Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Nebūs spēka, nebūs uzvar as

Smagi treniņi šajās dienās ir Latvijas hokeja izlases kandidātiem. «Otrā spēle ar Zviedriju parādīja, ka bez labas fiziskās sagatavotības ir neiespējami cerēt uz labvēlīgu iznākumu,» valstsvienības galvenais treneris Teds Nolans pēc nodarbības Dienai pamatoja, kāpēc slodze ir palielināta. Nākamā pārbaudes spēle, gatavojoties pasaules čempionātam, Latvijas izlasei būs 19. aprīlī Arēnā Rīga ar Baltkrieviju.

Izlases nometnē notikušas nelielas izmaiņas. Trešdien pirmo treniņu aizvadīja divi Krievijas klubos spēlējošie hokejisti aizsargs Georgijs Pujacs (Omskas Avangard) un Jānis Sprukts (Maskavas CSKA). Uz ledus pēc pilnas programmas svīda arī savainojumu ārstējošais aizsargs Jānis Andersons. Paredzams, ka ceturtdien treniņā piedalīsies arī Ralfs Freibergs, kurš atgriezies Latvijā pēc spēlēšanas Amerikas augstskolas NCAA komandā Bowling Green State University. Kad oficiālā nodarbība bija beigusies, bez ekipējuma uz ledus izslidoja potītes savainojumu ārstējošais uzbrucējs Armands Bērziņš. Hokejists cer, ka būs gatavs palīdzēt izlasei pasaules čempionātā.

Diemžēl lazaretē ir arī papildinājums. Ledus treniņā nepiedalījās divi pieredzējušie spēlētāji Krišjānis Rēdlihs un Mārtiņš Cipulis. Par laimi, nekā nopietna neesot. «Pāris dienu viņi atsevišķi darbosies atlētikas zālē, bet pēc tam vajadzētu būt kopā ar pārējiem,» skaidroja Nolans. Pēc pirmajā spēlē gūtā satricinājuma Kaspara Saulieša arī nebija uz ledus. Treniņā ripa no sāna trāpīja pa ceļgalu Andrim Džeriņam, un viņš devās uz ģērbtuvēm. «Izskatās, ka ir spēcīgs sasitums ar asinsizplūdumu. Jācer, ka ātri pāries,» optimismu nezaudēja Džeriņš, kuram trauma ir pilnīgi nelaikā, jo hokejistam jācenšas atgūt Nolana uzticību. Par Laura Dārziņa aizkavēšanos Kazaņā informēja izlases ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks. «Laurim ir jāatrisina sadzīviski jautājumi, piemēram, jānodod dzīvoklis, ceturtdien viņam vajadzētu būt Rīgā.»

Nolans ieteica nepievērst uzmanību maiņu salikumiem, tomēr aptuveni varēja izskaitļot, kuri spēlētāji kotējas augstāk un kuriem būtu jāsasparojas. Zilajos kreklos trenējās Miks Indrašis, Jānis Sprukts un Roberts Jekimovs. Treneris neslēpa, ka vietu pirmajā maiņā ieņems Lauris Dārziņš un ka uz otro virknējumu acīmredzot tiks nobīdīts Jekimovs. Nolans piesauca arī Vācijā sezonu beigušo Herbertu Vasiļjevu, ar kuru būšot sarunas, taču pēcpusdienā aģentūrai LETA Herberts pats par iespējamo spēlēšanu PČ Helsinkos izteicās atturīgi. «Izredzes, ka es varētu spēlēt izlasē, ir ļoti mazas. Jā, man ir zvanīts, tomēr sezona nesen kā beigusies, un par to es vēl pat neesmu domājis. Ja brauc uz izlasi, ir jābūt par simt procentiem gatavam un labā formā, bet es šobrīd tāds neesmu.» Pēc Vācijas pilsonības pieņemšanas 2011. gadā Vasiļjevs izlasē pagājušajā pasaules čempionātā nespēlēja. Taču viņam joprojām ir arī Latvijas pase, tāpēc juridiski viņš var pārstāvēt tikai Latviju.

Atzinīgi Nolans izteicās par Vitāliju Pavlovu. Acīmredzot uz otro maiņu pretendē arī Ronalds Ķēniņš. Par trešo maiņu esot puslīdz skaidrība, jo februāra pirmsolimpiskajā kvalifikācijā labi sevi apliecināja maiņa Gints Meija - Juris Štāls - Mārtiņš Cipulis. Par vietām ceturtajā virknējumā paredzama nopietna cīņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Hokejs

Latvijas izlases pieturpunkti
19.-20.IV pārbaudes spēles ar Baltkrieviju (Arēna Rīga)
28.IV pārbaudes spēle ar Franciju (Ruāna)
4.V pasaules čempionātā pirmā spēle ar Krieviju (Helsinki)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?