
2. Biezpienu sakuļ ar saldo krējumu un cukuru.
3. Biezpiena masu samaisa ar atdzisušajām apceptajām auzu pārslām.
4. Dzērvenes sablendē ar cukuru, izkāš, uzkarsē. Pieliek kartupeļu cieti, izmaisa un uzkarsē, līdz mērce uzmet pirmo burbuli.
5. Pasniedz ar dzērveņu mērci.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?