Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Mudina jauniešus pievērsties uzņēmējdarbībai

Par uzņēmēju nepiedzimst - par tādu var kļūt ikviens. Tieši šādu pārliecību jaunieši var gūt, piedaloties Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) rīkotajos reģionālajos semināros 10.-12. klašu skolēniem, kas norisinās no 17. septembra līdz 16. novembrim. Semināru mērķis ir iedrošināt un motivēt jauniešus pēc skolas absolvēšanas iesaistīties biznesā, lai jau tuvākajā nākotnē Latvijas uzņēmējdarbības vidi papildinātu jauni un inovatīvi domājoši uzņēmēji.

Kopumā 20 semināros Kurzemes, Latgales, Vidzemes, Zemgales un Rīgas reģiona skolēniem ir iespēja iepazīties ar Latvijas un ārzemju uzņēmumu veiksmes stāstiem, radoša biznesa attīstības metodēm, komandas veidošanas pamatiem, līdzekļu piesaistes iespējām un produkta virzīšanu tirgū, kā arī izstrādāt savu pirmo biznesa plānu.

«Izglītoti un radoši domājoši jaunieši ir spēks, kas jau pārredzamā nākotnē noteiks Latvijas ekonomikas tālāko attīstību, tādēļ ir būtiski jau tagad viņos rosināt interesi par uzņēmējdarbību, lai veicinātu inovatīvi domājošas paaudzes veidošanos. Īpaši nepieciešams attīstīt uzņēmējspējas jauniešiem reģionos, tā nodrošinot vienmērīgu tautsaimniecības attīstību un jaunu darbvietu rašanos visā Latvijā,» skaidro LIAA Projektu attīstības nodaļas vadītājs Guntis Lauskis.

Līdz šim semināri jau notikuši Kurzemē un Latgalē, un to vadītājs Rīgas Biznesa skolas studiju programmas Vadīšana starptautiskos uzņēmumos direktors Klaudio Andress Rivera ir patīkami pārsteigts par Latvijas reģionu jauniešu zināšanām un izrādīto interesi. «Astoņus gadus galvenokārt esmu strādājis ar jauniešiem Rīgā, līdz ar to biju ļoti patīkami pārsteigts, cik talantīgi un zinoši ir jaunieši ārpus galvaspilsētas. Semināros esmu ticies ar jauniešiem, kuri spēj kompetenti un aizrautīgi runāt par jaunākajām tehnoloģijām, nosaukt virkni slavenu uzņēmēju, radīt pārsteidzošas idejas un darboties ļoti intensīvā režīmā,» stāsta K. A. Rivera un piebilst, ka daudzām jauniešu idejām ir liels attīstības potenciāls.

Skolēnu interesi un vēlmi papildināt savas zināšanas uzņēmējdarbībā apliecina arī Talsu Valsts ģimnāzijas ekonomikas un komerczinību skolotāja Ieva Sebre: «Uzreiz pēc semināra skolēni izteica pateicību par šādu iespēju un vaicāja, kad būs nākamais seminārs. Turklāt pozitīvas atsauksmes esmu saņēmusi arī no citu novada skolu jauniešiem. Jaunieši ir ļoti ieinteresēti uzņēmējdarbībā, jo tajā saskata savu nākotni, tāpēc ir būtiski, lai skolēniem būtu iespēja tikties ar biznesa ekspertiem, kuri nostiprina šo pārliecību.»

Jau nākamnedēļ semināri notiks Vidzemē - Cēsīs, Valmierā, Gulbenē un Madonā. Tiem pieteikties skolēni un skolotāji var, rakstot pa e-pastu [email protected] un norādot kopējo dalībnieku skaitu, skolu un kontaktus. Vairāk var uzzināt www.liaa.gov.lv.

Semināri tiek rīkoti LIAA īstenotā projekta Inovatīvas uzņēmējdarbības motivācijas programma ietvaros, ko līdzfinansē ERAF un ES.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Taisnība par acīm!

Vēsturnieks un ekspolitiķis Atis Lejiņš par latviešu Odiseju, Saeimas troksni un par to, kāpēc notiek revolūcijas.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?